• LABYRINT
          • LABYRINT

          • S hudobno-vzdelávacím programom LABYRINT k nám prišli umelci z Banskej Bystrice v piatok 8. maca. V dvoch vystúpeniach (osobitne pre mladších i starších žiakov) sa hovoreným slovom spojeným  s konkrétnymi príbehmi detí a známymi slovenskými piesňami zamerali  na viaceré negatívne stránky života a nástrahy, s ktorými sa žiaci stretávajú. Poukázali na rôzne formy násilného správania a intolerancie (rasizmus, šikanovanie a kyberšikanu), tiež na internetovú bezpečnosť (pozitíva  a negatíva internetu, sociálnych sietí, šírenie dezinformácií). Dotkli sa aj rôznych závislostí (na automatoch, počítačoch, mobilných telefónoch, fajčení a žuvacom tabaku, alkohole a iných omamných látkach).

            Ďakujeme.

        • Riaditeľské voľno
          • Riaditeľské voľno

          • Riaditeľka školy v súlade s ustanovením § 3 ods. 10 vyhlášky č. 231/2009 Z. z. oznamuje, že na deň 20. 03. 2024 bolo rozhodnutím riaditeľky školy ZŠ v Ľubici udelené žiakom 5. – 8. ročníka tejto školy riaditeľské voľno podľa § 150 ods. 5 zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov z organizačných dôvodov – zabezpečenie bezproblémového priebehu TESTOVANIA 9-2024 a vyslanie pedagógov pre výkon externého dozoru na iných školách.

        • Beseda so spisovateľkou Andreou Gregušovou
          • Beseda so spisovateľkou Andreou Gregušovou

          • Spisovateľ je človekom, ktorý vytvára nový svet z ničoho. Dáva  život postavám, prenáša nás do rozprávok a dáva nám možnosť cestovať do rôznych časov a miest prostredníctvom svojich kníh. Svojou tvorivosťou nám dovolil stať sa svedkami nekonečných príbehov.

            Do našej školy prijala  pozvanie spisovateľka Andrea Gregušová, ktorá nás poctila svojou návštevou dňa 04.03.2024.  Žiaci sa na jej príchod pripravovali nielen čítaním jej tvorby, ale aj ilustráciami, ktoré zdobili naše chodby. Porozprávala  nám o svojej práci, písaní, tvorbe kníh, záľubách, inšpiráciách, ale aj  o svojom súkromí a zvieratkách. Priblížila nám, ako vznikala kniha Operácia orech a porozprávala o dobrodružstvách Červíka Ervína.  Položili sme jej množstvo otázok, na ktoré vždy pohotovo odpovedala.

            V závere besedy sme mali  autogramiádu a fotografovanie. Potom sme sa jej všetci poďakovali, obdarovali ju darčekmi a na záver sme si  spoločne zaspievali.
            Milá pani Gregušová, ďakujeme Vám za návštevu, príďte zas!

            Mgr. M. Ivančáková, Mgr. K. Belišová

          • Vážení rodičia a priatelia školy!

          • Aj tento rok môžete prispieť 2% zo svojich daní. Tento príspevok Vás nič nestojí, pretože daň by ste inak odviedli štátu. Vaše 2% pre nás znamenajú prejavenie dôvery a podporu pre rozvíjanie našich aktivít v prospech Vašich detí. Vyhlásenie nájdete na stránke školy. Naše združenie sa dá podporiť aj inak, a to pri Vašom nákupe cez internet /Dobromat/ bez toho, aby Vás to stálo jediný cent navyše.

            Ďakujeme veľmi pekne.

            Združenie KRPŠ /Klub rodičov a priateľov školy pri ZŠ Ľubica, IČO:48459071/

        • Olympijský odznak všestrannosti
          • Olympijský odznak všestrannosti

          • V tomto školskom roku sa naša škola zapojila do projektu olympijský odznak všestrannosti.  Žiaci súťažili medzi sebou v šiestich disciplínach. Našim žiakom sa podarilo získať deväť bronzových odznakov a dva strieborné odznaky. Každý súťažiaci obdržal certifikát s percentuálnym vyhodnotením svojich výkonov. Bola to skvelá príležitosť zapojiť sa do celoslovenského projektu s možnosťou porovnať svoju pohybovú výkonnosť s ostatnými rovesníkmi.

            Bronzové odznaky získali: Kačmarek Matej, Krajč Filip, Andriianov Dmytro, Hanesovský Adam, Jantošovič Dominik, Reľovská Nina, Relovský Ján,Harabinová Liana, Krajčová Karin.

            Strieborné odznaky získali: Harabin Lukáš a Ordzovenská Daniela.

            vyučujúci TSV

        • Fašiangy v ŠKD
          • Fašiangy v ŠKD

          • Fašiangy v ŠKD sa niesli v karnevalovej atmosfére. Stretli sa tu princezné, rytieri, futbalisti, víly, zvieratká, či Včielka  Maja. Deti v maskách si spolu zasúťažili i zatancovali. K dobrej atmosfére prispeli aj Zuzka a Antónia, študentky zo Strednej pedagogickej školy v Prešove. Touto cestou sa chceme poďakovať rodine Hurajtovej a Kapolkovej za chutné šišky, po ktorých sa len tak zaprášilo. Na záver si detičky odniesli malý darček za ich kreativitu a šikovnosť.      

                                                                                                                                              Vychovávateľky ŠKD

          • Európske certifikáty kvality 2023 eTwinning

          • V januári 2024 boli udelené európske certifikáty kvality (EQL) za rok 2023. Ocenené boli tie projekty, ktorým boli udelené národné certifikáty kvality (NQL) minimálne v dvoch rôznych krajinách a projekt bol nominovaný niektorou Národnou podpornou organizáciou.

            Na Slovensku bolo udelených 97 európskych certifikátov kvality. Srdečne blahoželáme oceneným pani učiteľkám a pánom učiteľom! Sme radi, že európsky certifikát získala aj naša škola s projektom Erasmus – Boli sme susedia, teraz sme priatelia.

            PaedDr. Eva Raffajová

             

        • Karneval
          • Karneval

          • V piatok 2. februára 2024 sme pre žiakov prvého stupňa pripravili karneval. Všetci prišli vyobliekaní vo vynikajúcich a zaujímavých maskách do vyzdobenej telocvične. Čakali na nich rôzne zábavné súťaže a tance, počas ktorých sa všetci zabavili a vytancovali. Porota priebežne hodnotila masky, tanečné výkony i úspechy v súťažiach. Ďakujeme všetkým prítomným žiakom, triednym učiteľkám a pani asistentkám za krásny spoločný čas. 

            PaedDr. E. Raffajová a Mgr. I. Ličková

        • Lyžiarsky výcvik
          • Lyžiarsky výcvik

          • Aj v tomto školskom roku sme v  dňoch 29. 01. – 02. 02. 2024 zorganizovali lyžiarsky výcvik, ktorého sa zúčastnilo 25 žiakov siedmeho ročníka. Prebiehal v lyžiarskom stredisku Skipark Vyšné Ružbachy. 

            Pre zúčastnených žiakov bol pripravený nielen  upravený lyžiarsky svah, ubytovanie v penzióne San Andre II, ochotný personál, ale  vo voľnom čase sa venovali spoločným aktivitám, ktoré boli  organizované  v spolupráci s vyučujúcimi. Prebehol v duchu upevňovania kamarátskych vzťahov a bol plný nových zážitkov. V stredu sme navštívili termálne kúpalisko a prešli sme sa k miestnym prameňom. Kurz dopadol výborne, nakoľko sa všetci naučili lyžovať a výcvik sa obišiel bez zranení. Prekvapili najmä žiaci, ktorí stáli na lyžiach prvýkrát a už po dvoch dňoch boli schopní bezpečne zlyžovať svah.

            vyučujúci TSV

        • DEJEPISNÁ OLYMPIÁDA – okresné kolo
          • DEJEPISNÁ OLYMPIÁDA – okresné kolo

          • Dňa 5. februára 2024 sa v Kežmarku uskutočnilo okresné kolo Dejepisnej olympiády. Zúčastnili sa ho šiesti postupujúci žiaci zo školských kôl. Traja žiaci sa stali úspešnými riešiteľmi: Jana Slavkovská (VIII. A), Adela Palubová (VII. B) a Dmytro Andriianov (VII. A), ktorý získal 2. miesto a tým aj postup do krajského kola, ktoré sa uskutoční v apríli. Všetkým srdečne blahoželáme a Dimovi prajeme úspech aj v ďalšom kole!

            Mgr. Klára Freundorferová

        • Hviezdoslav Kubín
          • Hviezdoslav Kubín

          • Dňa 30. januára 2024 sa uskutočnilo školské kolo súťaže v prednese poézie a prózy Hviezdoslavov  Kubín. Žiaci druhého až štvrtého ročníka súťažili v prednese básní a príbehov. Predviedli svoje recitátorské schopnosti, naučili sa zaujímavé texty, ktorými potešili porotu a prítomných. 

            Ocenení žiaci: 

            Próza - Matej Kitan, Eliška Ivančáková

            Poézia - Ondrej Lukas, Karolína Suchá, Nela Mlynarčíková, Tamara Václavová

            Všetkým za ich výkon ďakujeme.

             

            PaedDr. Eva Raffajová

        • HVIEZDOSLAVOV KUBÍN
          • HVIEZDOSLAVOV KUBÍN

          • Dňa 31. 1. 2024 sa konalo školské kolo recitačnej súťaže Hviezdoslavov Kubín. Je to celoštátna postupová súťaž, ktorá vznikla už v roku 1954. Pred porotu sa postavili žiaci

            z 2. stupňa. Nakoniec porota rozhodla o tomto poradí:

             

            2. kategória (5. – 6. ročník) – poézia:

            1. miesto: neudelené

            2. miesto: Lea Krempaská (VI. B)

            3. miesto: neudelené

             

            2. kategória (5. – 6. ročník) – próza:

            1. miesto: neudelené

            2. miesto: neudelené

            3. miesto: Nina Pavláková (VI. B)

             

            3. kategória (7. – 9. ročník) – poézia:

            1. miesto: neudelené

            2. miesto: Radoslava Šimová (IX. A), Kristína Lazaráková (IX. A)

            3. miesto: Eva Kesterová (IX. A), Natália Kruková (VII. B)

             

            3. kategória (7. – 9. ročník) – próza:

            1. miesto: Anna Júlia Pitoňáková (IX. A)

            2. miesto: Ján Chovanec (VIII. A)

            3. miesto: Karin Slavkovská (VIII. A), Michal Freundorfer (VII. A)

             

            Víťazka bude našu školu reprezentovať na okresnom kole. Všetkým zúčastneným ďakujeme za ich svedomitú prípravu.

             

            vyučujúce SJL

        • Plavecký výcvik
          • Plavecký výcvik

          • V dňoch od 11. 12. 2023 do 19. 01. 2024 sa žiaci III. A a III. B zúčastnili v našej škole plaveckého výcviku pod vedením Mgr. Jaroslava Božoňa. Každý deň sa naň veľmi tešili. Počas dvoch týždňov si osvojili základné plavecké štýly. Na záver si zmerali sily v plaveckej súťaži, v ktorej zvíťazili Evelin Ivančáková a Šimon Schustrik z III. A, z III. B Šimon Šoltys a Barbora Ivančáková. V okresnej súťaži bude našu školu reprezentovať Evelin Ivančáková.

            Triedne učiteľky A. Olšavská, I. Šterbáková

        • Oznam školskej jedálne
          • Oznam školskej jedálne

            • Odovzdaním zápisného lístka je stravník automaticky prihlásený na stravu na dobu neurčitú, to znamená, že obedy má automaticky objednané až do odhlásenia.
            • Povinnosťou stravníka je v prípade neprítomnosti odhlásiť sa !!!!!
            • Odhlásiť resp. prihlásiť sa na stravu je možné deň vopred alebo do 8:00 hod. ráno:
                • osobne v školskej jedálni
                • telefonicky na tel. č. 052/4566103
                • na stránke školy

                Ak stravník poberajúci dotáciu meškal na prvej hodine, resp. príde až na druhú hodinu je povinný to nahlásiť školskej jedálni, v opačnom prípade už obed mať nebude.

        • Lezecká súťaž
          • Lezecká súťaž

          • Dňa 19.01.2024 sa v Centre voľného času v Kežmarku konala lezecká liga základných škôl, kde našu školu reprezentovali títo žiaci:

            Maroš Jendrušiak (VI. B), Richard Labovský, Matej Bejdák (IX. A), Leo Dezort (V. B), Samuel Hoffman, Dominik Jantošovič, Dmytro Andriianov (VII. A)

            Liana Harabinová, Stela Skokanová, Karin Krajčová, Eva Kesterová (IX. A), Nina Reľovská, Sofia Sovová,  Beáta Dragošeková (VII. A). Najlepší výkon podali Matej Bejdák s Lianou Harabinovou a postúpili do ďalšieho kola tejto súťaže. Žiakom ďakujeme za vzornú reprezentáciu školy.

            Mgr. Jaroslav Fedorišin

        • Si online
          • Si online

          • V dňoch 11. 01., 17. 01. a 18. 01. 2024 sa žiaci 3. až 9. ročníka zúčastnili prednášok s názvom „Si online I.“ (3. a 4. ročník) a „Si online II“ (5. až 9. ročník).

            Prednášky boli zamerané na problémy súčasnej doby. Žiakom prvého stupňa  pani školiteľka vysvetlila výhody a nevýhody nových technológií vzhľadom na vývoj dieťaťa a jeho skúsenosti. Témou boli aj sociálne siete – nebezpečenstvo virtuálneho sveta a "marketingových lákadiel", digitálna bezpečnosť, spôsob získavania informácií v online prostredí, online hry, fyzické a psychické riziká v súvislosti s nadmerným používaním informačnej techniky

            Obsahom prednášky pre žiakov 2. stupňa bol vplyv nových info technológií na sociálne vzťahy (plusy a mínusy), vplyv na učenie, multitasking, ochrana súkromia vo virtuálnom svete, riziká sociálnych sietí (kyberšikana v zákonoch, kyberstalking, sexting, trolling...), digitálna identita (instastory nie je realita, digitálne stopy). Žiaci boli upozornení aj na problém dezinformácií, kvalitu informácií, odkiaľ ich čerpáme, ako postupovať pri overovaní, hrozbách a rizikách (HOAX, FAKE, NEWS, DEEP FAKE), s ktorými sa dennodenne stretávame.

          • Po cestách Európy

          • Projekt „Cestami Európy...“ sa zameriava na skúmanie kultúrneho a nehmotného dedičstva všetkých partnerských krajín zapojených do projektu. Výber témy vyplynul z potreby/zvedavosti priblížiť žiakom tradície a zvyky, dedičstvo a aspekty, ktoré ho podporujú. Keďže dedičstvo je prítomné v každodennom živote a vo väčšine toho, čo nás obklopuje, rozvinula sa motivácia/záujem ponoriť sa do tejto témy ako forma projektu, čo dáva študentom možnosť ísť do múzea sami. Objavovanie aspektov, ktoré ich môžu najviac zaujímať, čo im dáva možnosť prostredníctvom veľmi rôznorodých a zmysluplných aktivít rozvíjať rôzne zručnosti, ktoré sú dôležité pre ich osobnostný a sociálny rozvoj. Dedičstvo je nevyhnutné na to, aby si deti uvedomili rozmanitosť identít a kultúr, a preto sme cítili, že rozvoj tohto projektu prostredníctvom programu partnerstvo škôl eTwinning by bol bezpochyby prínosom pre každého. Cieľom tohto projektu je rozvíjať povedomie o dedičstve a rozvíjať zmysel pre identitu každého študenta, ako aj umiestniť ho ako jednotlivca do spoločnosti, v ktorej nehmotné kultúrne dedičstvo ukazuje identitu ľudí. Jeho cieľom je tiež rozvíjať zmysel pre zodpovednosť, rešpekt, ocenenie a zachovanie dedičstva. Tento projekt je prierezový do rôznych oblastí kompetencií zahrnutých v profile študenta po povinnej školskej dochádzke a zahŕňa aj princípy vysvetlené v tom istom sprievodnom dokumente, ako je humanistický princíp, učenie, inklúzia a udržateľnosť.

            Krajiny: Turecko, Rumunsko, Portugalsko, Gruzínsko, Grécko, Španielsko, Slovensko

            Vek: 6 až 11

             

            PaedDr. Eva Raffajová

          • Budeme európskymi občanmi

          • Do projektu pod týmto názvom sa zapojili žiaci  vo veku 9 – 11 rokov, ktorí si vymieňali názory, skúsenosti a práce na tému občianstva. Rozvíjali vedomosti, zručnosti a porozumenie, ktoré potrebujú, aby sa ako aktívni a zodpovední občania plnohodnotne zapájali do života spoločnosti. Žiaci z rôznych  európskych škôl  posielali prezentácie, videá, obrázky  o organizáciách ich vlastnej krajiny a hľadali rozdiely medzi krajinami, rozprávali o svojej krajine.  Zoznámili  sa so  štátnymi symbolmi, hymnou, logom jednotlivých krajín.  Učitelia a študenti využili  vo svojej práci  nové digitálne nástroje. Takto obohatení o nové skúsenosti, zážitky na tešíme na ďalšiu spoluprácu.

            účastníčka projektu: Mgr. M.  Ivančáková

          • Projekt eTwinning – Creativity has not limits

          • Trieda I. A sa zapojila do projektu eTwinnig s názvom Creativity has not limits.  Našimi partnerskými krajinami sú Poľsko, Turecko, Rumunsko, Grécko, Španielsko a Taliansko. Cieľom nášho projektu je rozvíjať jazykové a kultúrne povedomie, rozvíjať digitálne zručnosti, anglický jazyk, precvičiť si kognitívne zručnosti a sebahodnotenie, umelecké a technologické zručnosti, tímovú prácu a učiť sa o kultúrach iných krajín. V rámci každého mesiaca žiaci vypracovali dané témy s pomocou digitálnych technológii a zverejnili ich vo virtuálnej knižnici  TwinSpace. Témy, s ktorými sme doposiaľ pracovali boli návrh Loga, Bezpečnosť na cestách, Čítanie mapy, Pani jeseň, Jesenné hry, Deň medvedíkov, Vianočný príbeh, Vianočná pohľadnica, digitálny Vianočný strom, Vianočná koleda, Zimná krajina a iné. Svoju krajinu predstavili partnerským školám a vytvorili kvíz o pridelenej krajine, hlasovali za logo, nahrali video s pohybovou hrou, zaspievali si vianočnú koledu pri stromčeku, napísali vianočný príbeh o Tiovi, prežili spoločný deň s plyšovým medvedíkom, vytvorili projekt o bezpečnosti na cestách a učili sa čítať z mapy. Žiakom sa projekt veľmi páči, obohacuje ich a vždy sa tešia na nové úlohy a výzvy.

            Mgr. K. Belišová

             

          • Program eTwinning ako Komunita medzinárodnej spolupráce škôl v Európe

          • V preklade by sme to mohli povedať ako elektronické partnerstvo.

            Čo je vlastne eTwinning? Vznikol v roku 2005. Projekty sa realizujú na platforme eTwinningu vo virtuálnom priestore Twinspace medzi partnerskými školami. Umožňuje spájať sa na diaľku, vytvárať projektové partnerstvá, komunikovať, realizovať projekty, zdieľať nápady a inšpirovať sa. Cieľom daných projektov je zábavnou a inovatívnou formou vzdelávať, rozvíjať a osvojovať si kľúčové kompetencie vo výchovno – vzdelávacom procese. Je to najväčšia komunita európskych škôl. Na Slovensku je do toho projektu zapojených 2997 škôl a medzi ne patrí aj naša Základná škola v Ľubici prostredníctvom učiteľov Mgr. K. Belišovej, Mgr. K. Bendíkovej, Mgr. M. Ivančákovej a PaedDr. Evy Raffajovej, ktorí sa zapojili do eTwinningu. Každý učiteľ si našiel svoju partnerskú školu, naplánoval projekt, vytvoril vlastné logo projektu a tak sa začala spolupráca.

  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje