• OZNAM

          • Oznamujeme rodičom, ktorí prejavili záujem o dobrovoľné samotestovanie žiakov Ag testami v domácom prostredí, že nakoľko je ich nedostatok, zatiaľ naša škola žiadne neobdržala. Podľa aktualizovaného Školského semaforu už nebude k dispozícii 25 kusov, ale iba 5 kusov Ag testov pre žiaka. O ich dodaní budete včas informovaní.

             

             

        • Slávnostné otvorenie školského roka 2021/2022
          • Slávnostné otvorenie školského roka 2021/2022

          • Slávnostné otvorenie školského roka 2021/2022 sa uskutoční 2. septembra o 9:00 hod. v triedach bez prítomnosti rodičov. Do tried budú môcť ísť len sprevádzajúce osoby žiakov nultého a prvého ročníka. Žiaka môže v budove školy sprevádzať vždy len jeden zákonný zástupca. 

            Budova školy bude otvorená od 8:30 hod.

            Žiaci a sprevádzajúce osoby musia pri vstupe do budovy školy odovzdať "Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti".

             

          • Pokyny k prevádzke školy

            • Vyučovanie bude od 02. 09. 2021 prebiehať prezenčnou formou
            • Pri prvom nástupe do školy a po každom prerušení dochádzky do školy v trvaní 3 a viac po sebe nasledujúcich dní (vrátane víkendov a sviatkov) rodič predkladá "Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti" žiaka - Príloha č. 1.
            • Odporúčame využívať aplikáciu EduPage, kde vyhlásenia sú dostupné v elektronickej podobe
            • Žiak s príznakmi musí zostať doma. Pokiaľ rodič nevie vylúčiť príznaky, kontaktuje detského lekára.
            • Prerušenie vyučovania nastane v jednotlivých triedach v prípade, že sa v triede vyskytne žiak alebo zamestnanec pozitívny na ochorenie COVID19, karanténa bude 14 dňová (okrem tých, ktorí si uplatňujú výnimku z karantény). Ak v triede bude 100% žiakov, ktorí majú výnimku z karantény, v danej triede nedôjde k prerušeniu vyučovania.
            • Ak sa osoba pozitívna na ochorenie COVID19 vyskytne v domácnosti žiaka, zostáva v karanténe len tento žiak. Jeho trieda pokračuje v prezenčnom vyučovaní. Ak je osoba v domácnosti žiaka v karanténe (je úzky kontakt pozitívneho), žiak môže chodiť do školy do momentu, pokiaľ sa u rodiča nepotvrdí ochorenie COVID19. Rodič má povinnosť nahlásiť karanténu žiaka detskému lekárovi, ktorý na jeho karanténu dohliada.
            • VÝNIMKA Z KARANTÉNY - žiaci, ktorí prekonali ochorenie COVID19 za posledných 180 dní, plne zaočkovaní žiaci alebo žiaci zaočkovaní 1. dávkou do 180 dní od prekonania ochorenia COVID19
            • Za žiaka môže rodič oznámiť škole výnimku z karantény predložením "Oznámenia o výnimke z karantény" - Príloha č. 2
            • žiak a zamestnanec musí mať prekryté horné dýchacie cesty počas celého vyučovania podľa aktuálne platnej vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva SR
            • rodič zabezpečí pre  žiaka každý deň minimálne dve rúška a papierové jednorazové vreckovky

             

        • OZNAM ŠKD
          • OZNAM ŠKD

          • Oznam o zápise do ŠKD

            Zápis do školského klubu detí bude prebiehať dňa 02. 09. 2021 od 9:00 hod. do 11:00 hod. a 03. 09. 2021 od 8:00 hod. do 13:00 hod.

            Pri zápise detí do ŠKD je potrebné odovzdať „Žiadosť o prijate do školského klubu“ – tlačivo, ktoré je v dolnej časti oznamu a bude k dispozícii aj v tlačenej forme pri zápise.  

            Pozor zmena!!! 

            Poplatok za ŠKD  sa uhrádza do 15. dňa v príslušnom kalendárnom mesiaci na 2 mesiace dopredu na bankový účet SK52 1111 0000 0066 1932 6028

            Variabilný symbol: dátum platby

            Poznámka/správa: meno, priezvisko dieťaťa ŠKD1/ŠKD2

        • Dôležitý oznam
          • Dôležitý oznam

          • Oznamujeme Vám, že v dňoch 02. 09. a 03. 09. 2021 nebude v prevádzke školská jedáleň a školský klub detí. Variť sa začne v pondelok 06. 09. 2021. Školský klub detí začne svoju činnosť ranným klubom o 6:30 hod. v pondelok 06. 09. 2021.

        • Oznam školskej jedálne
          • Oznam školskej jedálne

          • Pokyny pre stravníkov a uskutočnenie platieb v školskom roku 2021/2022

            Prihlasovanie stravníkov 02.09.2021 od 8:30 do 11:00 u vedúcej školskej jedálne (vchod zozadu cez dvor) – pri vstupe do ŠJ dezinfekcia, rúško povinné

            Účet ŠJ pre uskutočnenie platieb: IBAN SK08 1111 0000 0066 1932 6044

            (pri platbách prosíme uviesť meno a triedu žiaka)

            Platba sa uhrádza mesne vopred – najneskôr do 24. dňa v mesiaci. V septembri je potrebné uhradiť dve mesné platby naraz.

            I. stupeň ZŠ – stravné  1,15 € x 20 dní = 23,00 € + 1,00 € režijný poplatok = 24,00 € (za september-október 2021 uhradiť dve platby naraz) – t. j. spolu 48,00 € na účet ŠJ. Od októbra

            2021 na november 2021 atď. uhrádzať 24,00 €.

            II. stupeň ZŠ – stravné  1,23 € x 20 dní = 24,60 + 1,00 € režijný poplatok  = 25,60 € (za september-október 2021 uhradiť dve platby naraz) – t. j. spolu 51,20 € na účet ŠJ. Od októbra

            2021 na november 2021 atď. uhrádzať 25,60 €.

            V prílohe nájdete prihlášku do ŠJ.

             

            V prípade   akýchkoľvek   nejasností   ohľadom   prihlášky   resp.   platieb   nás   prosím kontaktujte na tel. č. 052/4566103 alebo osobne u vecej školskej jedálne.

        • Kloktacie testy
          • Kloktacie testy

          • Milí rodičia,

            za účelom bezpečného nástupu žiakov do škôl v novom školskom roku 2021/22 ponúka ministerstvo školstva možnosť testovania kloktacími PCR testami v domácom prostredí. Testovanie sa realizuje len na začiatku roka, je dobrovoľné a bude prebiehať v dňoch 02. 09. – 05. 09. 2021. Presný dátum v prípade záujmu určí dodávateľ testov. 
            Na stránke školy prebieha od 24. 08. do 25. 08. 2021 zisťovanie záujmu o kloktacie testy elektronickou formou.

            Bližšie informácie v prílohe. 

        • Domáce samotestovanie
          • Domáce samotestovanie

          • Milí rodičia,

            ministerstvo školstva ponúka možnosť samotestovania žiakov Ag testami v domácom prostredí. Testovanie je dobrovoľné. Každý žiak, ktorého rodič prejaví záujem, dostane sadu 25 ks testov na domáce testovanie.

            Od dnes (23. 08. 2021) do 25. 08. 2021 je spustené elektronické zisťovanie  záujmu rodičov o  Ag testy. Tí rodičia, ktorí nemajú prístup na EduPage,  môžu záujem o testy v písomnej forme (uviesť meno, priezvisko a triedu žiaka) vhodiť do schránky pri žiackom vchode.

        • Informácia
          • Informácia

          • Informácia k zmene poskytovania dotácií na podporu výchovy k stravovacím návykom dieťaťa v školskom roku 2021/2022

            S platnosťou od 01.08.2021 došlo k legislatívnym zmenám, ktorých úprava má vplyv na doterajšie poskytovanie dotácie na stravu od nového školského roku 2021/2022.

            Pre vznik nároku na dotáciu na stravu pre dieťa sú zákonní zástupcovia žiakov povinní najneskôr do 26.07.2021 predložiť školskému zariadeniu, ktoré ich dieťa navštevuje:

             potvrdenie, že dieťa žije v domácnosti, ktorej sa poskytuje pomoc v hmotnej núdzi (potvrdenie vydáva príslušný úrad práce) alebo

             potvrdenie, že dieťa žije v domácnosti, ktorej príjem je najviac vo výške sumy životného minima (potvrdenie vydáva príslušný úrad práce) alebo

             čestné vyhlásenie o neuplatnení nároku na sumu daňového zvýhodnenia na vyživované dieťa (vyhlásenie poskytne MŠ, ZŠ). V tomto prípade ide o dieťa, ktoré navštevuje posledný ročník MŠ alebo ZŠ a žije v domácnosti, v ktorej si ani jeden člen domácnosti neuplatnil na toto dieťa nárok na sumu daňového zvýhodnenia (daňový bonus) na vyživované dieťa, ktoré dovŕšilo šesť rokov veku a nedovŕšilo 15 rokov veku, žijúce s ním v domácnosti. Pri tejto novej skupine detí vzniká pre zákonných zástupcov detí oznamovacia povinnosť – informovať MŠ alebo ZŠ o uplatnení daňového bonusu!

            Za vyučovanie v ZŠ sa považuje aj individuálne vzdelávanie, ktoré sa uskutočňuje bez pravidelnej účasti na vzdelávaní v ZŠ, kde je možné za splnených vyššie uvedených podmienok uplatniť si nárok na dotáciu na stravu.

            V prípade, ak si zákonní zástupcovia detí do stanoveného termínu nesplnia svoju povinnosť a nepredložia požadované doklady k nároku na dotáciu na stravu, nebudú ich deti zaradené do zoznamu oprávnených osôb.

            Požadované doklady je potrebné doručiť do uvedeného termínu do schránky ZŠ Ľubica alebo na oddelenie terénnej sociálnej práce Obce Ľubica.

        • OZNAM
          • OZNAM

          • Dňa 30. júna 2021 nebude v prevádzke školská jedáleň.

            Školský klub detí bude v prevádzke do 12:00 hod. 

        • PROJEKT I. B
          • PROJEKT I. B

          • Žiaci 1. B triedy sa zúčastnili a pracovali v tomto školskom roku na projekte "Pozvi svojich spolužiakov na expedíciu po geologických zaujímavostiach v blízkosti svojho bydliska". Projekt sme riešili v spolupráci s Prírodovedeckou fakultou Univerzity Komenského v Bratislave a to Katedrou geológie a paleontológie.

            Hlavnou odbornou garantkou projektu je pani docentka  Mgr. NATÁLIA HLAVATÁ HUDÁČKOVÁ, PHD. z Katedry geológie a paleontológie. Tá nás aj so svojimi spolupracovníkmi z Bratislavy navštívila u nás v škole, kde sme ukončili naše aktivity v tomto školskom roku.

            Všade okolo nás sú rôzne veci, tie ktoré vznikajú pod našimi rukami a tie, ktoré vytvorili vnútorné a vonkajšie sily Zeme. “Neživé” výtvory prírody sú ovenčené živými rastlinami, ktoré spolu s nimi vytvárajú priestor pre živočíchov.

            Otvor oči a skús odhaliť výtvory prírody pod kobercom rastlín alebo tie, ktoré často používame a ani netušíme, že vznikli dávno pred nami.

            Počas poslednej doby ľadovej, už moria na dnešnom území Slovenska neboli. V oblasti nížin sa rozkladali studené stepi a púšte, po ktorých sa preháňali stáda mamutov, obrovských jeleňov, na ktorých číhali dravce, ako napríklad levy jaskynné. Aj ich zvyšky vieme nájsť, ak vzniknú vhodné podmienky na ich skamenenie.

            Robili sme odliatky zo sádry a pracovali na našich skamenelinách, ktoré sme si potom ofarbili a slúžili ako magnetky. Skúmali sme cez mikroskop skameneliny, skutočné zuby hlodavcov, sledovali videá o dobe ľadovej, živote dinosaurov, mamutov. Mali sme možnosť vidieť a skúmať skutočný mamutí zub a porovnať si ho so zubom myši. Vypracovali sme si pokus o vzniku skameneliny a to za pomoci keksíkov a cukríkov. Bolo to naozaj veľmi zaujímavé a nakoniec sme to mohli zjesť. Týmto sme sa naučili, že najstaršia skamenelina je vždy najspodnejšia. Spoznali sme geologickú mapu Slovenska a hlavne mapu našich Vysokých Tatier, ako vznikali a ešte stále sa menia.

            Tešíme sa na nový školský rok, kedy by sme mali v projekte a skúmaní pokračovať. 

            Za všetkých zúčastnených

            PaedDr. Eva Raffajová

        • OZNAM ŠKOLSKEJ JEDÁLNE
          • OZNAM ŠKOLSKEJ JEDÁLNE

          • Oznamujeme stravkom, že z dôvodu uzávierky

            ku koncu školského roka bude možnosť odhlásiť obedy,

            resp. prihlásiť obedy v mesiaci jún do 22.06.2021 do 14.00 hod.

            Po tomto dátume už nebude možné sa z obedov odhlásiť

            ani prihlásiť.

              

            Ďakujeme za pochopenie.

        • Festival štyroch živlov a náš projekt Keď máš za suseda bobra
          • Festival štyroch živlov a náš projekt Keď máš za suseda bobra

          • Žiaci 1. B triedy pracovali pár mesiacov na  projekte Keď máš za suseda bobra. Keďže sa im projekt vydaril a zaujal ich, prihlásili sa do súťaže  festivalu: FESTIVAL ŠTYROCH ŽIVLOV AMAVET – 4. ročník. Podujatie usporadúva AMAVET – Asociácia pre mládež, vedu a techniku.

            Festival 4 živlov je prehliadka vedátorských projektov žiakov základných škôl, ktorí prezentujú svoj projekt pomocou panelovej prezentácie. Nosnou témou hravej vedátorskej súťaže sú základné prírodné živly Oheň – Voda – Vzduch – Zem. Princípom je prostredníctvom tvorby vedátorských projektov podnietiť v žiakoch záujem o bádanie vo všetkých oblastiach života. Naučiť ich, aby otázkou PREČO prebudili v sebe prirodzenú túžbu mladých ľudí po poznávaní a hľadaní odpovedí na otázku AKO. Svoje projekty prezentujú pred hodnotiteľmi na kartónových paneloch/posteroch.

            Cieľom Festivalu 4 živlov je pomôcť školám aktívnejšie sa zapájať do výchovno-vzdelávacích projektov, podporovať činnosti vedúce k environmentálnemu správaniu sa žiakov a k rozvoju vzdelávacích schopností. Festival má formovať pozitívne postoje žiakov k prírode, rozširovať a prehlbovať vedomosti a zručnosti žiakov v prírodovednom, biologickom, chemickom a fyzikálnom smere vzdelávania.

            V projekte Keď máš za suseda bobra sme sa venovali bobrovi, jeho životu, spôsobu stavieb hrádze, hniezda, hate, kreslili sme jeho obydlia, čítali o ňom príbehy, sledovali videá o jeho živote. Boli sme sa na neho pozrieť, pretože žije aj v našom okolí a dokumentovali sme fotografiami jeho činnosť a zásah do prírody.

            Tešíme sa na nový školský rok a nový projekt, prípadne pokračovanie nášho projektu o bobrovi.

            Za žiakov 1. B, triedna učiteľka, PaedDr. Eva Raffajová

  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje