• Olympijský odznak všestrannosti
          • Olympijský odznak všestrannosti

          • V tomto školskom roku sa naša škola zapojila do projektu olympijský odznak všestrannosti.  Žiaci súťažili medzi sebou v šiestich disciplínach. Našim žiakom sa podarilo získať deväť bronzových odznakov a dva strieborné odznaky. Každý súťažiaci obdržal certifikát s percentuálnym vyhodnotením svojich výkonov. Bola to skvelá príležitosť zapojiť sa do celoslovenského projektu s možnosťou porovnať svoju pohybovú výkonnosť s ostatnými rovesníkmi.

            Bronzové odznaky získali: Kačmarek Matej, Krajč Filip, Andriianov Dmytro, Hanesovský Adam, Jantošovič Dominik, Reľovská Nina, Relovský Ján,Harabinová Liana, Krajčová Karin.

            Strieborné odznaky získali: Harabin Lukáš a Ordzovenská Daniela.

            vyučujúci TSV

        • Fašiangy v ŠKD
          • Fašiangy v ŠKD

          • Fašiangy v ŠKD sa niesli v karnevalovej atmosfére. Stretli sa tu princezné, rytieri, futbalisti, víly, zvieratká, či Včielka  Maja. Deti v maskách si spolu zasúťažili i zatancovali. K dobrej atmosfére prispeli aj Zuzka a Antónia, študentky zo Strednej pedagogickej školy v Prešove. Touto cestou sa chceme poďakovať rodine Hurajtovej a Kapolkovej za chutné šišky, po ktorých sa len tak zaprášilo. Na záver si detičky odniesli malý darček za ich kreativitu a šikovnosť.      

                                                                                                                                              Vychovávateľky ŠKD

          • Európske certifikáty kvality 2023 eTwinning

          • V januári 2024 boli udelené európske certifikáty kvality (EQL) za rok 2023. Ocenené boli tie projekty, ktorým boli udelené národné certifikáty kvality (NQL) minimálne v dvoch rôznych krajinách a projekt bol nominovaný niektorou Národnou podpornou organizáciou.

            Na Slovensku bolo udelených 97 európskych certifikátov kvality. Srdečne blahoželáme oceneným pani učiteľkám a pánom učiteľom! Sme radi, že európsky certifikát získala aj naša škola s projektom Erasmus – Boli sme susedia, teraz sme priatelia.

            PaedDr. Eva Raffajová

             

        • Karneval
          • Karneval

          • V piatok 2. februára 2024 sme pre žiakov prvého stupňa pripravili karneval. Všetci prišli vyobliekaní vo vynikajúcich a zaujímavých maskách do vyzdobenej telocvične. Čakali na nich rôzne zábavné súťaže a tance, počas ktorých sa všetci zabavili a vytancovali. Porota priebežne hodnotila masky, tanečné výkony i úspechy v súťažiach. Ďakujeme všetkým prítomným žiakom, triednym učiteľkám a pani asistentkám za krásny spoločný čas. 

            PaedDr. E. Raffajová a Mgr. I. Ličková

        • Lyžiarsky výcvik
          • Lyžiarsky výcvik

          • Aj v tomto školskom roku sme v  dňoch 29. 01. – 02. 02. 2024 zorganizovali lyžiarsky výcvik, ktorého sa zúčastnilo 25 žiakov siedmeho ročníka. Prebiehal v lyžiarskom stredisku Skipark Vyšné Ružbachy. 

            Pre zúčastnených žiakov bol pripravený nielen  upravený lyžiarsky svah, ubytovanie v penzióne San Andre II, ochotný personál, ale  vo voľnom čase sa venovali spoločným aktivitám, ktoré boli  organizované  v spolupráci s vyučujúcimi. Prebehol v duchu upevňovania kamarátskych vzťahov a bol plný nových zážitkov. V stredu sme navštívili termálne kúpalisko a prešli sme sa k miestnym prameňom. Kurz dopadol výborne, nakoľko sa všetci naučili lyžovať a výcvik sa obišiel bez zranení. Prekvapili najmä žiaci, ktorí stáli na lyžiach prvýkrát a už po dvoch dňoch boli schopní bezpečne zlyžovať svah.

            vyučujúci TSV

        • DEJEPISNÁ OLYMPIÁDA – okresné kolo
          • DEJEPISNÁ OLYMPIÁDA – okresné kolo

          • Dňa 5. februára 2024 sa v Kežmarku uskutočnilo okresné kolo Dejepisnej olympiády. Zúčastnili sa ho šiesti postupujúci žiaci zo školských kôl. Traja žiaci sa stali úspešnými riešiteľmi: Jana Slavkovská (VIII. A), Adela Palubová (VII. B) a Dmytro Andriianov (VII. A), ktorý získal 2. miesto a tým aj postup do krajského kola, ktoré sa uskutoční v apríli. Všetkým srdečne blahoželáme a Dimovi prajeme úspech aj v ďalšom kole!

            Mgr. Klára Freundorferová

        • Hviezdoslav Kubín
          • Hviezdoslav Kubín

          • Dňa 30. januára 2024 sa uskutočnilo školské kolo súťaže v prednese poézie a prózy Hviezdoslavov  Kubín. Žiaci druhého až štvrtého ročníka súťažili v prednese básní a príbehov. Predviedli svoje recitátorské schopnosti, naučili sa zaujímavé texty, ktorými potešili porotu a prítomných. 

            Ocenení žiaci: 

            Próza - Matej Kitan, Eliška Ivančáková

            Poézia - Ondrej Lukas, Karolína Suchá, Nela Mlynarčíková, Tamara Václavová

            Všetkým za ich výkon ďakujeme.

             

            PaedDr. Eva Raffajová

        • HVIEZDOSLAVOV KUBÍN
          • HVIEZDOSLAVOV KUBÍN

          • Dňa 31. 1. 2024 sa konalo školské kolo recitačnej súťaže Hviezdoslavov Kubín. Je to celoštátna postupová súťaž, ktorá vznikla už v roku 1954. Pred porotu sa postavili žiaci

            z 2. stupňa. Nakoniec porota rozhodla o tomto poradí:

             

            2. kategória (5. – 6. ročník) – poézia:

            1. miesto: neudelené

            2. miesto: Lea Krempaská (VI. B)

            3. miesto: neudelené

             

            2. kategória (5. – 6. ročník) – próza:

            1. miesto: neudelené

            2. miesto: neudelené

            3. miesto: Nina Pavláková (VI. B)

             

            3. kategória (7. – 9. ročník) – poézia:

            1. miesto: neudelené

            2. miesto: Radoslava Šimová (IX. A), Kristína Lazaráková (IX. A)

            3. miesto: Eva Kesterová (IX. A), Natália Kruková (VII. B)

             

            3. kategória (7. – 9. ročník) – próza:

            1. miesto: Anna Júlia Pitoňáková (IX. A)

            2. miesto: Ján Chovanec (VIII. A)

            3. miesto: Karin Slavkovská (VIII. A), Michal Freundorfer (VII. A)

             

            Víťazka bude našu školu reprezentovať na okresnom kole. Všetkým zúčastneným ďakujeme za ich svedomitú prípravu.

             

            vyučujúce SJL

        • Plavecký výcvik
          • Plavecký výcvik

          • V dňoch od 11. 12. 2023 do 19. 01. 2024 sa žiaci III. A a III. B zúčastnili v našej škole plaveckého výcviku pod vedením Mgr. Jaroslava Božoňa. Každý deň sa naň veľmi tešili. Počas dvoch týždňov si osvojili základné plavecké štýly. Na záver si zmerali sily v plaveckej súťaži, v ktorej zvíťazili Evelin Ivančáková a Šimon Schustrik z III. A, z III. B Šimon Šoltys a Barbora Ivančáková. V okresnej súťaži bude našu školu reprezentovať Evelin Ivančáková.

            Triedne učiteľky A. Olšavská, I. Šterbáková

    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje