• Rozlúčkový piknik v ŠKD
          • Rozlúčkový piknik v ŠKD

          • Školský rok sme sa rozhodli v ŠKD ukončiť pod modrou oblohou prežiarenou teplými slnečnými lúčmi.  Nadšenie žiakov bolo obrovské. Najviac ich lákala otázka, kto z nich bude ten najlepší. Po úvodnom slove a zhodnotení činností počas celého školského roka dostal každý žiak  nami vyrobený malý darček. Irenka Baranová a Šimon Šoltys boli odmenení ako najlepší žiaci ŠKD. Po vyhodnotení sme si všetci pochutili na pečených klobáskach, ktoré nám s láskou a ochotou pripravili naše pani kuchárky. Výborný chlebík a pečené buchty nám darovala pekáreň B-max, za čo im z celého srdca ďakujeme. S ich podporou bola naša rozlúčka krásna, štedrá a snáď aj nezabudnuteľná.

            Touto bodkou sa lúčime so školským rokom 2021/2022 a tešíme sa na prázdniny, ktoré nech sú plné dobrodružstiev, zážitkov a nových kamarátstiev.

            vychovávateľky ŠKD

          • Súťažíme v ŠKD

          • Prvé júnové dni priniesli so sebou teplé slnečné lúče, ktoré vyhnali z lavíc von na dvor aj deti zo ŠKD. Školský dvor sa premenil na mravenisko plné akčných detí. Príjemné počasie prispelo k súťaživej atmosfére. Deti dali zo seba všetko, rozhýbali lopty, švihadlá i obruče. S veľkou energiou sa pustili do všetkých pripravených aktivít a objavili v sebe športového ducha. Za odvahu a športové výkony si všetci zaslúžili sladkú odmenu. Po úspešnom a vyčerpávajúcom dni boli deti spokojné, vyšportované, unavené, ale i vysmiate a plné očakávania, čo im prinesú nasledujúce dni.

            vychovávateľky ŠKD

        • Festival študentského remesla v Kežmarku
          • Festival študentského remesla v Kežmarku

          • Dňa 10. 06. 2022 sa žiaci IV. B triedy zúčastnili Festivalu študentského remesla v Kežmarku. Peši sa presunuli na kežmarské námestie, kde si pozreli sprievod študentov, hercov a alegorických vozov. Neskôr  sa presunuli na nádvorie hradu, kde bolo zahájenie podujatia. Prezreli si stánky s remeselnou výrobou žiakov. Potom prešli do parku za hrad, kde boli pripravené rôzne športové aktivity. Rozdelili sa do skupín a súťažili. Za splnenie každej disciplíny dostali cukrík. Unavení, ale plní zážitkov a nových vedomostí o ľudových tradíciách a remeslách sa vracali späť do školy.

            Mgr. Danka Longauerová

             

        • Netradičné vyučovanie výtvarnej výchovy
          • Netradičné vyučovanie výtvarnej výchovy

          • Dňa 9. júna žiaci IV. B triedy privítali na hodine výtvarnej výchovy výtvarníčku Katku Kapralovú, ktorá tvorí od malička. Neskôr sa venovala sa propagačnému výtvarníctvu. Svoje kreatívne nadanie uplatňuje vo voľnom čase pri maľovaní obrazov. Našim štvrtákom ukázala a vysvetlila, ako správne miešať farby a narábať so štetcom. Každý žiak dostal časť rozstrihaného obrázka, ktorý vymaľoval. Po jeho uschnutí spoločne poskladali jeden veľký obraz. Bola to zaujímavé spestrenie hodiny, za čo pani Katke ďakujeme.

             Mgr. Danka Longauerová

        • Výlet do Starej Ľubovne
          • Výlet do Starej Ľubovne

          • V piatok 27. mája sme si so žiakmi III. A, IV. A a  IV. B triedy urobili výlet do Starej Ľubovne. Navštívili sme čiastočne zachovaný a zrekonštruovaný hrad na vápencovom kopci týčiaci sa nad mestom. Tiež sme si prezreli Ľubovniansky skanzen, ktorý patrí k najmladším na Slovensku a približuje, ako sa  žilo na dedine v minulosti.  Dominantou expozície je zrubový gréckokatolícky kostolík východného obradu z Matysovej z roku 1833. Najpočetnejšie zastúpené sú zrubové obytné domy. Cestou späť sme navštívili Nestville, čokoládové kráľovstvo v Hniezdnom a pochutili si na výbornej čokoláde. Výlet sa za krásneho počasia vydaril a preto nechýbal úsmev na tvárach všetkých zúčastnených.

                                                                     Mgr. D. Longauerová, Mgr. K. Bendíková, Mgr. R. Panák

        • Oznam školskej jedálne
          • Oznam školskej jedálne

          • Oznamujeme stravníkom, že z dôvodu uzávierky ku koncu školského roka bude možnosť odhlásiť obedy, resp. prihlásiť obedy v mesiaci jún do utorka 21.06.2022  do 14.00 hod . 

            Po tomto dátume už nebude možné sa z obedov odhlásiť ani prihlásiť.

            Ďakujeme za pochopenie.

             

        • Kežmarské hry
          • Kežmarské hry

          • Dňa 27. 05. 2022 sa naši žiaci zúčastnili atletickej súťaže “O pohár primátora mesta Kežmarok 2022“, ktorá sa  konala v ZŠ s MŠ Nižná brána v Kežmarku.  Súťažili v kategóriách mladší a starší žiaci/žiačky, kde získali 13 pódiových umiestnení.

            V kategórii starší žiaci/žiačky:

            Silvester Hanáček: hod kriketovou loptičkou 1. miesto, beh na 1000m 3. miesto,

            Monika Chovancová: beh na 300m 3. miesto, beh na 800m 1. miesto,

            Sára Dravecká: beh na 60m 3. miesto, beh na 300m 2. miesto,

            Ema Zacharová: skok do diaľky 3. miesto,

            štafeta dievčatá: S. Dravecká, E. Zacharová, M. Chovancová a B. Sisková 2. miesto,

            štafeta chlapci: S. Hanáček, E. Chovan, A. Nemeš a M. Bejdák 3. miesto.

            V kategórii mladší žiaci/žiačky:

            Oliver Jerdonek: skok do diaľky 3. miesto,

            Liana Harabinová: hod kriketovou loptičkou 1. miesto, beh na 600m 2. miesto,

            Anna Pitoňáková: skok do diaľky 2. miesto.


            Cieľ bol splnený, žiaci si preteky poriadne užili, nikto sa nezranil a konečným výsledkom sme sa ako škola umiestnili na krásnom 3. mieste.


            Mgr. Miroslava Babjáková

          • Matematický klokan

          • Dňa 11. apríla 2022 bol výnimočný deň pre  žiakov našej školy, ktorí sa zapojili do najväčšej medzinárodnej súťaže Matematický klokan. Zažili pocit, že riešili rovnaké úlohy ako milióny detí v Európe, Ázii, Afrike a v Amerike. Klokanovské úlohy sú hravé, zaujímavé a čo je najhlavnejšie – podporujú logické myslenie.

            Do súťaže sa zapojilo 16 žiakov.

            V kategórii Klokanko 2 – 7 žiakov – K. Suchá, T. Václavová, N. Hudačeková, E. Ivančáková, G. Balabas, V. Lukasová a C. Horváthová z II. A triedy.

            V kategórii Klokanko 3 – 3 žiaci – R. Jucha, D. Krolák a A. Malina z III. A triedy.

            V kategórii Klokanko 4 – 6 žiakov – S. Kasenčák zo IV. A triedy a L. Harabin, N. Grichová, A. Mocák, N. Pavláková, R. Freundorfer zo IV. B triedy.

            Každému riešiteľovi zostane na súťaž spomienka – diplom a milý darček. A najmä získali novú skúsenosť, ktorú ocenia aj pri dôležitých školských testovaniach, ktoré ich v budúcnosti čakajú.

              p. učiteľka I. Ličková

          • Medzinárodný deň detí bez tašiek

          • Naši deviataci vyhlásili na sviatok všetkých detí sprievodnú netradičnú aktivitu – prísť do školy bez tašiek, vrecúšok či ruksakov. Žiaci II. stupňa prišli naozaj s netradičnými a veľmi originálnymi náhradami tašiek. Ani sme netušili, čo všetko môže nahradiť klasickú školskú aktovku.

            Veď posúďte sami.

             Mgr. Glovňová S.

        • Výlet v ZOO Spišská Nová Ves
          • Výlet v ZOO Spišská Nová Ves

          • Dňa 25. mája 2022 sa žiaci II. B, III. C. a VI. – IX. AB zúčastnili školského výletu do zoologickej záhrady v Spišskej Novej Vsi. Pred prehliadkou sa zahrali v parku a porozprávali sa s pani veterinárkou o pomoci mláďatám vtákov, ktoré sa liahnu na jar a občas potrebujú aj ľudskú pomoc.  Na vlastné oči sa o tom presvedčili, keď im spomínaná lekárka ukázala lastovičku so zlomeným krídlom, ktorá nevie lietať a potrebuje pomoc veterinára. Po zaujímavej prednáške sme sa vybrali do ZOO. Žiakom sa zvieratá veľmi páčili, pričom niektoré videli vôbec po prvýkrát ako napríklad krokodíla, kenguru, leva, tigra. Najviac ich však zaujali opice – hlavne orangutan a pavilón Aquattera. Po krátkom zmrzlinovom oddychu a počúvaní krásneho vtáčieho spevu nám dovolili kŕmiť kozičky trávou priamo v ohrade. Vrátili sme sa príjemne unavení s krásnymi a novými zážitkami.

            Mgr. Anna Andrášová, Mgr. Katarína Belišová a PaedDr. Eva Raffajová

          • Predveď, čo vieš

          • Pod týmto názvom sa niesol kvíz, v ktorom si zasúťažili žiaci oboch školských klubov. Ich úlohou bolo plniť rôzne súťažné úlohy z oblasti prírodovedy, dopravy, matematiky, logiky a slovenského jazyka. Niektoré dali deťom zabrať, ale popasovali sa s nimi statočne. Nechýbalo bodovanie a odmena. Víťazmi boli všetci.

            vychovávateľky ŠKD 

        • Deň matiek v ŠKD
          • Deň matiek v ŠKD

          • „Rozmýšľal som celý deň, čo ti mamka darujem. Otvoril som pokladničku, chytil som sa za hlavičku, korunky som všetky minul, na sladkosti, na zmrzlinu, v tom ručičky moje vravia, že ti pekný darček spravia. Šikovné sú, veď to vieš, dnes si darček pozrieť smieš. Spravil som ho z lásky mama, veď to dobre vieš.“

            Druhú májovú nedeľu si pripomíname sviatok všetkých mamičiek. Aj deti v ŠKD nezabudli na tento sviatok a svojimi šikovnými rukami vyrobili milý darček, ktorý každú mamku určite potešil. S radosťou obdarovali svoje mamičky aj kvetinkou v kvetináči, ktorú samé vypestovali.

            vychovávateľky ŠKD

        • Škola v prírode
          • Škola v prírode

          • Žiaci IV. A a IV. B triedy absolvovali od 9. do 13. mája 2022 školu v prírode, ktorá  sa konala v prekrásnom prostredí Nízkych Tatier v regióne Horehronie v obci Bystrá neďaleko Brezna.  Súčasťou obce  je aj Bystrianska jaskyňa, ktorou boli žiaci ohúrení pre jej krásu. Okolitá príroda žiakom ponúkla svoju rozmanitosť aj prostredníctvom náučného chodníka, ktorý ich voviedol až do rekreačného strediska Tále. Počas túry sa oboznámili so životom včiel, mravcov a medveďov, vyskúšali si obskočisko, ako aj hru na edukačný dendrofón či Tripexeso. Hlavným cieľom animačného programu, ktorý žiakov sprevádzal počas celého pobytu, bol nácvik divadelného predstavenia s názvom Pipi dlhá pančucha, ktorého premiéra bola v podvečer posledného dňa pred odchodom domov. Prostredníctvom tvorivej dramatiky sa u žiakov rozvíjala nielen fantázia a komunikačné zručnosti, ale aj sebavedomie a celá detská osobnosť.

            Tento pobyt v nás všetkých zanechal krásne spomienky, ktoré si budeme veľmi dlho pripomínať .

            Bendíková K., Longauerová D.

        • Krúžok Programovanie Scratch
          • Krúžok Programovanie Scratch

          • V mesiaci máj sa žiaci v rámci krúžku Programovanie Scratch zúčastnili na vzdelávacích hodinách, ktoré realizovala Legáreň z Popradu. Pani lektorka do nášho krúžku priniesla špeciálne sety kociek LEGO® . Každé stretnutie malo štruktúru vyučovacej hodiny, na ktorej lektorka vysvetlila tému, ktorú si žiaci vopred zvolili (napr. odstredivá sila, tlak, cicavce, objavovanie planét, stredoveký katapult, Vianoce, jar, zima, hrnčiarsky kruh a mnohé iné). Výsledkom bola zaujímavá hodina, na ktorej si žiaci poskladali  model podľa témy, ktorú práve preberali a pochopili, ako to funguje v praxi. Program je ideálnym spôsobom ako oživiť bežné hodiny prírodovedy, matematiky, chémie, alebo ako jednoducho zlepšiť jemnú motoriku, predstavivosť, spoluprácu a technické myslenie žiakov. Už teraz sa tešíme na naše nové programovanie a modely, ktoré budú funkčné. 

            PaedDr. Eva Raffajová 

        • Deň Zeme
          • Deň Zeme

          • Mesiace marec a apríl sme venovali rôznym environmentálnym aktivitám. Pri príležitosti Dňa Zeme vytvorili žiaci rôznymi technikami  práce  na témy globálne otepľovanie, ozónová diera, skleníkový efekt a kolobeh vody v prírode, ktoré sme následne vystavili na chodbe školy. Zostrojili aj vtáčie búdky, ktoré sme umiestnili v okolí školy a v zime budú slúžiť na prikrmovanie vtákov. Tiež uskutočnili brigádu zameranú na upratovanie okolia školy. Žiaci piateho až deviateho ročníka museli vymyslieť spôsob, ako vysiatím trávového semena vytvoria vopred pridelené písmeno. Nakoniec nám vznikol ,,trávový nápis“ Deň Zeme.

            Všetky aktivity, ktoré žiaci absolvovali počas Dňa zeme a Dňa vody sme vyhodnotili a máme víťazov, ktorých čaká odmena – noc strávená v škole so zaujímavým programom. Medzi mladšími žiakmi druhého stupňa sa celkovým víťazom stala V. A trieda, zo starších žiakov najviac bodov získala VII. A trieda.

        • Riaditeľské voľno
          • Riaditeľské voľno

          • Riaditeľka školy udeľuje dňa 18.05.2022 (streda) riaditeľské voľno žiakom 6. – 9. ročníka z dôvodu celoslovenského Testovania T5.

            Na prvom stupni bude prebiehať vyučovanie podľa rozvrhu.

          • Pomôž našej škole vyhrať výpočtovú techniku od Lidla!

          • Aj vďaka vášmu hlasu môžeme vybaviť našu školu modernými notebookmi i desktopmi, monitormi i kamerami a ďalšou technikou v hodnote až 35 000 eur! Stačí nakupovať v Lidli a zbierať balíčky nálepiek „Slovenskô ako maľované“. Vo vnútri nájdete kartičku s hlasovacím kódom, s ktorým môžete od 2. mája do 30. júna 2022 zabojovať za našu školu na stránke malovaneslovensko.sk.

            Ďakujeme za každý hlas! 

        • Moja malá záhradka
          • Moja malá záhradka

          • Žiaci II.B, III.C, IV.B a IV.C sa v marci zapojili do projektu Moja malá záhradka, ktorý podporila spoločnosť Kaufland. Cieľom bolo zistiť, ako rýchlo a ľahko sa dajú vypestovať zdravé rastlinky. Výsledok dosiahli s trochou vody, za pomoci slnečných lúčov a starostlivosťou. Získali užitočné typy, zábavné informácie a ďalšie fakty o záhradkárstve. Nie z každého semienka vyrástla rastlinka, ale veľmi ich tešilo, že  sa mohli jednoducho a svojpomocne podieľať na ich pestovaní. Najkrajšiu vypestovanú rastlinku – bylinku šampiónku – poslali do súťaže spolu s jej popisom.

            Triedne učiteľky: PaedDr. Eva Raffajová, Mgr. Katarína Belišová, Mgr. Danka Longauerová, Mgr. Mária Halčinová

  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje