• Oznam KRPŠ
          • Oznam KRPŠ

          • Schválený členský príspevok KRPŠ pre šk. rok 2022/2023

            1 dieťa ..............8 €

            2 a viac detí.....12 €

            Prosíme odovzdať triednym učiteľom do 15.11.2022

        • Projekt Erasmus – stretnutie v Poľsku vo Witkowiciach
          • Projekt Erasmus – stretnutie v Poľsku vo Witkowiciach

          • V dňoch 17. až 22. 10. 2022 sme sa zúčastnili ďalšieho stretnutia – mobility v rámci projektu Erasmus „Boli sme susedia, teraz sme priatelia“. Základná škola v Poľsku, ktorá leží v obci Witkowice pri meste Czestochowa, nás privítala pekným jesenným počasím a pohostinnosťou. Na stretnutí  sa zúčastnili z našej školy 7 žiaci zo VII. A a VII. B a dve pani učiteľky. Prišli žiaci a učitelia z partnerskej školy v Českej Lípe a spolu aj s domácimi poľskými učiteľmi a žiakmi sme vytvorili veľkú medzinárodnú skupinu.

            Stretnutie sa venovalo poznávaniu histórie, tradícií a kultúry. Žiaci predviedli medzinárodné divadielka na tému tradičnej povesti, známeho literárneho diela z Poľska, Slovenska a Česka. Texty si vymenili a naštudovali ich dramatizáciu v cudzom jazyku. My sme divadielka predviedli v češtine a poľštine. Žiaci sa svojich úloh zhostili veľmi aktívne. Okrem spomínaného sa venovali vareniu tradičných poľských jedál, športovaniu, turistike a účasti na vyučovacích hodinách a to hlavne matematiky, programovania v rámci informatiky, telesnej výchovy. Boli sme si aj zaplávať.

            Spoločné stretnutie prehĺbilo naše vedomosti o susedných krajinách, ich jazyku, kultúre, histórii, prírode, školskom  systéme, vzdelávaní, o nových metódach učenia. Zároveň sa prehĺbili naše priateľstvá. Pevne veríme, že vydržia aj po skončení celého projektu.    

            PaedDr. Eva Raffajová

        • Súťaž v hláskovaní v anglickom jazyku
          • Súťaž v hláskovaní v anglickom jazyku

          • Dňa 10. 10. 2022 sa konala súťaž v hláskovaní v anglickom jazyku. Zúčastnili sa jej žiaci šiesteho, siedmeho, ôsmeho a deviateho ročníka. Na prvom mieste sa umiestnila žiačka šiesteho ročníka Bronislava Szentivanyiová a žiak deviateho ročníka Lukáš Dragošek. Na 2. mieste sa umiestnil Alan Hanesovský z deviateho ročníka.

            Všetkým súťažiacim ďakujeme a víťazom srdečne blahoželáme.

        • Upracme Slovensko
          • Upracme Slovensko

          • Spolu s deťmi z ŠKD sme sa v októbri zapojili do celoslovenskej akcie pod názvom „Upracme Slovensko“. Vystrojení ochrannými pomôckami sme sa vybrali upratať okolie školy a ľubického potoka. Podarilo sa nám vyzbierať asi 50 kg odpadu, ktorý do prírody nepatrí. Akciu umocnilo aj krásne počasie babieho leta a deti hrial pocit, že urobili niečo užitočné pre prírodu aj pre svoju obec.

            vychovávateľky ŠKD

        • Deň jablka v školskom klube detí
          • Deň jablka v školskom klube detí

          • 21. október je dňom, kedy má jablko svoj sviatok. Toto ovocie by nemalo chýbať v našom jedálničku. Je dostupné a plné vitamínov, ktoré sú dôležité pre ľudský organizmus. V tomto duchu sa niesla aj akcia v ŠKD. Deti ochutnali čerstvo uvarenú výživu z domácich jabĺk, ako aj jablkový koláčik, ktorý nám upiekla babička jedného z detí. Nasledovala ochutnávka rôznych druhov jabĺk.

            Týmto sa chceme poďakovať rodine Hriňákovej za dodanie jabĺk, bez ktorých by sa akcia nemohla uskutočniť. Deťom jabĺčka v každej podobe veľmi chutili.

            vychovávateľky ŠKD

        • Beh Ľubicou
          • Beh Ľubicou

          • Po dvojročnej odmlke spôsobenej pandémiou sa v piatok 7. októbra 2022 konal v našej škole v spolupráci s obcou XXIV. ročník tradičného športového podujatia „Beh Ľubicou“. Privítali sme 191 súťažiacich zo škôl kežmarského okresu. Žiaci 1. až  3. ročníka súťažili v behu na 450 m. Žiaci 4. a 5. ročníka pretekali na trati dlhej 600m. Žiaci a žiačky 6. a 7. ročníka bojovali o víťazstvo na trati 1 200 m a ôsmakov, deviatakov, dorastencov, dorastenkyne, mužov a ženy čakala trať dlhá 2 500 m. Pekné jesenné počasie pomohlo súťažiacim k výborným výkonom, tí najrýchlejší boli ocenení. Medaily, poháre a diplomy sú rozdané a my veríme, že sa spolu opäť stretneme aj budúci rok.

            Naša škola vďaka našim žiakom a pánovi učiteľovi dosiahla veľmi pekné umiestnenia. Všetkým oceneným srdečne blahoželáme.

            Výsledky našich žiakov:

            A kategória

            žiaci

            Denis Gelata – 1. miesto

            Adam Paluba – 3. miesto

            žiačky

            Daniela Pivovarová – 2. miesto

            C kategória

            žiaci

            Leo Dezort – 2. miesto

            D kategória

            žiačky

            Daniela Ordzovenská – 1. miesto

            E kategória

            žiaci

            Oliver Jerdonek – 3. miesto

            žiačky

            Monika Chovancová – 1.miesto

            G kategória

            muži

            Mikuláš Majcher – 1. miesto

             

            Organizačný výbor

        • Oznam školskej jedálne
          • Oznam školskej jedálne

          • Odovzdaním zápisného lístka je stravník automaticky prihlásený na stravu na dobu neurčitú, to znamená, že obedy má automaticky objednané až do odhlásenia.

            Povinnosťou stravníka je v prípade neprítomnosti odhlásiť sa !!!!!

            Odhlásiť resp. prihlásiť sa na stravu je možné deň vopred alebo do 8:00 hod. ráno:

            • osobne v školskej jedálni
            • telefonicky na tel. č. 052/4566103
            • na stránke školy

            Len stravníci, ktorým bola schválená dotácia na stravu na podporu výchovy k stravovacím návykom dieťaťa, ak nebudú prítomní na prvej hodine, budú zo stravy odhlásení automaticky.

            Ostatných stravníkov sa to týkať nebude !!!!!

            Ak stravník poberajúci dotáciu meškal na prvej hodine, resp. príde až na druhú hodinu je povinný to nahlásiť školskej jedálni, v opačnom prípade už obed mať nebude.

        • Biela pastelka
          • Biela pastelka

          • Každý rok Únia nevidiacich a slabozrakých Slovenska organizuje celonárodnú zbierku na pomoc nevidiacim a slabozrakým občanom pod názvom Biela pastelka.

            Biela pastelka zlepšuje životy tých, ktorí sa ocitli v neľahkej životnej situácii. Výnos zbierky je každoročne použitý na financovanie aktivít, ktoré nevidiacim a slabozrakým ľuďom pomáhajú začleniť sa do bežného života.

            V tomto roku hlavným zbierkovým dňom na Slovensku bol 23. september. Aktivisti akcie Biela pastelka v tento deň oslovovali darcov v uliciach miest a obcí.

            V našej škole zbierku organizovali žiaci IX. A triedy. V dňoch 22. – 23.09.2022 počas prestávok navštívili žiakov 1. a 2. stupňa, ktorí sa veľmi potešili dreveným pastelkám a pohľadniciam symbolizujúcim túto akciu.

            V tomto roku naša škola pomohla slabozrakým a nevidiacim sumou 98,70 eur.

            Srdečná vďaka patrí všetkým.

            Mgr. Kurutsova Elena

        •   Projekt Erasmus – stretnutie na Slovensku
          • Projekt Erasmus – stretnutie na Slovensku

          • Boli sme susedia, teraz sme priatelia     

            V dňoch 26. septembra až 30. septembra 2022 sa v Základnej škole v Ľubici uskutočnilo v rámci programu a projektu Erasmus „Boli sme susedia, teraz sme priatelia“ stretnutie učiteľov a žiakov z Čiech a Poľska. Na pôde Základnej školy pani riaditeľka Mgr. Dragošeková privítala spolu 12 žiakov a 5 učiteľov.

            V rámci aktivít projektu žiaci z Čiech, Poľska a Slovenska pracovali na úlohách čítania básničiek zo svojej krajiny a naopak z krajín partnerov. Zúčastnili sa vyučovania matematiky, slovenského jazyka, telesnej výchovy. Vyskúšali si varenie tradičných jedál, spoločne športovali v telocvični, mali hodinu plávania a didaktických hier v bazéne. Futbalové zápasy, vybíjaná, plávanie ich veľmi oslovili a bavili.

            Zároveň všetci hostia absolvovali prijatie na Obecnom úrade v Ľubici, kde ich privítal pán starosta Ing. Kapolka. Po srdečnom rozhovore nasledovala prechádzka Ľubicou, kde sa dozvedeli o zaujímavých miestach a histórii obce.

            Spoznávali Kežmarok, hrad v Kežmarku, Ľubovniansky hrad, skanzen, park pri kaštieli v Strážkach, krásnu prírodu v našom regióne.

            Stretnutie v rámci projektu Erasmus splnilo svoje ciele, nielenže sa prezentovali básničky, didaktické hry, ale aj získali nové priateľstvá a zároveň sa rozvinuli komunikačné zručnosti v cudzích jazykoch, spoznali nové metódy a formy vzdelávania. 

             

            PaedDr. Eva Raffajová

            Koordinátorka projektu za ZŠ Ľubica    

    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje