• OZNAM ŠKOLSKEJ JEDÁLNE – „OBEDY ZADARMO“
          • OZNAM ŠKOLSKEJ JEDÁLNE – „OBEDY ZADARMO“

          • S účinnosťou od 01.05.2023 bude možné poskytnúť dotáciu na obedy na každé dieťa, ktoré navštevuje základnú školu („obedy zadarmo“).

            Táto dotácia nebude poskytnutá automaticky na každého žiaka. Zákonný zástupca „návratkou“ písomne požiada o poskytnutie dotácie na stravu najneskôr do 20.04.2023.

            Všetci noví stravníci potrebujú so žiadosťou o dotáciu aj zápisný lístok. Žiaci, ktorí sa už stravujú zápisný lístok nepotrebujú.

            Noví stravníci zaplatia jednorazovú platbu (réžiu na mesiac máj 2023 a jún 2023) 6,00 € mesiac vopred bankovým prevodom na ú. č. IBAN SK08 1111 0000 0066 1932 6044. Do poznámky uvedú meno žiaka a triedu!!!

            Posledná platba už stravujúcich žiakov bude v mesiaci marec 2023 na mesiac apríl 2023. Platbu za réžiu na mesiac máj a jún  2023 budeme u týchto žiakov čerpať z preplatkov. Ak stravník nebude mať preplatok, bude telefonicky informovaný o zaplatení réžie.

            Dotáciu je možné poskytnúť aj žiakom, ktorých zdravotný stav si vyžaduje diabetickú, bezgluténovú (bezlepkovú) alebo šetriacu diétu. Zákonný zástupca týchto žiakov taktiež musí o dotáciu požiadať „návratkou“ a zápisným lístkom do 20.04.2023. K žiadosti o dotáciu musí priložiť vyjadrenie ošetrujúceho lekára-špecialistu. Ostatné náležitosti pre dietárov sa dohodnú v kancelárii vedúcej školskej jedálne.

            Žiadosť o dotáciu je možné podať aj cez Edupage v sekcii "Žiadosti, vyhlásenia". Upozorňujeme, že táto žiadosť neobsahuje zápisný lístok. Ten je potrebné vypísať osobitne.

        • Zápis detí do 1. ročníka
          • Zápis detí do 1. ročníka

          • Milí rodičia budúcich prváčikov,

            zápis sa uskutoční dňa 4. apríla 2023 v čase od 14:00 do 17:30 hod. v priestoroch základnej školy.

            Zákonný zástupca môže vyplniť a doručiť prihlášku podpísanú oboma zákonnými zástupcami osobne pred zápisom alebo v deň zápisu, poštou na adresu ZŠ alebo naskenované tlačivo cez e-mail. K dispozícii je aj elektronická prihláška na plnenie povinnej školskej dochádzky v školskom roku 2023/2024. K zápisu je potrebné priniesť potvrdenie príslušnej materskej školy o plnení povinného predprimárneho vzdelávania, rodný list dieťaťa a jeho preukaz poistenca, prípadne ich kópie a občiansky preukaz zákonných zástupcov.

             

            Tešíme sa na Vás!

        • Riaditeľské voľno
          • Riaditeľské voľno

          • Riaditeľka školy v súlade s ustanovením § 3 ods. 10 vyhlášky č. 231/2009 Z. z. oznamuje, že na deň 22. 03. 2023 bolo rozhodnutím riaditeľky školy ZŠ v Ľubici udelené žiakom 5. – 8. ročníka tejto školy riaditeľské voľno podľa § 150 ods. 5 zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov z organizačných dôvodov – zabezpečenie bezproblémového priebehu TESTOVANIA 9-2023 a vyslanie pedagógov pre výkon externého dozoru na iných školách.

        • 2% z dane
          • 2% z dane

          • Vážení rodičia a priatelia školy!

            Aj tohto roku môžete prispieť 2% zo svojich daní. Tento príspevok Vás nič nestojí, pretože daň by ste inak odviedli štátu. Vaše 2% pre nás znamenajú prejavenie dôvery a podporu pre rozvíjanie našich aktivít v prospech Vašich detí. Vyhlásenie nájdete na stránke školy. Taktiež sa dá podporiť naše zduženie pri Vašom nákupe cez internet /Dobromat/ bez toho, aby Vás to stálo jediný cent navyše.

            Ďakujeme veľmi pekne.

            Združenie KRPŠ

        • Pomôžme našej škole cez Dobromat
          • Pomôžme našej škole cez Dobromat

          • Milí rodičia,

            OZ KRPŠ pri ZŠ Ľubica je registrované na stránke https://dobromat.sk/.

            Podporte pri nakupovaní v internetových obchodoch OZ KRPŠ bez toho, aby vás to stálo jediný cent navyše. Ak nakupujete na internete a chcete nás zároveň podporovať, pridajte si do prehliadača tohto pomocníka: http://dobromat.sk/rozsirenie/pridat .

            Tento pomocník pri návšteve internetového obchodu zariadi to, že časť vašej útraty poputuje na podporu našich aktivít! Ak si pomocníka nepridáte, je potrebné pred každým nákupom navštíviť stránku http://dobromat.sk

            Na stránke vyberte obchod, v ktorom chcete nakúpiť a naše OZ Klub rodičov a priateľov pri ZŠ Ľubica.

            Následne budete presmerovaní do vybraného internetového obchodu, v ktorom môžete nakúpiť.

            Obchod vyplatí z nákupu Dobromatu príspevok, Dobromat ho následne pošle na náš účet a my ho použijeme na našu činnosť.

            Dôležité je vedieť to, že cena nákupu zostáva rovnaká.

            Nezáleží na tom, či sa do internetového obchodu dostanete cez Dobromat alebo priamo. Používanie Dobromatu, vás nestojí ani cent navyše. Aj napriek tomu nám však svojím nákupom prispejete sumou vo výške niekoľkých %.

            Ďakujeme.

            https://m.youtube.com/watch?v=XMmUFBkhzbg&feature=youtu.be&fbclid=IwAR24Y7hNi9KpyOCKYFkt1gQYD3ip4yxUVSjjQuDB_NTXNwJrR3DJIjk-0PE

        • Karneval na prvom stupni
          • Karneval na prvom stupni

          • Fašiangy sú symbolom veselosti, zábavy a hodovania. Aj v našej škole patrí každoročne karnevalu jeden z fašiangových dní. Žiaci sa naň veľmi tešili a  rozmýšľali, akú masku si zvolia. Tento rok to bol 16. február. Masky sa zabávali, tancovali a súťažili. Porota odmenila tých najkreatívnejších vecnými cenami a ostatní dostali sladkú odmenu.

            Veľké poďakovanie patrí všetkým tým, ktorí tento krásny karnevalový deň pripravili a zrealizovali, najmä našim deviatakom s ich triednou pani učiteľkou.  Dobrá a veselá nálada nechýbala a preto sa chceme o ňu s vami podeliť. Neváhajte a pozrite si naše zábery z tohto podujatia vo fotogalérii.

             Mgr. I. Lachová, Mgr. I. Ličková

          • Fašiangy v ŠKD

          • Fašiangy, Turíce, Veľká noc príde – takto začína známa pieseň, ktorá ohlasuje fašiangy – obdobie plné zábavy a karnevalov. Aj deti v ŠKD priložili ruku k dielu a vyrobili si karnevalové ozdoby i masky. Podieľali sa aj na výzdobe priestoru pri ŠKD, kde si zašportovali, zasúťažili i užili karnevalovú zábavu. Stretli sa tam zvieratká, králi, princezné i supermani. Nechýbali ani chutné fašiangové šišky, ktoré nám upiekli naše tety kuchárky. Všetky deti si karnevalovú zábavu užili a dobre sa zabavili.

            Vychovávateľky ŠKD

        • HVIEZDOSLAVOV KUBÍN
          • HVIEZDOSLAVOV KUBÍN

          • „… lebo nie ten, kto v rozkoši planúc žil, ale ten, kto TVORIL a VYTVORIL, môže hovoriť, že žil!“

                                                                                                   Pavol Országh Hviezdoslav

            Umelecký prednes patrí k najrozšírenejším formám sebarealizácie detí, mládeže i dospelých. Recitátori svojou interpretáciou umeleckého textu hlbšie spoznávajú nielen literárne hodnoty, ale i seba a okolitý svet.

            Hviezdoslavov Kubín je celoštátna postupová súťaž a prehliadka v umeleckom prednese poézie a prózy, v tvorbe recitačných kolektívov a divadiel poézie detí, mládeže a dospelých. Je najstaršou a najprestížnejšou súťažou v umeleckom prednese a vrcholným podujatím, ktoré vytvára a formuje kultúru slovenského národa. 

            Po triednych kolách sme v januári zorganizovali školské kolo. Zúčastnilo sa ho 12 žiakov, ktorí súťažili v II. a III. kategórii. Na okresnom kole nás budú reprezentovať Lea Mochnáčová (7. ročník) a Katarína Sterančáková (9. ročník). Všetkým zúčastneným ďakujeme, postupujúcim prajeme veľa úspechov v ďalších kolách.

                                                                                                     Mgr. Veronika Gurová

        • Svet okolo nás
          • Svet okolo nás

          • 20. februára sa žiaci 6., 8. a 9. ročníka zúčastnili vzdelávacieho projektu Svet okolo nás. Je to celoštátny projekt, ktorý žiakom základných škôl a študentom stredných škôl a gymnázií približuje  zaujímavé kúty našej planéty. V programe sú zastúpené nielen zemepisné, biologické a geologické aspekty danej oblasti, ale aj charakteristika domáceho obyvateľstva, jeho zvyky a bežný život.

            Hlavným cieľom je spojiť teoretické znalosti žiakov a študentov s praktickými skúsenosťami a prehĺbiť tak záujem o štúdium prírodovedných predmetov.

            V tomto roku sme si pozreli projekciu Čína – ríša za veľkým múrom. Odchádzali sme s pocitom, akoby sme práve navštívili túto krajinu. Bola to veľmi zaujímavá projekcia obohatená zážitkami cestovateľov. Po nej nasledovala diskusia, v ktorej žiaci kládli množstvo otázok.

            Na budúci rok sa pripravuje projekcia Tanzánia – divoké srdce Afriky.

            Veľmi sa tešíme a ďakujeme za možnosť navštevovať podobné programy.

          • Beseda s preventistom

          • V utorok 07. 02. 2023 sa uskutočnila pre žiakov III. B a IV. C beseda s preventistom OR PZ  v Starej Ľubovni na tému záškoláctva. Zameral sa na dochádzku žiakov do školy, trestnú činnosť mládeže, používanie omamných látok, správanie sa voči dospelým a v kolektíve. Priblížil im prácu policajtov v danom regióne a žiaci si tiež mohli vyskúšať riadenie dopravy na križovatke s potrebným pomôckami. Pozreli si videá o práci policajtov v teréne, kde im pomáhajú zvieratá – pes a kôň. Na záver dostali pracovné listy, ktoré môžu používať v rámci vyučovania.

             K. Belišová, E. Raffajová

        • Lyžiarsky výcvik 2023
          • Lyžiarsky výcvik 2023

          • V dňoch 16. – 20. januára 2023 sme zorganizovali lyžiarsky výcvik, ktorého sa zúčastnilo 39 žiakov siedmeho a ôsmeho  ročníka. Prebiehal v lyžiarskom stredisku Skipark Vyšné Ružbachy. Zúčastnených privítal upravený lyžiarsky svah, ubytovanie v Ružbašskom dvore a ochotný personál. Vo voľnom čase sa venovali spoločným aktivitám, ktoré boli organizované v spolupráci s vyučujúcimi a aj preto bol plný nových zážitkov. Vo štvrtok sa konali  lyžiarske preteky, víťazi boli odmenení.

            Výcvik dopadol výborne, nakoľko sa všetci naučili lyžovať a nikto sa nezranil. Prekvapili najmä žiaci, ktorí stáli na lyžiach prvýkrát a už po dvoch, troch dňoch boli schopní zlyžovať celý svah.

            Mgr. Mikuláš Majcher

        • Okresné kolo Dejepisnej olympiády
          • Okresné kolo Dejepisnej olympiády

          • Dňa 8. 2. 2023 sa v Kežmarku uskutočnilo okresné kolo Dejepisnej olympiády v kategórii C, D, E a F.

            Išlo už o 15. ročník, ktorého sa zúčastnilo 67 žiakov z okresu Kežmarok. Naša škola mala zastúpenie vo všetkých kategóriách. Úspešnými riešiteľmi sa stali žiaci  IX. A triedy - Lukáš Dragošek a Sofia Zavacká.

            Srdečne blahoželáme!

            p. uč. Freundorferová

        • Súťaživé popoludnie v ŠKD
          • Súťaživé popoludnie v ŠKD

          • Aj keď bol január krátky školský mesiac, stihli sme pripraviť pre deti v ŠKD viacero podujatí. Jedným z nich bol kvíz na tému ZIMA. Do súťaže sa zapojilo 6 tímov a nechýbali nám ani „povzbudzovači“. S pridelenými úlohami sa súťažiaci statočne popasovali a aj keď niektoré boli náročnejšie, nakoniec všetko dobre dopadlo a tímy si mohli navzájom poblahoželať a podať ruky. Odmenou pre súťažiacich bol malý darček. Deti, ktoré povzbudzovali, dostali  sladkú odmenu.

            Vychovávateľky ŠKD

        • Novoročné prekvapenie v ŠKD
          • Novoročné prekvapenie v ŠKD

          • Po najkrajších sviatkoch roka a tak prepotrebnom prázdninovom oddychu sme sa opäť vrátili do školy. Deti sa zvítali so svojimi kamarátmi, na ktorých sa už veľmi tešili. Úsmev na tvári im vyčarilo aj prekvapenie v podobe nových hier a hračiek, ktoré im budú spríjemňovať popoludnia strávené v ŠKD.

            Vychovávateľky ŠKD

        • Karneval
          • Karneval

          • Milí spolužiaci, vážení učitelia,

            naši predkovia využívali čas po skončení Vianoc nielen na oddych či drobné domáce práce, ale radi sa aj zabávali. Známe boli fašiangové zábavy, ktoré sa dodnes v našej krajine zachovávajú.  Typické bolo prezliekanie sa do masiek.

            Na takúto fašiangovú zábavu by sme vás všetkých chceli pozvať my, žiaci deviateho ročníka.

            Pre žiakov prvého až štvrtého ročníka sme pripravili karneval v maskách. Pri ich vytváraní sa fantázii a kreativite medze nekladú. Zaujímavé masky budú ocenené.

            Žiaci 5. až 9.ročníka sú pozvaní na fašiangovú zábavu  s témou ELITE PYŽAMA LOOK. Podmienkou pre vstup bude okrem iného mať na sebe nejakú časť pyžama. A preto –  vyber svoj najkrajší, najzaujímavejší   kúsok pyžama, zakomponuj ho ako súčasť oblečenia  na nejakú príležitosť (svadba, šport, škola) a  – príď sa zabaviť.

            Obe akcie sa budú konať už budúci týždeň vo štvrtok. Bližšie informácie sa dozvieš od triedneho učiteľa, z plagátov a sociálnych sietí.

            Tešíme sa na vás!

        • Sv. Valentín
          • Sv. Valentín

          • Milí žiaci,

            keďže sa blíži deň sv. Valentína, pripravili sme si pre vás valentínsku poštu, ktorú budeme zbierať v pondelok (13. 02.). Nezabudnite napísať meno a triedu, komu bude pošta určená. Poštu budeme roznášať v utorok na sv. Valentína. Ak máte otázky ohľadom valentínskej akcie, odpovede nájdete v triede IX. A.

            kolektív IX. A

        •  PYTAGORIÁDA
          • PYTAGORIÁDA

          • V dňoch 7. a 8. decembra 2022 sa konalo školské kolo Pytagoriády online formou.

               Do jednotlivých kategórií P3 – P8 sa zapojilo spolu 70 žiakov.

               Úspešnými riešiteľmi sa stali:

             - v kategórii P3 Oliver Maľák a Viktória Lukasová z III. A

             - v kategórii P4 Leo Dezort zo IV. B

             - v kategórii P6 Dmytro Andriianov, Samuel Hoffmann, Filip Krolak  zo  VI. A   a Carmen Vladimíra Tomašková zo   VI. B

            - v kategórii P8 Samuel Gyurák, Adam Vojtička, Daniel Fábry, Barbora Sisková a Richard Labovský z VIII. A.

             

            Všetkým súťažiacim ďakujeme za účasť. Úspešným riešiteľom gratulujeme a prajeme im veľa šťastia v okresnom kole.

                                                                                                                   

                                                                                                   vyučujúci matematiky

             

        • Oznam ŠJ
          • Oznam ŠJ

          • Oznamujeme stravníkom, že na základe nových finančných pásiem na nákup potravín na jedno jedlo a zmeny paušálnej finančnej čiastky na úhradu režijných nákladov po odsúhlasení zriaďovateľom sa zmenia platby na stravné od 1. februára 2023 nasledovne:

             

            1. stupeň - obed 1,70 x 20 dní + 3,00 réžia = 37,00 Eur

            2. stupeň - obed 1,90 x 20 dní + 3,00 réžia = 41,00 Eur

             

            Doplatok pre stravníkov HN 1. stupeň – obed 0,40 x 20 dní + 3,00 réžia = 11,00 Eur

            Doplatok pre stravníkov HN 2. stupeň – obed 0,60 x 20 dní + 3,00 réžia = 15,00 Eur

            Dotácia na podporu k stravovacím návykom ostáva 1,30 Eur.

             

            Platby po novom prosíme uhrádzať mesačne vopred najneskôr do 15. kalendárneho dňa v mesiaci.

            (Platba na mesiac február k 15.1.2023.)

             

            Povinnosťou rodičov je nielen žiaka na stravu prihlásiť, ale aj odhlásiť!!!

             

            V prípade definitívneho odhlásenia zo stravovania prosíme nahlásiť telefonicky na tel. č.

            052/4566103 alebo osobne v kancelárii vedúcej školskej jedálne.

  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje