• Vianočný týždeň na hodinách ANJ
          • Vianočný týždeň na hodinách ANJ

          • Žiaci 6. ročníkov zažili vianočný týždeň. Na začiatku vytvorili vlastné videá o zvyklostiach. Pokračovali na hodinách s ozdobovaním stromčeka spojeným s aktivitami a potom vytvorili svoju vlastnú pohľadnicu. Zavŕšili to vianočnou besiedkou, kde sa podával anglický čaj, torta a medovníčky.
            Žiaci si to užili a veľa sa naučili o zvyklostiach na Slovensku a v zahraničí.

            Lenka Bižák

        • Vianočná besiedka v ŠKD
          • Vianočná besiedka v ŠKD

          • Predvianočné obdobie sme si aj tento rok v ŠKD spríjemnili besiedkou. Deti v programe predniesli vinše, básne i pesničky. Niektoré z nich sa odvážili a predviedli kamarátom svoj talent – zahrali na klavíri, flaute i husliach a týmto nám spríjemnili toto predvianočné popoludnie. Deťom sme rozdali aj malé darčeky, ktoré si predtým doniesli. Vychutnali sme si vôňu i chuť punču, popočúvali koledy a zapriali si šťastné a veselé Vianoce.    Vychovávateľky

        • Vôňa Vianoc
          • Vôňa Vianoc

          • Predvianočné obdobie sa spája aj s pečením medovníkov. V ŠKD sme nezaháľali a spolu s deťmi sme vaľkali, vykrajovali, piekli i zdobili voňavé medovníčky. Deti boli veľmi usilovné, šikovné a mali z práce nesmiernu radosť. Medovníčky sme rozdelili, krásne zabalili a prichystali, aby si ich mohli vychutnať všetky deti z prvého stupňa. Deti mali veľkú radosť aj z toho, že potešia aspoň takýmto malým darčekom svojich spolužiakov.

             Vychovávateľky

        • DEJEPISNÁ  OLYMPIÁDA
          • DEJEPISNÁ OLYMPIÁDA

          • Dňa 11. 12. 2023 sa konalo školské kolo Dejepisnej olympiády. Zaregistrovaných bolo 15 žiakov z kategórií C, D a E. Postúpili títo žiaci: Reľovská Sabína, Weber Filip ( IX. A), Slavkovská Jana, Gildeinová Ema (VIII. A), Andriianov Dmytro (VII. A) a Palubová Adela (VII. B).

            Ďakujem všetkým, ktorí sa okrem spomínaných žiakov školského kola zúčastnili  a postupujúcim prajem veľa síl do ďalšieho štúdia.

             Mgr. Klára Freundorferová

        • Jakubkovi
          • Jakubkovi

          • Dňa 9. decembra popoludní kolegyne Slavka Hanáčková a Gabriela Lachová predávali výrobky našich žiakov, ale aj zaujímavé darčeky rodičov na „Vianočných trhoch“ v našej obci. Výťažok z predaja je určený malému Jakubkovi, ktorý nemá to šťastie byť zdravý ako my ostatní. Chceme týmto vyjadriť veľkú vďaku všetkým, ktorí sa podieľali na tejto akcii: žiakom a rodičom, ktorí vyrobili a dodali nádherné a veľmi rôznorodé darčeky, ale aj predávajúcim a kupujúcim, vďaka ktorým sa vyzbierala nemalá suma peňazí, ktorá od nás poputuje na dobrú vec.

            Ešte raz, veľmi pekne všetkým ďakujeme!

        • NÁVŠTEVA SPIŠSKÉHO DIVADLA
          • NÁVŠTEVA SPIŠSKÉHO DIVADLA

          • Dňa 29. 11. 2023 sa žiaci III. A, III. B a IV. A zúčastnili divadelného predstavenia s názvom Perníková chalúpka v Spišskom divadle v Spišskej Novej Vsi.  Je to pôvodná slovenská rozprávka s environmentálnym výchovným zameraním, ktorá je veľmi obľúbená vďaka hravým pesničkám a neopakovateľnému humoru. Žiaci mali pekný kultúrny zážitok.

                                                                                                         I. Šterbáková, A. Olšavská, I. Ličková

        • Olympiáda z anglického jazyka
          • Olympiáda z anglického jazyka

          • Dňa 30.11.2023 sme v našej škole organizovali školské kolo Olympiády v anglickom jazyku. Zúčastnilo sa jej 10 žiakov, ktorí súťažili v dvoch kategóriách. Zmerali si vedomosti v gramatickom teste, v čítaní a počúvaní s porozumením.

             Kategória 1 A (žiaci 6. – 7. ročníka)

            1. m: Dávid Yannick Hriňák (VI. A)

            2. m: Bronislava Szentivanyiová (VII. B)

            3. m: Nina Pavláková ( VI. B)

            Kategória 1 B (žiaci 8. – 9. ročníka)

            1.m: Oliver Oberfranc (VIII.A)
            2. m: Samuel Gyurák (IX.A)
            3. m: Michal Bonk (IX.A)

            Keďže anglická olympiáda je postupová súťaž, víťazi jednotlivých kategórií postupujú do okresného kola. Všetkým súťažiacim ďakujeme za účasť, víťazom gratulujeme a držíme palce, aby sa im v ďalších kolách, čo najlepšie darilo.

            vyučujúce ANJ

             

        • Žiacka cestovná kancelária
          • Žiacka cestovná kancelária

          • Počas mesiacov október – december 2023 sa žiaci v rámci aktivít finančnej gramotnosti zapojili do projektu Žiacka cestovná kancelária. Cieľom úlohy bolo pripraviť poznávaciu cestu po Slovensku, spoznávať  prírodné, kultúrne a historické krásy Slovenska samotnou bádateľskou činnosťou žiakov a získať praktické zručnosti ako plánovanie viacdňového programu pre zahraničných turistov, kalkulácia celkových nákladov, získanie prehľadu o ubytovacích zariadeniach, verejnej doprave, vzdialenostiach medzi jednotlivými miestami a podobne. Súčasťou úlohy bolo aj vytvoriť identitu vlastnej cestovnej kancelárie, prezentovať nimi ponúkaný produkt cestovného ruchu, vytvoriť mapu, kde bude vyznačený priebeh trasy s navštívenými miestami, prípadne tvorba jednoduchej reklamnej brožúrky, pomocou ktorej sa klienti dozvedia o produktoch cestovnej kancelárie a v neposlednom rade samotná kalkulácia nimi spomínaného zájazdu.
            V rámci tohto projektu, v ktorom je využitá metóda projektového vyučovania, dochádza k efektívnemu učeniu, ktoré vychádza zo získaných poznatkov zo skutočného života. Ide o poznatky získavané naprieč viacerými vyučovacími predmetmi (vlastiveda, prírodoveda, geografia, matematika, biológia, občianska náuka, slovenský jazyk, anglický jazyk, dejepis, ....), pričom by sa žiaci mali naučiť uľahčiť si prácu systematizovaním poznatkov, ich triedením a používaním v iných oblastiach, v iných vyučovacích predmetoch.

            Veľmi zaujímavý projekt vypracovali žiaci II. B triedy pod vedením pani učiteľky Mgr. Danky Longauerovej. Môžete si ho pozrieť v priloženom linku a na nástenke, ktorá je na druhom poschodí. Druháci boli za aktívnu prácu ocenení.

            PaedDr. Eva Raffajová, koordinátorka FG

        • Sv. Mikuláš
          • Sv. Mikuláš

          • Slovíčkom sa k Vám už vznáša

            dar svätého Mikuláša:

            „Nevidieť ho síce, viem,

            ale dať Vám takto chcem.

            Sladký cukrík dobroty,

            mandarínku ochoty,

            čokoládku v srdca tvare,

            majte veľa lásky stále...

            a oriešky – dobré slová,

            ktoré ľudí spolu spoja.

            Každý deň z nich papinkajte,

            no a tiež z nich rozdávajte!“

                                                               Váš Mikuláš

             

            Aj do našej školy tento rok opäť zavítal v stredu 06. 12. 2023  Mikuláš, ktorý obdarúval žiakov podľa ich snaženia. Jeho pomocníci anjeli a čerti si taktiež splnili úlohu a snažili sa mu byť nápomocní. Všetci netrpezlivo čakali na jeho návštevu. Tento deň zároveň prebiehali v škole tvorivé dielne a výrobky žiakov putovali na vianočné trhy v Ľubici. Výťažok z ich predaja poslúži na dobrú vec, preto si práve v tento deň žiaci naozaj zaslúžili odmenu. Deviatakom a vyučujúcim sa týmto chcem poďakovať za sprievodný program počas tohto dňa.   

                                                                                                                     Mgr. Mária Faltinová, triedna učiteľka IX. A

             

        • Výstava obrazov
          • Výstava obrazov

          • Stalo sa už tradíciou vystavovať obrazy našich žiakov na chodbe školy. V tomto školskom roku sme ich obdivovali a hodnotili 77. Úroveň prác sa každoročne zvyšuje  a je naozaj ťažké vybrať tie najlepšie. Rozhodujú o tom žiaci a učitelia, všetci môžu dať hlas trom obrazom, ktoré sa im najviac páčia.

            Na tohtoročnej výstave najviac upútali a najviac hlasov získali:

            1.miesto – Karin Slavkovská – 76 hlasov

            2.miesto – Lea Wolodžková – 56 hlasov

            3.miesto – Eva Kesterová – 53 hlasov

            4. miesto – Anika Lejavová – 52 hlasov

            5.miesto – Nelka Čikovská – 39 hlasov

            Srdečne blahoželám oceneným, ďakujem všetkým za snahu, vynaloženú energiu a krásny zážitok z každého a jedného diela.

             Mgr. Mária Sviteková

        • Oznam školskej jedálne
          • Oznam školskej jedálne

          • Oznamujeme stravníkom, že z dôvodu koncoročnej uzávierky bude možnosť odhlásiť obedy v mesiaci december najneskôr do štvrtku 14.12.2023 do 14.00 hod . 

            Po tomto dátume už nebude možné sa z obedov odhlásiť ani prihlásiť.

            Ďakujeme za pochopenie.

        • Život je radosť
          • Život je radosť

          • Týždeň od 27.11.2023 do 1.12.2023 bol zasvätený oslave života ako pokračovanie Týždňa boja proti drogám. Samotný jeho názov „Život je radosť“ hovorí o aktivitách, ktoré sa konali na pôde našej školy.

            Žiaci na 1. stupni vyrábali vianočné ozdoby, do ktorých vkladali svoj vlastný obsah. V triedach vznikali anjeliky s ozdobami radosti, ale aj sovičky nesúce  múdrosť a radosť do detských duší. Žiačkam VI. B triedy L. Krempaskej, N. Grichovej, N. Pavlákovej a T. Mrázikovej patrí veľká vďaka za pomoc mladším spolužiakom.  

            Na 2. stupni prebehli aktivity súvisiace s uvedomením si hodnoty duševného a fyzického zdravia, ako aj duchovného vývoja každého z nás. 

            1. december je Deň boja proti HIV/AIDS. Preto sme hovorili o ochoreniach ako HIV/AIDS, koronavírus, tuberkulóza, rakovina.  Žiaci sledovali dokument o misijnej činnosti Slovákov v rôznych krajinách sveta. 

            3. decembra sme zapaľovali prvú adventnú sviecu nádeje. Počas aktivít mali žiaci možnosť zahĺbiť sa do seba a uvedomiť si, v čom spočíva nádej každého z nás. Zaujímavé bolo sledovať ich prejavy skryté hlboko v duši. Dôležité pre nich bolo uvedomenie, že potrebujú odvahu čeliť strachu, ako aj odvahu zmeniť sa, keď nastane v živote zmena. Žiaci 9. ročníka sa zhodli, že všetky naše problémy nie sú nič iné, ako tvrdé  objatie od života. Tak v každej triede vznikla vlastná svieca nádeje. 

            Takéto aktivity vnášajú do duše pokoj, jemnosť, jasnosť a radosť.  Veľmi vzácne bolo pozorovať, ako sa otvárajú srdcia a v očiach žiakov svieti nádej. 

             Mgr. Kurutsova Elena 

    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje