• Oznam KRPŠ
          • Oznam KRPŠ

          • Schválený členský príspevok KRPŠ pre šk. rok 2022/2023

            1 dieťa ..............8 €

            2 a viac detí.....12 €

            Prosíme odovzdať triednym učiteľom do 15.11.2022

        • Projekt Erasmus – stretnutie v Poľsku vo Witkowiciach
          • Projekt Erasmus – stretnutie v Poľsku vo Witkowiciach

          • V dňoch 17. až 22. 10. 2022 sme sa zúčastnili ďalšieho stretnutia – mobility v rámci projektu Erasmus „Boli sme susedia, teraz sme priatelia“. Základná škola v Poľsku, ktorá leží v obci Witkowice pri meste Czestochowa, nás privítala pekným jesenným počasím a pohostinnosťou. Na stretnutí  sa zúčastnili z našej školy 7 žiaci zo VII. A a VII. B a dve pani učiteľky. Prišli žiaci a učitelia z partnerskej školy v Českej Lípe a spolu aj s domácimi poľskými učiteľmi a žiakmi sme vytvorili veľkú medzinárodnú skupinu.

            Stretnutie sa venovalo poznávaniu histórie, tradícií a kultúry. Žiaci predviedli medzinárodné divadielka na tému tradičnej povesti, známeho literárneho diela z Poľska, Slovenska a Česka. Texty si vymenili a naštudovali ich dramatizáciu v cudzom jazyku. My sme divadielka predviedli v češtine a poľštine. Žiaci sa svojich úloh zhostili veľmi aktívne. Okrem spomínaného sa venovali vareniu tradičných poľských jedál, športovaniu, turistike a účasti na vyučovacích hodinách a to hlavne matematiky, programovania v rámci informatiky, telesnej výchovy. Boli sme si aj zaplávať.

            Spoločné stretnutie prehĺbilo naše vedomosti o susedných krajinách, ich jazyku, kultúre, histórii, prírode, školskom  systéme, vzdelávaní, o nových metódach učenia. Zároveň sa prehĺbili naše priateľstvá. Pevne veríme, že vydržia aj po skončení celého projektu.    

            PaedDr. Eva Raffajová

        • Súťaž v hláskovaní v anglickom jazyku
          • Súťaž v hláskovaní v anglickom jazyku

          • Dňa 10. 10. 2022 sa konala súťaž v hláskovaní v anglickom jazyku. Zúčastnili sa jej žiaci šiesteho, siedmeho, ôsmeho a deviateho ročníka. Na prvom mieste sa umiestnila žiačka šiesteho ročníka Bronislava Szentivanyiová a žiak deviateho ročníka Lukáš Dragošek. Na 2. mieste sa umiestnil Alan Hanesovský z deviateho ročníka.

            Všetkým súťažiacim ďakujeme a víťazom srdečne blahoželáme.

        • Upracme Slovensko
          • Upracme Slovensko

          • Spolu s deťmi z ŠKD sme sa v októbri zapojili do celoslovenskej akcie pod názvom „Upracme Slovensko“. Vystrojení ochrannými pomôckami sme sa vybrali upratať okolie školy a ľubického potoka. Podarilo sa nám vyzbierať asi 50 kg odpadu, ktorý do prírody nepatrí. Akciu umocnilo aj krásne počasie babieho leta a deti hrial pocit, že urobili niečo užitočné pre prírodu aj pre svoju obec.

            vychovávateľky ŠKD

        • Deň jablka v školskom klube detí
          • Deň jablka v školskom klube detí

          • 21. október je dňom, kedy má jablko svoj sviatok. Toto ovocie by nemalo chýbať v našom jedálničku. Je dostupné a plné vitamínov, ktoré sú dôležité pre ľudský organizmus. V tomto duchu sa niesla aj akcia v ŠKD. Deti ochutnali čerstvo uvarenú výživu z domácich jabĺk, ako aj jablkový koláčik, ktorý nám upiekla babička jedného z detí. Nasledovala ochutnávka rôznych druhov jabĺk.

            Týmto sa chceme poďakovať rodine Hriňákovej za dodanie jabĺk, bez ktorých by sa akcia nemohla uskutočniť. Deťom jabĺčka v každej podobe veľmi chutili.

            vychovávateľky ŠKD

        • Beh Ľubicou
          • Beh Ľubicou

          • Po dvojročnej odmlke spôsobenej pandémiou sa v piatok 7. októbra 2022 konal v našej škole v spolupráci s obcou XXIV. ročník tradičného športového podujatia „Beh Ľubicou“. Privítali sme 191 súťažiacich zo škôl kežmarského okresu. Žiaci 1. až  3. ročníka súťažili v behu na 450 m. Žiaci 4. a 5. ročníka pretekali na trati dlhej 600m. Žiaci a žiačky 6. a 7. ročníka bojovali o víťazstvo na trati 1 200 m a ôsmakov, deviatakov, dorastencov, dorastenkyne, mužov a ženy čakala trať dlhá 2 500 m. Pekné jesenné počasie pomohlo súťažiacim k výborným výkonom, tí najrýchlejší boli ocenení. Medaily, poháre a diplomy sú rozdané a my veríme, že sa spolu opäť stretneme aj budúci rok.

            Naša škola vďaka našim žiakom a pánovi učiteľovi dosiahla veľmi pekné umiestnenia. Všetkým oceneným srdečne blahoželáme.

            Výsledky našich žiakov:

            A kategória

            žiaci

            Denis Gelata – 1. miesto

            Adam Paluba – 3. miesto

            žiačky

            Daniela Pivovarová – 2. miesto

            C kategória

            žiaci

            Leo Dezort – 2. miesto

            D kategória

            žiačky

            Daniela Ordzovenská – 1. miesto

            E kategória

            žiaci

            Oliver Jerdonek – 3. miesto

            žiačky

            Monika Chovancová – 1.miesto

            G kategória

            muži

            Mikuláš Majcher – 1. miesto

             

            Organizačný výbor

        • Oznam školskej jedálne
          • Oznam školskej jedálne

          • Odovzdaním zápisného lístka je stravník automaticky prihlásený na stravu na dobu neurčitú, to znamená, že obedy má automaticky objednané až do odhlásenia.

            Povinnosťou stravníka je v prípade neprítomnosti odhlásiť sa !!!!!

            Odhlásiť resp. prihlásiť sa na stravu je možné deň vopred alebo do 8:00 hod. ráno:

            • osobne v školskej jedálni
            • telefonicky na tel. č. 052/4566103
            • na stránke školy

            Len stravníci, ktorým bola schválená dotácia na stravu na podporu výchovy k stravovacím návykom dieťaťa, ak nebudú prítomní na prvej hodine, budú zo stravy odhlásení automaticky.

            Ostatných stravníkov sa to týkať nebude !!!!!

            Ak stravník poberajúci dotáciu meškal na prvej hodine, resp. príde až na druhú hodinu je povinný to nahlásiť školskej jedálni, v opačnom prípade už obed mať nebude.

        • Biela pastelka
          • Biela pastelka

          • Každý rok Únia nevidiacich a slabozrakých Slovenska organizuje celonárodnú zbierku na pomoc nevidiacim a slabozrakým občanom pod názvom Biela pastelka.

            Biela pastelka zlepšuje životy tých, ktorí sa ocitli v neľahkej životnej situácii. Výnos zbierky je každoročne použitý na financovanie aktivít, ktoré nevidiacim a slabozrakým ľuďom pomáhajú začleniť sa do bežného života.

            V tomto roku hlavným zbierkovým dňom na Slovensku bol 23. september. Aktivisti akcie Biela pastelka v tento deň oslovovali darcov v uliciach miest a obcí.

            V našej škole zbierku organizovali žiaci IX. A triedy. V dňoch 22. – 23.09.2022 počas prestávok navštívili žiakov 1. a 2. stupňa, ktorí sa veľmi potešili dreveným pastelkám a pohľadniciam symbolizujúcim túto akciu.

            V tomto roku naša škola pomohla slabozrakým a nevidiacim sumou 98,70 eur.

            Srdečná vďaka patrí všetkým.

            Mgr. Kurutsova Elena

        •   Projekt Erasmus – stretnutie na Slovensku
          • Projekt Erasmus – stretnutie na Slovensku

          • Boli sme susedia, teraz sme priatelia     

            V dňoch 26. septembra až 30. septembra 2022 sa v Základnej škole v Ľubici uskutočnilo v rámci programu a projektu Erasmus „Boli sme susedia, teraz sme priatelia“ stretnutie učiteľov a žiakov z Čiech a Poľska. Na pôde Základnej školy pani riaditeľka Mgr. Dragošeková privítala spolu 12 žiakov a 5 učiteľov.

            V rámci aktivít projektu žiaci z Čiech, Poľska a Slovenska pracovali na úlohách čítania básničiek zo svojej krajiny a naopak z krajín partnerov. Zúčastnili sa vyučovania matematiky, slovenského jazyka, telesnej výchovy. Vyskúšali si varenie tradičných jedál, spoločne športovali v telocvični, mali hodinu plávania a didaktických hier v bazéne. Futbalové zápasy, vybíjaná, plávanie ich veľmi oslovili a bavili.

            Zároveň všetci hostia absolvovali prijatie na Obecnom úrade v Ľubici, kde ich privítal pán starosta Ing. Kapolka. Po srdečnom rozhovore nasledovala prechádzka Ľubicou, kde sa dozvedeli o zaujímavých miestach a histórii obce.

            Spoznávali Kežmarok, hrad v Kežmarku, Ľubovniansky hrad, skanzen, park pri kaštieli v Strážkach, krásnu prírodu v našom regióne.

            Stretnutie v rámci projektu Erasmus splnilo svoje ciele, nielenže sa prezentovali básničky, didaktické hry, ale aj získali nové priateľstvá a zároveň sa rozvinuli komunikačné zručnosti v cudzích jazykoch, spoznali nové metódy a formy vzdelávania. 

             

            PaedDr. Eva Raffajová

            Koordinátorka projektu za ZŠ Ľubica    

        • BOJ PROTI PLYTVANIU POTRAVÍN
          • BOJ PROTI PLYTVANIU POTRAVÍN

          • Naša škola sa zapojila aj do projektu Komunitné dni – Vzdelávanie v boji proti plytvaniu potravinami a Tesco ako spoločnosť robí veľkú zmenu. Plytvanie jedlom a potravinami je fenomén, ktorý je odsudzovaný už oddávna. Nemáte však pocit, že posledné roky sa plytvá potravinami viac? Môžeme to považovať za celosvetový problém, ktorý významným spôsobom negatívne ovplyvňuje naše životné prostredie. Spolu s nezjedeným jedlom totiž ,,končia v koši“ aj vzácne prírodné zdroje, akými sú voda, pôda, energie a práca, ktoré sa spotrebujú pri pestovaní, spracovaní a distribúcii.

            Hlad a plytvanie potravinami sú prepojené spoločenské, ale aj environmentálne problémy. Uvádza sa, že 828 miliónov ľudí trpí nedostatkom jedla a až jedna tretina všetkých potravín vyrobených na svete sa stratí alebo vyhodí.

            Mnoho ľudí si neuvedomuje, čo to plytvanie potravinami je, kde sa tento proces začína a čo všetko môžu urobiť pre to, aby mu predchádzali. Preto žiakom VIII. A triedy manažérka pani Lenka Šikulajová zo Supermarketu Tesco Spišská Belá vo štvrtok 22.09.2022 hravou formou predstavila koncept zodpovedného nakupovania a správneho skladovania potravín, ktorý môžu s rodičmi aplikovať pri návštevách obchodov aj vo svojich domácnostiach. Chceme poďakovať pani Lenke Šikulajovej za akýsi prvý krok k riešeniu tejto vážnej problematiky. Oceňujeme správne uchopenie témy a propagáciu pred žiakmi. Prednáška a vzdelávanie boli na mieste. Zároveň ďakujeme za motivačný balíček – školské potreby, propagačné materiály a množstvo pripravených dobrôt, z ktorých sme mali všetci radosť.

            Mgr. Veronika Gurová

        • FAREBNÝ TÝŽDEŇ VĎAČNOSTI ZA ZDRAVIE  VO FARBÁCH KONTINENTOV
          • FAREBNÝ TÝŽDEŇ VĎAČNOSTI ZA ZDRAVIE VO FARBÁCH KONTINENTOV

          • „Či si veľký a či malý, taký akurát,

            je jedno ako vyzeráš, poď, farebný týždeň je náš!“

            Jeseň má svoje veľké čaro. Príroda sa zahaľuje do teplých farieb a aj napriek prichádzajúcemu chladu získava naše okolie neobyčajný šmrnc. A nielen ona. Štvrtý septembrový týždeň sa niesol v našej škole v znamení farieb. To, že každá farba má svoj význam a symboliku sme sa presvedčili sami na sebe.

            Nastal ideálny čas na to, aby sme sa pozreli, za čo sme v našich životoch vďační. Aj za to „dobré” aj za to „zlé”. Je dôležité, aby sa ľudia cítili ocenení za všetko, čo robia.

            Čo je to vlastne vďačnosť? Vďačnosť je emócia. Emócia je energia. S vďačnosťou je spojených aj mnoho ďalších výhod.

            Vďačnosťou môžeme: posilniť svoj imunitný systém, znížiť hladinu stresu, zlepšiť spánok, zlepšiť sebavedomie a znížiť príznaky depresie.

            Oslava vďačnosti sa začala v roku 1965 na Havaji, keď medzinárodné zhromaždenie rozhodlo, že by bolo dobré mať jeden deň v roku formálne vyjadrenie vďačnosti a uznania za mnohé úžasné veci, ktoré sa dajú vo svete nájsť. Po stretnutí na Havaji si mnoho návštevníkov pripomenulo Deň vďačnosti 21. septembra 1966, keď sa vrátili do svojich krajín. Odvtedy počet ľudí oslavujúcich Deň vďačnosti po celom svete rastie a rastie.

            Každý človek si chce udržať dobré zdravie a vieme, že kvalitu zdravia ovplyvňuje aj správna výživa. A preto sme sa „vybrali“ na výlet za zdravím a to tak, že sme „cestovali“ po kontinentoch potravín. Dostali sme sa do miest, kde bolo veľa rôznych potravín, jedla, ovocia a zeleniny.

            Celý týždeň od 19.09.2022 do 23.09.2022 sme sa každý deň „obliekali“ inou farbou. Obliekli sme si odev (tričko, sveter, nohavice) príslušnej farby.

            PONDELOK – ZELENÁ FARBA

            UTOROK – HNEDÁ FARBA

             STREDA – ORANŽOVÁ FARBA

             ŠTVRTOK – BIELA FARBA

            PIATOK – ŽLTÁ FARBA

            Ďakujeme všetkým, ktorí sa zapojili do farebného týždňa.

             

            Mgr. Veronika Gurová      

        • Zelená otvoreným školám
          • Zelená otvoreným školám

          • Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR za účelom udržať bezpečné prostredie v školách a školských zariadeniach v školskom roku 2022/2023 pripravilo dokument „Zelená otvoreným školám“, ktorý je platný po dobu trvania pandémie ochorenia COVID-19 a mimoriadnej situácie.

            Na základe tohto dokumentu rodič predkladá pri nástupe do školy a po každom prerušení dochádzky do školy v trvaní 5 a viac po sebe nasledujúcich vyučovacích dní (víkendy a sviatky sa nepočítajú) „Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti“, ktoré sa predkladá s cieľom zabezpečiť bezpečné prostredie v školách za účelom zaistenia bezpečnosti a ochrany zdravia žiakov a tak zachovať prezenčnú výučbu a minimalizovať riziko prerušenia výučby v triede. 

            Žiak prinesie do školy "Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti" podpísané zákonným zástupcom alebo zákonný zástupca podá vyhlásenie elektronickou formou cez EduPage v sekcii Žiadosti/ Vyhlásenia pred nástupom do školy. Bližšie informácie poskytnú rodičom triedni učitelia.

        • Slávnostné otvorenie školského roka 2022/2023
          • Slávnostné otvorenie školského roka 2022/2023

          • Slávnostné otvorenie školského roka 2022/2023 sa uskutoční dňa 5. septembra 2022 (pondelok) o 9:00 hod. v triedach ZŠ. 

            Žiaci prídu do školy v čase od 8:45 hod.

            V tento deň nebudú v prevádzke školská jedáleň a školský klub detí.

             

        • ZÁPIS DO ŠKD
          • ZÁPIS DO ŠKD

            • Zápis do školského klubu detí bude prebiehať dňa 05. 09. 2022 od 9:00 hod. do 11.00  hod.
            • Pri zápise je potrebné odovzdať „Žiadosť o prijate do školského klubu detí“ – tlačivo, ktoré je v dolnej časti oznamu a bude k dispozícii aj v tlačenej forme pri zápise.  
            • Výška mesačného príspevku na čiastočnú úhradu nákladov spojených s činnosťou ŠKD je stanovená platným VZN Obce Ľubica č. 2/2021 s účinnosťou od 09. 07. 2021 na bankový účet SK52 1111 0000 0066 1932 6028.  Pre deti 1. – 4. ročníka je 5 €, pre deti 5. ročníka 6 €. Príspevok na celý školský rok sa uhrádza v dvoch platbách. Prvá v sume 20 € / 24 € do 20. októbra 2022 na 4 mesiace (september – december 2022), druhá do 20. februára 2023 na 6 mesiacov  (január – jún 2023) v sume 30 € / 36 € .
            • Variabilný symbol: dátum platby​​​​​​​
            • Poznámka/správa: meno, priezvisko dieťaťa, ŠKD1/ŠKD2
        • Oznam školskej jedálne
          • Oznam školskej jedálne

          • Pokyny pre stravníkov a uskutočnenie platieb v školskom roku 2022/2023

            Prihlasovanie stravníkov bude 05.09.2022 od 8:30 do 11:00 u vedúcej školskej jedálne (vchod zozadu cez dvor).

            Variť budeme od 06.09.2022.

            Hodnota stravného sa zatiaľ meniť nebude.

            Účet ŠJ pre uskutočnenie platieb: IBAN SK08 1111 0000 0066 1932 6044

            (pri platbách prosíme uviesť meno a triedu žiaka)

            Platba sa uhrádza mesačne vopred – najneskôr do 24. dňa v mesiaci. V septembri je potrebné uhradiť dve mesačné platby naraz.

            I. stupeň ZŠ – stravné 1,15 € x 20 dní = 23,00 € + 1,00 € režijný poplatok = 24,00 € (za september-október 2022 uhradiť dve platby naraz) – t. j. spolu 48,00 € na účet ŠJ. Od októbra 2022 na november 2022 atď. uhrádzať 24,00 €.

            II. stupeň ZŠ – stravné 1,23 € x 20 dní = 24,60 + 1,00 € režijný poplatok = 25,60 € (za september-október 2022 uhradiť dve platby naraz) – t. j. spolu 51,20 € na účet ŠJ. Od októbra 2022 na november 2022 atď. uhrádzať 25,60 €.

            V prípade akýchkoľvek nejasností ohľadom prihlášky resp. platieb nás prosím kontaktujte na tel. č. 052/4566103 alebo osobne u vedúcej školskej jedálne.

  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje