• Vybíjaná žiačok
          • Vybíjaná žiačok

          • Dňa 18. 4. 2023 sa žiačky našej školy zúčastnili v Základnej škole Nižná brána v Kežmarku  kvalifikačného kola vo vybíjanej žiačok základných škôl. Aj napriek veľkej snahe a odhodlaniu sa nášmu tímu nepodarilo uspieť vo všetkých zápasoch a sen o postupe na okresné kolo sa rozplynul.

        • Zápis do 1. ročníka
          • Zápis do 1. ročníka

          •  

            V utorok 4. apríla 2023 sa budúci prváci previezli v cestovateľskej krajine na rôznych dopravných prostriedkoch. Nechýbal im k tomu cestovateľský preukaz, do ktorého si svoju cestu zaznamenali. Navštívili krajiny Písmenkovo, kde sa rozprávali s pani učiteľkou o písmenkách, Číselkovo, kde pracovali s číslami. O rozprávkach sa porozprávali v Rozprávkove. Svoje vedomosti a zručnosti ukázali v krajine Vševedkovo. Seba a svoju rodinu zvečnili v Postavičkove. Vyskúšali si prácu s interaktívnou tabuľou, kde sa stretli so zvieratkami, číslami a geometrickými tvarmi. Po zvládnutí tejto zaujímavej cesty si zaslúžili naši cestovatelia odmenu, ktorá im vyčarovala úsmev na tvári a ako bonus ich na chodbe čakalo auto – foto. Veľmi pekne ďakujeme našim cestovateľom, že zavítali do našej krajiny a úspešne zvládli túto cestu. V septembri sa na vás všetkých tešíme.

             učitelia štvrtého ročníka

        • Svetový deň vody
          • Svetový deň vody

          • Hlavnou témou Svetového dňa vody 2023 je riešenie krízy v oblasti vody a hygieny.

            Žiaci na prvom stupni si tento deň pripomenuli zaujímavými aktivitami. Pozreli si prezentáciu o vode, kde sa dozvedeli, aký význam má voda pre život na Zemi, prečo ju treba šetriť a čo  okrem ľudí potrebuje vodu.

            Milou návštevou bol aj pán Lukas so svojou manželkou, ktorý je dlhoročným a skúseným rybárom. Počas besedy žiakom porozprával o rybách, ktoré žijú v našich vodách, ako sa ryby chytajú, ktoré ryby sa nesmú chytať, ako sa stal rybárom... Zaujímavé boli ukážky udíc, návnad, podberák a rôzne rybárske knihy, ktoré si žiaci mohli popozerať. Pozreli si aj prezentáciu rybačky a jeho úlovkov. V závere besedy nás pani Lukasová prekvapila a ponúkla nám výborné linecké rybky plnené domácim džemom, ktoré nám s láskou upiekla. Veľmi nám chutili. Bola to výborná a zaujímavá beseda, za čo pánu rybárovi Lukasovi ďakujeme.

            Žiaci si v triedach prečítali rozprávku O rybárovi a zlatej rybke, kde si potom každá trieda zhotovila rybku a pripevnila ju na panel do rybníka  na chodbe. Do bublín sme napísali priania.

            Voda je dôležitá pre zachovanie ľudskej spoločnosti, rastlín, živočíchov.

            Možno aj z našich žiakov raz budú rybári.

            Mgr. D. Longauerová

        • Deň vody – rovesnícke učenie
          • Deň vody – rovesnícke učenie

          • Žiaci II. A  a  II. B triedy si pripomenuli Deň vody zaujímavou aktivitou. Pozvali si starších spolužiakov zo VI. B triedy na besedu o vode, rybách a rybolove. Kto by o tom vedel lepšie porozprávať ako aktívny rybár Filip Kocán? Jeho záľubou nie je len rybolov, ale aj športová lukostreľba, v ktorej už získal trikrát titul Majster Slovenska v kategórii chlapci do 12 rokov. Na pomoc si pozval aj svojich spolužiakov Adama Hanesovského a Martina Scholtza. Tí si pripravili zaujímavú prezentáciu a interaktívne úlohy pre druhákov. Žiaci sa dozvedeli zaujímavosti zo života rýb, aké ryby je možné u nás loviť, spoznali rybárske náradie, pomôcky aj „voňavé návnady“. Počas besedy si druháci aktívne opakovali učivo z prvouky, slovenského jazyka, matematiky a názornou ukážkou predlžovania rybárskej udice aj jednotky dĺžky z geometrie.

            Po zaujímavej, veselej a poučnej besede si žiaci s triednymi učiteľkami upiekli v školskej kuchynke „zlaté rybičky“.  Spoločná hostina so sladkým „úlovkom“ potešila malých aj veľkých rybárov.

            Triedne učiteľky  II. A,  II. B

        • Projekt Erasmus – stretnutie v Českej Lípe
          • Projekt Erasmus – stretnutie v Českej Lípe

          • V rámci pokračovania projektu Erasmus sa tri pani učiteľky  a 6 žiakov zo VI. A triedy  zúčastnilo ďalšej mobility, ktorá sa konala v dňoch 19. až 25. marca 2023  v Základnej škole a Materskej škole Klíč  v Českej Lípe. Okrem nás tam privítali aj zástupcov zo Základnej školy vo Witkowiciach v Poľsku.

            Na stretnutí sme sa venovali poznávaniu histórie, tradícií a kultúry. Žiaci si vzájomne  zaspievali piesne, texty ktorých sa naučili v českom a poľskom jazyku. Svojich úloh sa zhostili veľmi aktívne. Okrem spomínaného sa venovali vareniu tradičných českých jedál, športovaniu, turistike a zúčastnili sa aj na vyučovacích hodinách. Tiež sme si boli zaplávať.

            Spoločne sme vytvorili veľkú medzinárodnú skupinu žiakov a učiteľov,  kde nás spoločné aktivity a rozhovory  posunuli v našej práci o krok dopredu. Načerpali sme nové skúsenosti, vedomosti o ich krajine, kultúre, prírode a školskom systéme. Veríme, že nové priateľstvá  nám vydržia a niekedy sa opäť stretneme.

             PaedDr. E. Raffajová, Mgr. M. Ivančáková, Mgr. K. Bendíková

          • Pyžamová zábava

          • Po dlhšej nútenej prestávke sa podarilo zorganizovať pre žiakov druhého stupňa akciu, ktorá mávala počas fašiangov v našej škole dlhodobú tradíciu. Žiaci IX. A triedy pripravili 16.02.2023 v popoludňajších hodinách tanečno – súťažnú akciu s názvom „Pyžamová zábava“. Ďakujeme všetkým zúčastneným žiakom a učiteľom za pekný priebeh akcie a zapájanie sa do pripravených aktivít. Ďakujeme aj tým,  ktorí prijali výzvu – obleč si nejakú časť pyžama a zakomponuj ho ako súčasť bežného oblečenia. Zaujímavé pyžamové outfity boli  odmenené.

            Mgr. S. Hanáčková a žiaci IX. A

        • Turnaj v bedmintone
          • Turnaj v bedmintone

          • Dňa 30. 03. 2023 deviataci Viktória Halčinová, Sofia Zavacká, Alan Hanesovský, Marko Šoltés a Kristián Kurilla úspešne reprezentovali našu školu na turnaji žiakov základných škôl v bedmintone v ZŠ Huncovce. V kategórii starší žiaci podali chlapci úžasný výkon a vybojovali nám prvé miesto. Blahoželáme!

        • PYTAGORIÁDA
          • PYTAGORIÁDA

          • V dňoch 20. a 21. marca 2023  sa v priestoroch Základnej školy s materskou školou  sv. Kríža v Kežmarku konalo okresné  kolo Pytagoriády.

             Úspešnými riešiteľmi sa stali:

             - v kategórii P6 žiaci VI. A Dmytro Andriianov (2. miesto) a Samuel Hoffmann (8. miesto)

             - v kategórii P8 Daniel Fábry (21. miesto)  z VIII. A.

             

            Všetkým súťažiacim ďakujeme za účasť. Úspešným riešiteľom gratulujeme.

            vyučujúci matematiky

             

    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje