• Oznámenie o prerušení vyučovania
          • Oznámenie o prerušení vyučovania

          • Riaditeľka Základnej školy, Školská 1, Ľubica na základe odporúčania Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Poprade, oznamuje rodičom žiakov základnej školy, že v zmysle čl. 5 Metodického usmernenia MŠ SR č. 15/2005-R z 31. 10. 2002 v súvislosti s chrípkovou epidémiou prerušuje od 20. 12. 2022 do 22. 12. 2022 výchovno-vzdelávací proces.

            Vyučovanie sa začne 09. 01. 2023 (v pondelok).

        • „Boli sme susedia, teraz sme priatelia“
          • „Boli sme susedia, teraz sme priatelia“

          • V tomto projekte sa zišli obyvatelia troch krajín, ktoré majú spoločné jazykové, historické a kultúrne korene: Česko, Poľsko a Slovensko. Žiaci od 6 do 15 rokov a ich učitelia rozvíjajú svoje zručnosti, kreativitu a spoločne pracujú na aktivitách, ktoré prirodzeným spôsobom zoznamujú všetkých účastníkov s jazykom, kultúrou a zvyklosťami jednotlivých partnerov. Pedagógovia spoločne zdieľajú a rozvíjajú metodické postupy nielen v jazykovom vzdelávaní, ale aj v iných predmetoch. Hlavné aktivity sú písanie spoločných príbehov, vzájomné čítanie textov a pripravovanie aktivít testujúcich porozumenie, učenie sa pesničiek, zoznámenie sa s legendami pomocou dramatizácie a online stretávania. Vďaka tomu vznikajú metodické materiály využiteľné aj v budúcnosti. Táto európska spolupráca podporuje učiteľov, študentov a školskú komunitu k zlepšeniu jazykových zručností. Znamená to, že máme šancu naučiť sa ďalšie dva slovanské jazyky prostredníctvom skutočného kontextu a skutočných potrieb komunikovať. Skúsenosti, ktoré naši žiaci a učitelia získajú im umožnia, aby boli otvorenejší budúcim mobilitám v Európe, videli Európu ako celok a boli pripravení na ďalšiu pracovnú spoluprácu s akoukoľvek krajinou Európskej únie.

             

            Druhé stretnutie žiakov a učiteľov na Slovensku koncom novembra a začiatkom decembra: fotogaléria.

             

            PaedDr. Eva Raffajová

        • Dejepisná olympiáda
          • Dejepisná olympiáda

          • Dňa 8. decembra 2022 sa uskutočnilo školské kolo Dejepisnej olympiády. Zúčastnilo sa ho 16 žiakov zo 6. – 9. ročníka. Úspešnými sa stali 8 žiaci (kategórie C, D, E a F): Lukáš Dragošek, Sofia Zavacká, Filip Weber, Jozef Pindroch, Jana Slavkovská, Jakub Malina, Michal Freundorfer a Beáta Dragošeková, ktorí budú našu školu reprezentovať v okresnom kole dňa 8. 2. 2023 v Kežmarku. Ďakujem všetkým žiakom, ktorí sa školského kola zúčastnili  a postupujúcim prajem veľa trpezlivosti v ďalšej príprave.

            p. uč. Freundorferová

        • Recyklomóda
          • Recyklomóda

          • Odpad nie je strašiak apráve preto  Environmentálny fond vyhlásil  úvodný ročník edukatívnej súťaže pre základné školy, ktorá je zameraná na problematiku recyklovania aupcyklovania odpadu. Zadaním pre súťažiacich žiakov je vytvoriť odev zodpadového materiálu (plastového, textilného, papierového, kovového, …).

            Žiaci a učitelia našej školy sa rozhodli do súťaže zapojiť. V rámci osláv Mikuláša sme usporiadali módnu prehliadku týchto odevov. Súťaž sme vyhodnotili a fotografie víťazných masiek sme poslali do ďalšieho kola.

            Zadaniu najviac zodpovedali  a najlepší dojem urobili tieto:

            Karin Slavkovská VII. A

            Sofia Ficeková VII. A

            Stela Skokanová VIII. A

            Anika Lejavová VI. A

            Osobitnú pochvalu si zaslúžia všetci žiaci VII.C triedy a ich triedna učiteľka Veronika Gurová, ktorí sa prezentovali  vlastnoručne  vyrobenými maskami anjelov.

            Všetkým ďakujem.

            M. Sviteková

        • Oznam školskej jedálne
          • Oznam školskej jedálne

          • Oznamujeme stravníkom, že z dôvodu koncoročnej uzávierky bude možnosť odhlásiť obedy v mesiaci december do stredy 14.12.2022  do 14.00 hod

            Po tomto dátume už nebude možné sa z obedov odhlásiť ani prihlásiť.

             

            Ďakujeme za pochopenie.

        • Mikuláš
          • Mikuláš

          • „Mikulášku dobrý strýčku modlím sa ti modlitbičku.

            Zlož tú svoju plnú nošu,

            daj nám z darov tvojich trošku...“

            Býva pekným zvykom v našej škole pripomínať si sviatok svätého Mikuláša. Zvlášť mladší žiaci sa tešia a sú plní  očakávania. A to sa veru naplnilo – v utorok žiakov naozaj navštívil Mikuláš aj s pomocníkmi. Viac nech o návšteve a atmosfére tohto dňa povedia fotografie.

            Chcem sa poďakovať žiakom IX. A za prípravu  a samotný priebeh sviatočného dňa. Bolo to náročné, ale spokojnosť a radosť malých aj veľkých stála za to.

            A nech to pekné a dobré nie je v nás len na svätého Mikuláša!

            Mgr. Slavka Hanáčková, triedna učiteľka IX. A

        • Olympiáda z anglického jazyka
          • Olympiáda z anglického jazyka

          • V piatok 25.11.2022 sme v našej škole zorganizovali školské kolo Olympiády v anglickom jazyku. Zúčastnilo sa jej 16 žiakov, ktorí súťažili v dvoch kategóriách. Zmerali si vedomosti v gramatickom teste a v čítaní a počúvaní s porozumením.

             Kategória 1 A (žiaci 6. – 7. ročníka)

            1. m: Oliver Oberfranc, VII. A                      

            2. m: Bronislava Szentivanyiová, VII. B                

            3. m: Natália Pirožeková, VII. B                                

            Kategória 1 B (žiaci 8. – 9. ročníka)

            1. m: Sarah Bekešová,  IX. A                      
            2. m: Lenka Kubíková, IX. A                             

            2. m: Barbora Sisková,VIII. A                      
            3. m: Viktória Mazureková, IX. A             

            Keďže olympiáda je postupová súťaž, víťazi jednotlivých kategórií postupujú do okresného kola. Všetkým súťažiacim ďakujeme za účasť, víťazom gratulujeme a držíme palce, aby sa im v ďalších kolách čo najlepšie darilo.

            vyučujúce ANJ

        • Geografická olympiáda
          • Geografická olympiáda

          • Aj v tomto školskom roku sa  23.11.2022 uskutočnilo  v našej škole školské kolo Geografickej olympiády. Prebehla online formou a mala už na školskej úrovni rovnakú náročnosť pre celé Slovensko. Našu školu reprezentovalo 8 žiakov v dvoch kategóriách: Krolak Filip zo VI. A, Oberfranc Oliver zo VII. A, Mazurek Adam zo VII. B, Reľovská Sabína, Vojtička Adam a Weber Filip z VIII. A, Dragošek Lukáš  a Libiak Samuel z IX. A. Všetci zúčastnení žiaci sú úspešnými riešiteľmi olympiády! Z každej kategórie postupujú do okresného kola traja najlepšie umiestnení žiaci. Všetkým blahoželáme a sme radi, že ich príprava, nadobudnuté vedomosti a zručnosti sa pretavili do krásneho úspechu. Postupujúcim žiakom želáme veľa úspechov v okresnom kole!

            postupujúci žiaci:

            F kategória (6. – 7. ročník):      1. Krolak Filip

                                                                 2. Oberfranc Oliver

                                                                 3. Mazurek Adam

             

            E kategória (8. – 9. ročník):       1. Dragošek Lukáš

                                                                  2. Libiak Samuel

                                                                  3. Vojtička Adam

            Mgr. S. Hanáčková

    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje