• Malý princ v VIII. A
          • Malý princ v VIII. A

          • Malý princ... malý plavovlasý chlapec svojou nekonečnou fantáziou a predstavivosťou nakazil aj našich ôsmakov. Spustila sa lavína kreatívnych nápadov žiakov triedy VIII. A. Tá postupne získala kontúry originálnych a vskutku netradičných výtvorov. Rôzna technika, rôznorodý materiál, písomné či ilustrované  stvárnenie, s tým všetkým si poradili šikovné ruky našich ôsmakov.

            Nech sa páči, presvedčte sa.

            Mgr. Slavomíra Glovňová

          • Báseň alebo príbeh

          • Azda každý  z vás sa už raz pokúsil vymyslieť a napísať báseň, alebo aspoň krátky príbeh.

            Možno ste ho aj  niekomu prečítali, alebo ho máte doma odložený v zásuvke.

            Na výzvu vymyslieť a napísať báseň či príbeh reagovali aj naši žiaci na I. a II. stupni.

            Počas  celého marca tvorili, vymýšľali, písali. Do súťaže sa nakoniec zapojilo 23 jednotlivcov  a kolektív žiakov jednej  triedy.  Všetkým zúčastneným patrí vďaka za ich tvorivú prácu.

            Výsledky súťaže:

            Kategória báseň:

            1. miesto – Lea Krempaská zo IV.B
            2. miesto – Daniela Ordzovenská  zo IV.A
            3. miesto – Alex Mocák zo IV.B

            Kategória príbeh:

            1. miesto – Natália Kruková z V.B
            2. miesto – spoločná práca žiakov VI.B
            3. miesto – Karmen Petríková zo IV.A

            Mgr. M. Ivančáková, Mgr. V. Gurová

        • Veľká noc v parku
          • Veľká noc v parku

          • Slávnostné sprístupnenie veľkonočnej výstavy sa konalo 08. 04. 2022 v parku pred Mestskou knižnicou v Kežmarku. Krásne veľkonočné kraslice vyzdobené žiakmi kežmarských materských a základných   škôl skrášlili park a členovia folklórneho súboru Zvonárka svojim spevom a tancom spestrili a obohatili toto podujatie. Prítomní sa dozvedeli aj  mnoho zaujímavostí o veľkonočných  zvykoch a tradíciách z okolitých obcí. Žiakom I. C  a IV. C sa akcia páčila a slnečné počasie tomu dalo tú správnu bodku.

            Tr. učiteľky: Mgr. M. Ivančáková, Mgr. M. Halčinová

          • Veľkonočné prázdniny

          • Milí žiaci, rodičia, oznamujeme vám, že v dňoch od 14. 04. 2022 do 19. 04. 2022 budú veľkonočné prázdniny. V škole sa opäť uvidíme v stredu 20. 04. 2022. 

        • Naša školská farma
          • Naša školská farma

          • Týchto krásavcov sme upiekli na hodine THD s deviatakmi. Viacerí sme s formou pracovali prvýkrát, s cestom máme skúseností viac. Výsledok nás nadchol.

            Všetkým prajeme veselú Veľkú noc!

            Mgr. Mária Sviteková

        • Čo všetko vieme o jablku?
          • Čo všetko vieme o jablku?

          • "Pozývame Vás, aby ste sa zapojili do našej súťaže o najkrajšiu nástenku na  tému:

            Čo všetko vieme o jablku?"

            Takáto pozvánka prišla od kolektívu pracovníkov firmy Plantex, ktorí dodávajú do našej školy ovocie v rámci projektu EÚ a my sme sa rozhodli do súťaže zapojiť. Pracovali sme dlho, lebo sme si vybrali náročnú techniku, ale výsledok stojí za to. Už niekoľko dní zdobí chodbu školy náš nový výtvor, ktorým sme sa do súťaže zapojili. Veríme, že naša práca bude ocenená.

          • Týždeň s praktikantkami

          • V dňoch 28. 03 – 01. 04. 2022 absolvovali v našom  školskom  klube súvislú odbornú prax študentky štvrtého ročníka Strednej odbornej pedagogickej školy v Levoči. Obe pristúpili k praxi veľmi zodpovedne. Ich prítomnosť bola pre našich žiakov príjemnou zmenou a obohatením. Zmenu sme uvítali aj my – vychovávateľky, keďže posledné dva roky v rámci epidemiologických opatrní nemohli študenti pedagogickej školy túto prax vykonávať.

            Vychovávateľky ŠKD

        • Vytvor si svoju knihu
          • Vytvor si svoju knihu

          • Marec sa každoročne spája s knihou a preto sa žiaci oboch oddelení školského  klubu stali na malú chvíľu spisovateľmi a ilustrátormi a pokúsili sa vytvoriť si vlastnú knihu. Do práce sa pustili s veľkým nadšením. Niektorým z nich to nadšenie vydržalo celý mesiac a do pripravenej knihy pridávali každý deň nové stránky svojho príbehu. Najkrajšie práce sme odmenili malým darčekom.

            Vychovávateľky ŠKD

        • Deň vody v ŠKD
          • Deň vody v ŠKD

          • Dostupnosť a kvalita vody určuje podmienky existencie života na zemi. Voda je nenahraditeľnou zložkou prírody a životného prostredia. O dôležitosti vody sme si porozprávali v školskom klube. Následne nám pani učiteľka Elena Kurutsova ukázala aj niekoľko pokusov súvisiacich s vodou v školskej chemickej učebni. Deti s nadšením sledovali zmeny, ktoré nastali pri zmiešavaní rôznych chemických látok s vodou. Výsledky pokusov ich zaujali i prekvapili. Ktovie, možno práve vďaka týmto zážitkom vyrastú z našich detí šikovní vedci, ktorým sa podarí nový objav súvisiaci s vodou.  

            Vychovávateľky ŠKD

        • Deň vody na 1. stupni
          • Deň vody na 1. stupni

          • 22. marec žiaci 1. stupňa zasvätili téme „Voda“ a svoje vedomosti o tejto vzácnej tekutine prezentovali na zaujímavých plagátoch, kde preukázali kreatívne, originálne myslenie a želanie chrániť hlavne podzemnú vodu pred znečistením. Hodina pokusov spojených s vodou obohatila ich vedomosti a vzťah k tejto zázračnej tekutine. Poznávali druhy minerálnych vôd posilňujúcich zdravie človeka, skupenstvá vody, ktoré pozorujeme dennodenne v domácnosti a kreatívne premeny vodných roztokov v priebehu chemických reakcií. Pod vedením vyučujúcich vyrábali rôzne druhy nápojov z pitnej vody, ktorá vzniká očistou podzemnej vody. Všetky tieto aktivity obohatili ich vedomosti.

            Mgr. Elena Kurutsova

        • Projektový týždeň venovaný Svetovému dňu vody
          • Projektový týždeň venovaný Svetovému dňu vody

          • Témou tohtoročného Svetového dňa vody  je „Podzemná voda“ a cieľom kampane je vysvetliť jej životne dôležitú úlohu.

            Počas vyučovacieho procesu sa na hodinách prírodovedy na 1. stupni, biológie a chémie  na 2. stupni  hovorí o vode pomerne často. Žiaci získavajú informácie o vode ako životodarnej prírodnine dôležitej pre človeka v rôznych oblastiach. O podzemnej vode sa však hovorí málo. Preto sme sa rozhodli priblížiť túto tému žiakom celej našej školy.

            Od začiatku marca sa žiaci 2. stupňa venovali na hodinách biológie a chémie téme „Voda v jej širšom význame“. Rozhlasové relácie vysielané od 21. do 25. marca boli veľmi prínosné a obohacujúce.

            Piataci a šiestaci poznávali  flóru a faunu vodného prostredia. V priebehu mesiaca zbierali materiál na tvorbu projektov.

            Siedmaci sa na hodinách chémie učia ako sa pripravuje pitná voda z vody podzemnej. Pre nich bol mesiac projektov o vode výbornou príležitosťou prehĺbiť svoje vedomosti z hodín chémie. Tiež sa  venovali  druhom vôd v rôznych oblastiach použitia. Téma úpravy podzemnej vody bola pre nich aktuálna a veľmi dôležitá.

            Pre ôsmakov bola aktuálnou globálna otázka ľudstva – znečistenie vody  a konkrétne kyslé dažde.

            Deviataci sa snažili nahliadnuť do tajomných a neznámych vlastností vody.

            Úžasné projekty žiakov 2. stupňa svedčia o talente, kreativite, fantázii, ale aj o hlbokom uvedomení si toho, že planéta Zem je jediné miesto, kde my ľudia môžeme žiť a šťastne využívať vodu takú, aká bola pred 4,6 mld. rokov aj teraz s podmienkou, že ju budeme chrániť. Nápoje, ktoré pripravovali žiaci spolu s vyučujúcimi a úspešne zvládnuté kvízy o vode spestrili program dňa, doplnili sily a precvičili myslenie.

            Mgr. Elena Kurutsova

        • Noc s Andersenom v II.B
          • Noc s Andersenom v II.B

          • Noc s Andersenom je medzinárodné podujatie na podporu čítania, ktoré sa organizuje pri príležitosti výročia narodenia dánskeho rozprávkara Hansa Christiana Andersena (2. 4. 1805 – 4. 8. 1875). Od roku 1967 je 2. apríl vyhlásený za Medzinárodný deň detskej knihy.

            Na Slovensku Noc s Andersenom od roku 2006 koordinuje Spolok slovenských knihovníkov a knižníc. Koná sa vo všetkých regiónoch Slovenska a každoročne priberá väčší počet nielen verejných a školských knižníc, ale aj základných a materských škôl, centier voľného času, detských domovov a ďalších výchovno-vzdelávacích a kultúrnych zariadení.

            V tomto školskom roku sme sa do tejto aktivity zapojili aj v II.B triede. Mladším účastníkom sme  priblížili spisovateľku Elenu Čepčekovú (100. výročie narodenia). Keďže forma podujatia  vzhľadom k pandemickej situácii sa mohla prispôsobiť vlastným podmienkam – nemusela sa  realizovať klasická noc s prespávaním, mohli sme si urobiť dennú  verziu. Oslovili sme aj deti, ktoré ešte nie sú čitateľmi a  vďaka Noci s Andersenom sme získali potenciál pre  nových čitateľov v obecnej knižnici. V závere aktivity sme vyhodnotili s deťmi činnosť a urobili si výstavku ilustrácií k rozprávke Meduška, ktorú sme najviac čítali, počúvali a rozprávali sa o nej. 

            PaedDr. Eva Raffajová

        • Riaditeľské voľno
          • Riaditeľské voľno

          • Riaditeľka školy v súlade s ustanovením § 3 ods. 10 vyhlášky č. 231/2009 Z. z. oznamuje, že na deň 06. 04. 2022 (streda) bolo rozhodnutím riaditeľky školy ZŠ v Ľubici udelené žiakom 0. – 8. ročníka riaditeľské voľno podľa § 150 ods. 5 zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov z personálnych a organizačných dôvodov.

            Zároveň Vám oznamujeme, že v uvedený deň nebude v prevádzke školská jedáleň a školský klub detí.

        • Elektronická prihláška
          • Elektronická prihláška

          • Milí rodičia budúcich prváčikov,

            k dispozícii je elektronická prihláška na plnenie povinnej školskej dochádzky v školskom roku 2022/2023. Zápis sa uskutoční dňa 6. apríla 2022 v čase od 14:00 do 17:30 hod. v priestoroch základnej školy. Je potrebné priniesť rodný list dieťaťa a jeho preukaz poistenca.

            Tešíme sa na Vás!

    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje