• Apríl – mesiac lesov
          • Apríl – mesiac lesov

          • Apríl je od roku 1952 tradične časom, keď si pripomíname význam lesov vôkol nás. Lesy sú neoddeliteľnou súčasťou našej krajiny, tvoria najdokonalejšie prírodné spoločenstvo. Plnia niekoľko zásadných funkcií. Zásobujú planétu čerstvým vzduchom a zachytávajú nečistoty v ňom, pohlcujú prach a rádioaktivitu.

            Aj naši žiaci  zrealizovali rôzne aktivity venované lesom. Výtvarne stvárnili prírodu, zvieratá, les a zapojili  sa tak do výtvarnej súťaže, ktorú organizovala Poľovnícka ochranná spoločnosť v Ľubici.  Jej členovia ocenili najkrajšie práce a zablahoželali oceneným žiakom.  

            Ďalšia aktivita bola venovaná Dňu Zeme, ktorý každoročne slávime 22. apríla. V tento deň sa milióny ľudí na celom svete spájajú s cieľom poukázať na environmentálne problémy, znečistenie a klimatickú krízu, ktorá ohrozuje ľudstvo aj našu planétu. Tohto roku  bolo mottom  „Zem verzus plasty".

            Zavŕšením aktivít v tomto mesiaci bola aktivita venovaná výsadbe stromčekov. Žiaci v sprievode lesníčky Miriam Krempaskej vysadili na krížovej ceste viacero ihličnatých stromov: borovice, smrekovec opadavý a smrek obyčajný .

            Žiakom sa všetky práce spojené s mesiacom lesov páčili a radi  sa zapoja do ďalších výziev.

            Mgr. K. Belišová, Mgr. M. Ivančáková

          • Poďakovanie

          • Dňa 07. 05. 2024 čelila, tak ako mnoho iných škôl a inštitúcií na Slovensku, aj naša škola vyhrážke bombovým útokom.

            Informácia o hrozbe útoku je vážnym zásahom do potrieb človeka, medzi ktoré patrí pocit bezpečia. Vznikla situácia, ktorá naše bezpečie ohrozovala a bolo ju nutné riešiť.  Chceme vyjadriť veľké poďakovanie všetkým zamestnancom školy, ktorí sa popasovali s touto situáciou a zvládli evakuáciu.

            Vďaka patrí aj členom obecnej polície, MOPS a zamestnancom obce. Veľkú úlohu ste zohrali vy, rodičia, ktorí ste veľmi rýchlo zareagovali a pomohli nám dostať deti do bezpečia, za čo vám veľmi pekne ďakujeme.

            vedenie školy

          • Malý futbal

          • Dňa 02. 05. sme sa zúčastnili kvalifikačného kola futbalového turnaja mladších žiakov, kde sa nám podarilo vyhrať jeden zápas z dvoch, ale na postup do okresného kola to nestačilo. Chlapci preukázali veľkú snahu a podali dobrý výkon.

            Mgr. J. Fedorišin

          • Riaditeľské voľno

          • Riaditeľka školy v súlade s ustanovením § 3 ods. 10 vyhlášky č. 231/2009 Z. z. oznamuje, že na deň 14. 05. 2024 bolo rozhodnutím riaditeľky školy ZŠ v Ľubici udelené žiakom tejto školy riaditeľské voľno podľa § 150 ods. 5 zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov z organizačných dôvodov. 

            V tento deň nebudú v prevádzke školská jedáleň ani školský klub detí.

             

    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje