• 2 % z dane
          • 2 % z dane

          • Vážení rodičia a priatelia našej školy!

            Pomôžte nám skvalitniť výchovno-vzdelávací proces darovaním 2 % už odvedených daní za rok 2020. Nebude vás to stáť ani cent, pretože dane ste štátu už odviedli. Je však možné dve percentá týchto odvedených daní presmerovať na účet rodičovského združenia našej školy. Čo je potrebné urobiť?

            Na poukázanie dvoch percent z odvedených daní je potrebné vyplniť dve tlačivá:

            1. Zamestnávateľ vám vyhotoví Potvrdenie o zaplatení dane za príslušný kalendárny rok.

            2. Súčasne je potrebné vyplniť aj tlačivo Vyhlásenie o poukázaní sumy do výšky 2 % zaplatenej dane.

            Najneskôr do 30. apríla 2021 pošlite alebo iným spôsobom doručte obe vyplnené tlačivá na daňový úrad v mieste vášho bydliska alebo tlačivá je možné vhodiť do schránky pri žiackom vchode.

            Za vaše príspevky úprimne ďakujeme!

            výbor KRPŠ

        • Geografická olympiáda
          • Geografická olympiáda

          • Školské aktivity sa snažia prebiehať  v nových formách aj napriek obmedzeným možnostiam. Dňa 05.02.2021 sa on-line formou konalo okresné kolo geografickej olympiády. Zo školského kola postúpili Jakub Malina (V.B), Adam Mazurek (V.B), Daniel Fábry (VI.A), Lukáš Dragošek (VII.A) a Samuel Libiak (VII.A). Všetci zúčastnení žiaci sa stali úspešnými riešiteľmi okresnej olympiády, pričom  Lukáš Dragošek postúpil do krajského kola. Blahoželáme!

            Chcem sa poďakovať všetkým zúčastneným žiakom a ich rodičom. Napriek obmedzeným podmienkam  spolupracovali a venovali navyše čas aj energiu v príprave. Geografická olympiáda patrí medzi náročné súťaže. Vyžaduje si široký záber vedomostí a zručností, ktoré presahujú aj do iných predmetov. Preto ma veľmi teší, že nováčikovia súťaže  sa stali v náročných podmienkach úspešnými riešiteľmi. 

             

            Mgr. Slavka Hanáčková, zodpovedný učiteľ za prípravu

          • Organizácia vyučovania po jarných prázdninách

          • Prezenčné vyučovanie pre žiakov 1. stupňa a žiakov špeciálnych tried od 01.03.2021 prebieha za rovnakých podmienok, aké boli uvedené v manuáli Ministerstva školstva Návrat do škôl, platný od 08.02.2021. Podmienkou vstupu žiaka do školy je negatívny test jedného z rodičov. Uvedený dátum testovania nesmie byť starší ako 7 dní.

            Žiak po nástupe do školy odovzdá triednej učiteľke čestné vyhlásenie o bezinfekčnosti /je možnosť vyplniť aj elektronicky/.

            Školská jedáleň je v prevádzke pre prihlásených žiakov prvého stupňa zúčastňujúcich sa prezenčného vyučovania.

            ŠKD je v prevádzke od 6:30 do 16:00 hod.

            Nástup žiakov v pondelok:

            • 0. – 1. ročník o 7:45 hod.
            • 2. – 3. ročník o 7:55 hod.
            • 4. ročník o 8:05 hod.
            • vyučovanie bude prebiehať podľa rozvrhu žiakov

            Druhý stupeň pokračuje dištančne.

        • Dejepisná olympiáda
          • Dejepisná olympiáda

          • Dňa 11. 02. 2021 sa konalo okresné kolo Dejepisnej olympiády. V tomto roku trochu netradične – v online priestore. Úspešnými riešiteľmi sa stali štyria z piatich zúčastnených žiakov našej školy – Anna Júlia Pitoňáková (VI. B), Filip Weber (VI. A), Lukáš Dragošek (VII. A) a Henrich Zavacký (IX. A), pričom Lukáš Dragošek si vybojoval postup do krajského kola. Všetkým úspešným riešiteľom blahoželáme, tešíme sa spolu s nimi a Lukášovi prajeme ešte veľa trpezlivosti a chuti do ďalšieho vzdelávania sa.                                                   

                                                                                               Mgr. Klára Freundorferová

          • Oznam

          • Podľa COVID AUTOMATU je okres Kežmarok zaradený do tretieho stupňa varovania (bordový okres) a preto s účinnosťou od 15. februára 2021 je povinnosťou občana preukázať sa negatívnym testom, nie starším ako sedem dní. Táto povinnosť sa týka aj zamestnancov a zákonných zástupcov žiakov 1. stupňa. Preto aj túto sobotu zriadila obec Ľubica mobilné odberné miesto v základnej škole – vchod od ZUŠ. Žiadame zákonných zástupcov, aby využili túto možnosť otestovať sa. V prílohe je čestné vyhlásenie (je možnosť vyplniť aj cez edupage), ktoré bude potrebné odovzdať pri nástupe žiaka do školy v pondelok 15. februára 2021.

        • Školská jedáleň - dôležitý oznam!
          • Školská jedáleň - dôležitý oznam!

          • Oznamujeme  rodičom  žiakov  ZŠ  stravujúcich  sa  v školskej  jedálni,  že  pri poskytovaní dotácie na stravu od 01.01.2021 zatiaľ nedochádza k zmene a bude poskytovaná naďalej do 30.06.2021.

            Žiaci, ktorí boli prihlásení na stravovanie v septembri, automaticky pokračujú v stravovaní  aj  v druhom polroku. Nie  je  potrebná  nová  prihláška.  Zároveň upozorňujeme rodičov, že je nutné uhradiť platbu nasledovne:

            Platby za stravu na obdobie február – jún 2021:

            1. stupeň           potravin 0,00 €     réžia (5 x 1,00 ) 5,00 €     Spolu 5,00 €

             

            Platby za stravu na obdobie marec – jún 2021:

            2 .stupeň           potraviny 2,00 €     réžia (4 x 1,00 4,00 €    Spolu 6,00 €

             

            Uvedený poplatok prosíme uhradiť jednorazovo v terne do 15.02.2021.

            Číslo účtu školskej jedálne: IBAN – SK08 1111 0000 0066 1932 6044

            Do správy pre príjemcu  prosíme uviesť meno a priezvisko žiaka, triedu.

             

            Rodičia, ktorí uhradili platbu podľa pokynov, ktoré boli na stránke školy zverejnené v mesiaci december 2020 už neuhrádzajú nič.

            Prípadné preplatky zo stravného a réžie budú presunuté do septembra 2021, resp. žiakom deviateho ročníka budú vrátené na konci školského roka.

             

            Dôležité!!!

            Žiaci ZŠ 1. stupňa stravujúci sa v školskej jedálni sú od

            09.02.2021 automaticky prihlásení na stravu. V prípade, že žiaci nenastúpia na prezenčnú výučbu, musia byť z obedu odhlásení!

            Ďakujeme za pochopenie.

            V prípade nejasností tel. kontakt na školskú jedáleň: 052/4566103

          • Dôležitý oznam

          • Milí rodičia, vzhľadom na nepriaznivé poveternostné podmienky (poľadovica s dažďom), ak môžete, nechajte dnes 8. februára 2021 svoje deti doma.

          • Organizácia vyučovania

          •  Nástup v pondelok:

            • 0. – 1. ročník o 7:45 hod.
            • 2. – 3. ročník o 7:55 hod.
            • 4. ročník o 8:05 hod.
            • vyučovanie bude prebiehať podľa rozvrhu žiakov

              ŠKD je v prevádzke od 6:30 do 16:00 hod.

              Školská jedáleň je v prevádzke od 8. februára 2021 (pondelok).

             

          • Oznam

          • Na základe Rozhodnutia ministra školstva, vedy, výskumu a športu sa s účinnosťou od 8. februára 2021 obnovuje vyučovanie na základných školách na prvom stupni, na druhom stupni pre skupiny jedného pedagogického zamestnanca a najviac piatich žiakov, ak podmienky neumožňujú prístup k dištančnému vzdelávaniu. Zároveň sa obnovuje prevádzka školských klubov detí a zariadení školského stravovania pre žiakov, ktorí sa vzdelávajú prezenčne. 

            Dochádzka žiakov

            Žiak po nástupe do školy odovzdá čestné vyhlásenie o bezinfekčnosti. To je možné vyplniť aj cez edupage po prihlásení zákonného zástupcu cez Štart/Žiadosť, vyhlásenie.

            V prípade, ak zákonný zástupca žiaka neabsolvuje testovanie a z tohto dôvodu sa jeho dieťa nebude zúčastňovať prezenčného vyučovania, tak:

            1. škola eviduje neprítomnosť žiaka ako ospravedlnenú absenciu,

            2. zákonný zástupca žiaka je povinný zabezpečiť kontakt so školou ohľadne vzdelávania svojho dieťaťa, ktoré bude prebiehať formou zadávania úloh ako je obvyklé pri chorobe dieťaťa alebo formou dištančného vyučovania, ak má na to škola kapacitné možnosti. Ak tak neurobí v priebehu 5 dní školského vyučovania, je to považované za zanedbávanie povinnej školskej dochádzky a riaditeľ školy bude kontaktovať ÚPSVAR SR s hlásením o jej zanedbávaní,

            3. ak neprítomnosť na prezenčnom vyučovaní bude dlhšia ako 15 vyučovacích dní a rodič nezabezpečí kontakt so školou podľa bodu 2, žiak môže byť komisionálne preskúšaný z učiva daného ročníka,

            4.zákonný zástupca nemá nárok na tzv. „pandemickú OČR“.

            Uvádzame, v akých prípadoch má zákonný zástupca nárok na ošetrovné svojich detí:

            · ak im bola nariadená karanténa/izolácia,

            · ich trieda/škola bola uzatvorená rozhodnutím príslušného orgánu (zriaďovateľ, riaditeľ alebo RÚVZ), pričom nemusí ísť iba o karanténne opatrenie, ale môže ísť aj o riaditeľské voľno,

            · ich lekár ospravedlnil pre chorobu, resp. rodičom lekár potvrdil potrebu ošetrovania z dôvodu choroby dieťaťa.




          • Oznam

          • Oznamujeme zákonným zástupcom žiakov 1. stupňa, že prezenčná forma vyučovania začína od 8. februára 2021. Podmienkou nástupu žiaka na prezenčné vzdelávanie je negatívny test aspoň jedného zo zákonných zástupcov. Ďalšie pokyny budú priebežne zverejnené na stránke školy.

          • Poďakovanie

          • Koncom roka 2020 boli z finančných zdrojov OZ KRPŠ zakúpené nové lavičky pre žiakov do dievčenských a chlapčenských šatní pri telocvični.

            Ďakujeme a veríme, že ich žiaci budú môcť už čoskoro využívať.

        • Oznam
          • Oznam

          • Vzhľadom na výrazne zhoršený vývoj epidemiologickej situácie sa plánované prvé testovanie  presúva na nový termín od 22. 01. 2021 do 24. 01. 2021, kde sa očakáva, že od 25. 01. 2021 začne vyučovanie na školách prezenčnou formou. Podľa manuálu „Návrat do škôl 2021“ bude potrebné pretestovať žiakov 2. stupňa a jedného zákonného zástupcu testovaného žiaka žijúceho v spoločnej domácnosti. Preto je potrebné opätovné vyplnenie dotazníka písomnou alebo online formou do 12. 01. 2021.

        • Oznam
          • Oznam

          • Minister školstva, vedy, výskumu a športu SR vydal 5. januára 2021 rozhodnutie, na základe ktorého  s účinnosťou od 11. januára 2021 mimoriadne prerušuje školské vyučovanie v školách. 

            Od 11.01.2021 bude prebiehať vyučovanie na 1. a 2. stupni dištančným spôsobom až do odvolania.

            Zákonní zástupcovia  žiakov 1. stupňa budú ohľadom vyučovania informovaní prostredníctvom triednych učiteľov.

            Žiaci 2. stupňa pokračujú v dištančnom vyučovaní tak, ako to bolo doteraz.

            Zákonní zástupcovia a žiaci budú o ďalšom postupe nástupu detí do škôl informovaní podľa usmernení Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu.

        • Poďakovanie
          • Poďakovanie

          • Touto cestou sa chceme poďakovať našej milej Ing. Miriame Gallikovej, pracovníčke obecnej knižnice v našej základnej škole. V tomto školskom roku si pre nás pripravila na každý mesiac zaujímavé edukačné aktivity, prezentácie, besedy a spoločné čítanie s porozumením. Učili sme sa spolu o význame stromov pre našu planétu (20.10. Medzinárodný deň stromov), spoznávali sme zaujímavé, niekedy až smiešne svetové rekordy. Jeden návod sme dostali aj na domáce vyskúšanie  (03.11. Deň Guinnessových rekordov). V krásnom prostredí knižnice sme si chodili čítať spoločnú knihu o Maťkovi a Kubkovi. Dramatizovali sme niektoré pasáže textov v ktorých sa vyskytovali archaizmy, aby žiaci lepšie pochopili ich význam a následne zvládli napísať o prečítanej knihe záznam do svojho čitateľského denníka. Spoločne strávené chvíle sme  ukončili príjemným posedením s čítaním a rozprávaním o Vianociach.

            Ďakujeme a tešíme sa na opätovné stretnutie v novom roku!

        • Advent v ŠKD
          • Advent v ŠKD

          • Štyri týždne pred Vianocami začína jedno z najočakávanejších období roka. Začína zapálením prvej sviece na adventnom venci a  otvorením prvého okienka v adventnom kalendári. Advent. Je to obdobie charakteristické duchovnou i materiálnou prípravou na vianočné sviatky. Aj my v ŠKD sme využili toto obdobie na výrobu darčekov, ale i plnení predvianočných predsavzatí. Pomáhal nám v tom aj adventný kalendár, ktorý priniesol deťom každý deň malú odmenu za vykonanú prácu a splnenie predsavzatí. Na toto prekvapenie sa veľmi tešili. Ale deti neboli sebecké a vlastnoručne, spolu so svojimi vychovávateľkami, vyrobili darčeky pre  učiteľov, ktoré im potom spoločne odovzdali s vianočným vinšom. Deti mali z darovania a z pozitívnej reakcie učiteľov veľkú radosť. Predprázdninové dni sme si v ŠKD spríjemnili spoločným posedením pri ochutnávke pizze a dobrého čaju. Na záver chcú deti a vychovávateľky popriať všetkým krásne Vianoce, veľa zdravia a lásky v spoločnosti svojich najbližších.      

        • Dôležitý oznam!!!
          • Dôležitý oznam!!!

          • Milí rodičia, v zmysle manuálu „Návrat do škôl 2021“ je škola povinná zistiť záujem o prezenčné vzdelávanie žiakov 2. stupňa a záujem o testovanie žiakov a jedného zákonného zástupcu. Žiadame Vás preto, aby ste do 20. 12. 2020 vyplnili dotazník zverejnený na našej stránke cez edupage alebo ho doručili emailom resp.  vhodením do schránky pri žiackom vchode.

            Za spoluprácu ďakujeme

        • Vianoce sa blížia
          • Vianoce sa blížia

          • Čaká nás najkrajšie obdobie roka, na ktoré sa všetci veľmi tešíme. Pripravujú sa naň aj žiaci prvého stupňa, školského klubu detí a  špeciálnych tried so svojimi vyučujúcimi. Spoločne vyrobili tradičné betlehemy z rôznych materiálov a následne ich na chodbe inštalovali do nádhernej výstavy. Átrium zasa zaujímavo vyzdobili pani upratovačky s pani vychovávateľkami.

        • iBOBOR
          • iBOBOR

          • Dňa 13.11.2020 sa žiaci IV.A a IV.B triedy zapojili do On-line súťaže Informatický bobor v kategórii „Bobrík“.

            Súťažilo 31 štvrtákov, z toho päť žiakov dištančne, z domácej karantény.

            Na Slovensku sa v tomto školskom roku súťaže zúčastnilo 55 064 súťažiacich z 804 škôl. Hlavným cieľom súťaže je podporiť záujem o informačné a komunikačné technológie (IKT) u všetkých žiakov, posmeliť ich v intenzívnejšom a kreatívnejšom používaní moderných technológií pri učení sa.

            Úspešnými riešiteľmi sa stali 10 žiaci, z toho najviac bodov získali:

            Samuel Hoffman, Zuzana Uhlárová, Natália Kruková a Leonard Lukáč.

  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje