• Oznam školskej jedálne
          • Oznam školskej jedálne

            • Odovzdaním zápisného lístka je stravník automaticky prihlásený na stravu na dobu neurčitú, to znamená, že obedy má automaticky objednané až do odhlásenia.
            • Povinnosťou stravníka je v prípade neprítomnosti odhlásiť sa !!!!!
            • Odhlásiť resp. prihlásiť sa na stravu je možné deň vopred alebo do 8:00 hod. ráno:
                • osobne v školskej jedálni
                • telefonicky na tel. č. 052/4566103
                • na stránke školy

                Ak stravník poberajúci dotáciu meškal na prvej hodine, resp. príde až na druhú hodinu je povinný to nahlásiť školskej jedálni, v opačnom prípade už obed mať nebude.

        • Lezecká súťaž
          • Lezecká súťaž

          • Dňa 19.01.2024 sa v Centre voľného času v Kežmarku konala lezecká liga základných škôl, kde našu školu reprezentovali títo žiaci:

            Maroš Jendrušiak (VI. B), Richard Labovský, Matej Bejdák (IX. A), Leo Dezort (V. B), Samuel Hoffman, Dominik Jantošovič, Dmytro Andriianov (VII. A)

            Liana Harabinová, Stela Skokanová, Karin Krajčová, Eva Kesterová (IX. A), Nina Reľovská, Sofia Sovová,  Beáta Dragošeková (VII. A). Najlepší výkon podali Matej Bejdák s Lianou Harabinovou a postúpili do ďalšieho kola tejto súťaže. Žiakom ďakujeme za vzornú reprezentáciu školy.

            Mgr. Jaroslav Fedorišin

        • Si online
          • Si online

          • V dňoch 11. 01., 17. 01. a 18. 01. 2024 sa žiaci 3. až 9. ročníka zúčastnili prednášok s názvom „Si online I.“ (3. a 4. ročník) a „Si online II“ (5. až 9. ročník).

            Prednášky boli zamerané na problémy súčasnej doby. Žiakom prvého stupňa  pani školiteľka vysvetlila výhody a nevýhody nových technológií vzhľadom na vývoj dieťaťa a jeho skúsenosti. Témou boli aj sociálne siete – nebezpečenstvo virtuálneho sveta a "marketingových lákadiel", digitálna bezpečnosť, spôsob získavania informácií v online prostredí, online hry, fyzické a psychické riziká v súvislosti s nadmerným používaním informačnej techniky

            Obsahom prednášky pre žiakov 2. stupňa bol vplyv nových info technológií na sociálne vzťahy (plusy a mínusy), vplyv na učenie, multitasking, ochrana súkromia vo virtuálnom svete, riziká sociálnych sietí (kyberšikana v zákonoch, kyberstalking, sexting, trolling...), digitálna identita (instastory nie je realita, digitálne stopy). Žiaci boli upozornení aj na problém dezinformácií, kvalitu informácií, odkiaľ ich čerpáme, ako postupovať pri overovaní, hrozbách a rizikách (HOAX, FAKE, NEWS, DEEP FAKE), s ktorými sa dennodenne stretávame.

          • Po cestách Európy

          • Projekt „Cestami Európy...“ sa zameriava na skúmanie kultúrneho a nehmotného dedičstva všetkých partnerských krajín zapojených do projektu. Výber témy vyplynul z potreby/zvedavosti priblížiť žiakom tradície a zvyky, dedičstvo a aspekty, ktoré ho podporujú. Keďže dedičstvo je prítomné v každodennom živote a vo väčšine toho, čo nás obklopuje, rozvinula sa motivácia/záujem ponoriť sa do tejto témy ako forma projektu, čo dáva študentom možnosť ísť do múzea sami. Objavovanie aspektov, ktoré ich môžu najviac zaujímať, čo im dáva možnosť prostredníctvom veľmi rôznorodých a zmysluplných aktivít rozvíjať rôzne zručnosti, ktoré sú dôležité pre ich osobnostný a sociálny rozvoj. Dedičstvo je nevyhnutné na to, aby si deti uvedomili rozmanitosť identít a kultúr, a preto sme cítili, že rozvoj tohto projektu prostredníctvom programu partnerstvo škôl eTwinning by bol bezpochyby prínosom pre každého. Cieľom tohto projektu je rozvíjať povedomie o dedičstve a rozvíjať zmysel pre identitu každého študenta, ako aj umiestniť ho ako jednotlivca do spoločnosti, v ktorej nehmotné kultúrne dedičstvo ukazuje identitu ľudí. Jeho cieľom je tiež rozvíjať zmysel pre zodpovednosť, rešpekt, ocenenie a zachovanie dedičstva. Tento projekt je prierezový do rôznych oblastí kompetencií zahrnutých v profile študenta po povinnej školskej dochádzke a zahŕňa aj princípy vysvetlené v tom istom sprievodnom dokumente, ako je humanistický princíp, učenie, inklúzia a udržateľnosť.

            Krajiny: Turecko, Rumunsko, Portugalsko, Gruzínsko, Grécko, Španielsko, Slovensko

            Vek: 6 až 11

             

            PaedDr. Eva Raffajová

          • Budeme európskymi občanmi

          • Do projektu pod týmto názvom sa zapojili žiaci  vo veku 9 – 11 rokov, ktorí si vymieňali názory, skúsenosti a práce na tému občianstva. Rozvíjali vedomosti, zručnosti a porozumenie, ktoré potrebujú, aby sa ako aktívni a zodpovední občania plnohodnotne zapájali do života spoločnosti. Žiaci z rôznych  európskych škôl  posielali prezentácie, videá, obrázky  o organizáciách ich vlastnej krajiny a hľadali rozdiely medzi krajinami, rozprávali o svojej krajine.  Zoznámili  sa so  štátnymi symbolmi, hymnou, logom jednotlivých krajín.  Učitelia a študenti využili  vo svojej práci  nové digitálne nástroje. Takto obohatení o nové skúsenosti, zážitky na tešíme na ďalšiu spoluprácu.

            účastníčka projektu: Mgr. M.  Ivančáková

          • Projekt eTwinning – Creativity has not limits

          • Trieda I. A sa zapojila do projektu eTwinnig s názvom Creativity has not limits.  Našimi partnerskými krajinami sú Poľsko, Turecko, Rumunsko, Grécko, Španielsko a Taliansko. Cieľom nášho projektu je rozvíjať jazykové a kultúrne povedomie, rozvíjať digitálne zručnosti, anglický jazyk, precvičiť si kognitívne zručnosti a sebahodnotenie, umelecké a technologické zručnosti, tímovú prácu a učiť sa o kultúrach iných krajín. V rámci každého mesiaca žiaci vypracovali dané témy s pomocou digitálnych technológii a zverejnili ich vo virtuálnej knižnici  TwinSpace. Témy, s ktorými sme doposiaľ pracovali boli návrh Loga, Bezpečnosť na cestách, Čítanie mapy, Pani jeseň, Jesenné hry, Deň medvedíkov, Vianočný príbeh, Vianočná pohľadnica, digitálny Vianočný strom, Vianočná koleda, Zimná krajina a iné. Svoju krajinu predstavili partnerským školám a vytvorili kvíz o pridelenej krajine, hlasovali za logo, nahrali video s pohybovou hrou, zaspievali si vianočnú koledu pri stromčeku, napísali vianočný príbeh o Tiovi, prežili spoločný deň s plyšovým medvedíkom, vytvorili projekt o bezpečnosti na cestách a učili sa čítať z mapy. Žiakom sa projekt veľmi páči, obohacuje ich a vždy sa tešia na nové úlohy a výzvy.

            Mgr. K. Belišová

             

          • Program eTwinning ako Komunita medzinárodnej spolupráce škôl v Európe

          • V preklade by sme to mohli povedať ako elektronické partnerstvo.

            Čo je vlastne eTwinning? Vznikol v roku 2005. Projekty sa realizujú na platforme eTwinningu vo virtuálnom priestore Twinspace medzi partnerskými školami. Umožňuje spájať sa na diaľku, vytvárať projektové partnerstvá, komunikovať, realizovať projekty, zdieľať nápady a inšpirovať sa. Cieľom daných projektov je zábavnou a inovatívnou formou vzdelávať, rozvíjať a osvojovať si kľúčové kompetencie vo výchovno – vzdelávacom procese. Je to najväčšia komunita európskych škôl. Na Slovensku je do toho projektu zapojených 2997 škôl a medzi ne patrí aj naša Základná škola v Ľubici prostredníctvom učiteľov Mgr. K. Belišovej, Mgr. K. Bendíkovej, Mgr. M. Ivančákovej a PaedDr. Evy Raffajovej, ktorí sa zapojili do eTwinningu. Každý učiteľ si našiel svoju partnerskú školu, naplánoval projekt, vytvoril vlastné logo projektu a tak sa začala spolupráca.

          • Vianočný čas

          • Vianoce - kto z nás ich nemá rád ? My sme sa na nich už veľmi tešili. Naša telocvičňa sa 22.12. premenila na jedno krásne javisko s mnohými vianočnými pesničkami, básničkami, scénkami, tancom a spevom. Skúste sa aspoň na chvíľu zapozerať do tých krásnych chvíľ. 

    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje