• Okresná plavecká súťaž
          • Okresná plavecká súťaž

          • Dňa 27.06.2017  o 8.00 hod sa v našej ZŠ uskutočnila okresná plavecká súťaž. Zúčastnilo sa jej 12 najlepších plavcov z každej školy, ktorí v ZŠ Ľubica absolvovali plavecky výcvik. ZŠ Ľubicu reprezentoval za 3. ročník Lukáš Dragošek. Dostal sa až do finále, kde v silnej konkurencii vybojoval  pekné 3. miesto. Blahoželáme všetkým zúčastneným a medailistom obzvlášť.

                                                                                                                                                                                         Mgr. J. Božoň

             

        • S knihou za hudbou
          • S knihou za hudbou

          • Žiaci III.B sa zapojili do súťaže S knihou za hudbou, ktorá prebiehala na našej škole pri príležitosti Týždňa hlasného čítania vyhláseného Združením Orava pre demokraciu vo vzdelávaní. Myšlienkou bolo zblížiť svet dospelých so svetom detí prostredníctvom príbehov a rozprávok. Objavovali sme svet príbehov plných múdrostí, zábavy i poučenia. Každý žiak dostal hrací plán, ktorý bol rozvrhnutý do siedmich úsekov, ktoré predstavovali sedem dní. Každý deň sme čítali, vyfarbili si jeden hudobný nástroj v orchestri a splnili jednu úlohu. Deti sa postupne zoznámili so siedmimi hudobnými nástrojmi. Získali písmenká, z ktorých na konci týždňa vyskladali správnu odpoveď na otázku: Ako sa volá vládca a krotiteľ všetkých hudobných nástrojov, ktoré bez jeho súhlasu nevydajú ani tón? DIRIGENT. Za našu snahu, podporu čítania u žiakov a spoluprácu medzi školou a rodinou nás Združenie Orava ocenilo knižnou cenou. Veľmi sa tešíme a ďakujeme.

            Fotogaléria

            Mgr. Belišová Katarína

        • Školský výlet:  Slovenský raj
          • Školský výlet: Slovenský raj

          • Žiaci ôsmeho a deviatého ročníka sa zúčastnili výletu do Slovenského raja. Počasie nás nesklamalo a tak sme mohli naplno využiť športovisko v areáli, večer zakončiť diskotékou a na ďalší deň absolvovať krásnu túru na Piecky. Výlet upevnil vzťahy medzi jednotlivými triedami aj ročníkmi.

            Plný zážitkov, unavení a v zdraví sme sa vrátili domov.

            Fotogaléria

            Vaši učitelia

        • Školský výlet: splav rieky Dunajec, Červený kláštor
          • Školský výlet: splav rieky Dunajec, Červený kláštor

          • V jedno slnečné ránko sa žiaci II.B, III.A a III.B vybrali na výlet do Pienin. Dobrá nálada nás sprevádzala už od rána. Tešili sme sa na splav, ale aj obavy boli. No po príchode na miesto začiatku našej pltníckej cesty strach pominul. Posadali sme sa plte a hor sa splavovať Dunajec v nádhernej scenérii Pieninského národného parku so sympatickými pltníkmi, ktorí nám rozprávali zaujímavosti o histórii pltníctva, o faune a flóre Pienin, legendy a veľa iného. Splav na drevených pltiach trval hodinku a pol. Žiaci boli nadšení a po príchode do Lesnice mali chuť si cestu zopakovať najmä tí, ktorými od začiatku lomcoval strach. Tak sme navštívili Červený kláštor, kde nám pani sprievodkyňa porozprávala legendu o Cypriánovi o tom ako žili mnísi, ktorí sa zaoberali poľnohospodárstvom, záhradkárstvom, rybolovom a liečiteľstvom. Nás zaujala zásada mlčanlivosti, kde mohli rozprávať len jednu hodinku počas týždňa. Dokonalý relax. S úžasom sme obdivovali interiér i okolie kláštora a pobrali sa domov načerpaní pozitívnou energiou, krásnymi zážitkami a zdravo unavení. Cesta autobusom ubehla rýchlo v sprievode veselých piesní.

            Fotogaléria

            Mgr. K. Belišová, Mgr. D. Longauerová, Mgr. R. Panák

             

        • Ocenenie MŠVVaŠ SR pre našu školu v Čitateľskej súťaži
          • Ocenenie MŠVVaŠ SR pre našu školu v Čitateľskej súťaži

          • V priestoroch Slovenskej akadémie vied sa 13. júna 2017 uskutočnilo slávnostné vyhlásenie výsledkov hlavnej časti celoslovenskej čitateľskej súťaže určenej pre žiakov základných škôl. Devätnásť najlepších autorov čitateľských zážitkov, ktorí zároveň aj športujú, ocenila štátna tajomníčka Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR Oľga Nachtmannová. Celkovo sa do čitateľskej súťaže zapojilo takmer tisíc žiakov z viac ako 700 škôl.

            Štátna tajomníčka odovzdala ocenenie aj 5 pedagógom, ktorí svojich žiakov do súťaže nielen prihlásili, ale ich aj úspešne viedli. Súťaž bola vyhlásená v školskom roku 2016/2017 pri príležitosti Roka čitateľskej gramotnosti s mottom „Myslenie je pohyb“.
            Do hlavnej časti súťaže postúpili žiaci, ktorí sa do tohto projektu zapojili aspoň trikrát a zároveň preukázali, že sú aktívnymi športovcami, prípadne začali športovať. Za šport sa považovala každá pohybová aktivita minimálne pol hodiny denne. Porota uznala za šport aj rýchlu chôdzu v rámci prechádzky či turistiku.

            Som šťastná a hrdá, že som so svojou triedou 1.B bola v tejto súťaži úspešná a naozaj z toľkých účastníkov nás vybrali na vyhodnotenie a odbornej porote sa páčili naše práce, ktoré sme posielali do Bratislavy od novembra po máj 2017, teda každý mesiac súťaže. Bola som šťastná a hrdá, keď ma podľa našich posielaných príspevkov poznali porotcovia, napríklad i pán spisovateľ Jozef Banáš. Moji žiaci a ja sme sa venovali rozvoju turistiky a literatúre o vysokohorských nosičoch vo Vysokých Tatrách , vysokohorských chatách a prírode vo Vysokých Tatrách.  Naučili sme sa nielen zdolať trasu Ľubica - Kežmarský hrad bez reptania, v správnom oblečení a obutí, ale aj sme potrénovali na výdrži a dosiahnutí cieľa. Naučili sme sa veľa o práci vysokohorských nosičov, spoznali pána Kulangu, Petrasa, Švorca , Barabáša... Naozaj sme v duchu tejto súťaže prežili spoločne krásny školský rok.
            Na slávnostnom vyhodnotení sa zúčastnili taktiež mladí talentovaní športovci - snoubordistka Klaudia Medlová či karatistka Jana Vojtikevičová, ako aj bývalý cyklista Anton Novosad. Víťazov súťaže povzbudil do ďalšieho čítania a športovania aj člen hodnotiacej komisie Jozef Banáš. Ich zoznam nájdete i na tejto stránke Ministerstva školstva-  

            Fotogaléria

            https://www.minedu.sk/citatelska-sutaz-pre-ziakov-zakladnych-skol-uz-ma-svojich-vitazov/

            PaedDr. Eva Raffajová

        • Deň detí
          • Deň detí

          • Pohybovo-zábavno-náučné dopoludnie na stanovištiach

            Dňa 2.6.2017 sme si v našej škole pripomenuli Medzinárodný deň detí. Naši pedagógovia pripravili pre žiakov deň plný hier a zábavy. V okolí školy boli rozmiestnené stanovištia. Celkovo ich bolo 20 a každá trieda pod vedením svojich triednych učiteľov nimi postupne prechádzala. Na stanovištiach žiaci vykonávali rôzne pohybové, zábavné či poučné úlohy, pričom na väčšine stanovíšť boli zapojení všetci žiaci triedy. Časový limit na vykonanie úloh bol na každom stanovišti 3 minúty. Žiaci napríklad triedili odpad do správnych košov, hľadali v časovom limite 20 rôznych vecí, hádzali slamkou na diaľku, určovali predmety podľa vône, či hmatu, hádali hudobné skladby, skákali do diaľky alebo skladali puzzle. Žiaci tak prežili zaujímavé dopoludnie plné úsmevov a radosti.

            Výsledky:
            I. stupeň:    

            1. miesto : IV. A  769 bodov
            2. miesto : II. B    690 bodov
            3. miesto : I. B     688 bodov

            II. stupeň:    

            1. miesto : VIII. B  885 bodov
            2. miesto : VI. A    758 bodov
            3. miesto : VII. B   709 bodov                                                                                                                 Mgr. R. Šufliarsky

            Fotogaléria

        • Školský výlet do Spišskej Novej Vsi do ZOO
          • Školský výlet do Spišskej Novej Vsi do ZOO

          • Dňa 6. 6. 2017 sa žiaci z I. A, I. B a II. A triedy zúčastnili školského výletu do ZOO v Spišskej Novej Vsi. Prešli sme si krásny areál, spoločne sa zahrali i obdivovali zvieratá. Boli sme aj na vzdelávacej hodine o Faune a flóre TANAPU v priestoroch ZOO, ktorú nám viedla pani lektorka zo ZOO. Strávili sme krásny a zaujímavý  deň.
            PaedDr. E. Raffajová
        • Škola v prírode na Zemplínskej šírave
          • Škola v prírode na Zemplínskej šírave

          • V polovici mája sa žiaci štvrtého ročníka zúčastnili školy v prírode, ktorá sa konala na Zemplínskej šírave v Hoteli Energetik. V predpoludňajších hodinách sa žiaci učili v dvoch blokoch formou zážitkového učenia a navštívili aj bazén v Penzióne Juliana, kde sa im veľmi páčilo. Žiaci mali možnosť formou ITV absolvovať predmety SJL, MAT, PDA, VLA, ANJ, TEV, VYV, HUV, PVC a NBV.

            V rámci výučby sme navštívili rekreačnú oblasť Kamenec Tábor, rekreačnú oblasť Kamenec, bazén v Penzióne Juliana, mesto Michalovce a Sivú Bradu.

            V popoludňajších hodinách sa žiaci zabávali pod vedením animátorov, ktorí pre nich pripravili bohatý program. Animátori deťom za pár dní prirástli k srdcu a lúčenie sa nezaobišlo bez sĺz.

            Vďaka priaznivému počasiu prebiehala celá výchovno-vzdelávacia činnosť vo vonkajších priestoroch Hotela Energetik a v okolitej prírode. Žiaci si vyskúšali aj nočný pochod, počas ktorého počítali krokmi vzdialenosť z hotela do reštaurácie, kde na nich čakala chrumkavá pizza a trochu sa báli pri nočnej hre, kde bolo ich úlohou s baterkami podľa mapy hľadať slová a vylúštiť tajničku, ktorá bola súčasťou celotýždňovej akcie „Záchrana našej planéty Zem“.

            Veríme, že si žiaci od bežnej školy oddýchli, naučili sa niečo nové, spoznali nové miesta aj nových kamarátov a dúfame, že na školu v prírode im ostanú krásne spomienky.

            Fotogaléria

            Mgr. Jurina Krafčíková, Mgr. Andrea Petijová

        • Farbám neujdeš
          • Farbám neujdeš

          • V sobotu 27. 5. 2017 sme v rámci krúžku Potulky Slovenskom navštívili Košice. Naším cieľom bola účasť na charitatívnom behu Farbám neujdeš. Deťom sa akcia páčila, podporili dobrú vec, aj si zašportovali. Výlet sme ukončili spoločným obedom.

            Fotogaléria

        • Marťankovia - škola z Marsu
          • Marťankovia - škola z Marsu

          • V mesiaci marec sa naši žiaci z prvého stupňa zúčastnili celoštátnej výtvarnej súťaže MARŤANKOVIA ŠKOLA  Z  MARSU  v II. kategórii. Žiaci mali nakresliť alebo namaľovať svoj najkrajší a najvtipnejší obrázok na tému: ŠKOLA   Z MARSU. Uzávierka súťaže bola 15. 03. 2017, kde sme poslali dve kolektívne práce žiakov z III. A a III. B  triedy a 17 individuálnych prác žiakov z II. B, III. A, III. B, IV. A, IV. B triedy. Žiačka Laura  Jendrušiaková  z III.A  triedy získala v kategórii individuálnych prác 8. miesto s názvom práce  "Vesmírny kolotoč  štastia" a v kategórii kolektívnych prác  žiaci z III. A  triedy  19. miesto s názvom práce „Škola Marťankov". Prostredníctvom výtvarnej súťaže sme chceli deťom priblížiť vesmír ako skutočnú realitu, ktorá obklopuje našu zemeguľu, podporiť tak ich kreativitu, fantáziu a zároveň prehĺbiť  ich znalosti o vesmíre.

            Fotogaléria

            Mgr. Marianna Hredzáková

        • Rozprávka na hrade
          • Rozprávka na hrade

          • Žiaci 1. B triedy sa zúčastnili na rozprávke na hrade v Kežmarku s názvom Čarovná flauta. Boli veľmi nadšení spracovaním, pesničkami, hercami, atmosférou na hrade. Rozprávka sa ako vždy skončila dobre. Po nej si oddýchli na nádvorí hradu, kde boli rôzni remeselníci so svojimi stánkami a dielkami. Keďže na hrad i späť do školy šli pešo a bol krásny deň, zároveň mali i nádhernú turistickú prechádzku, na ktorej pozorovali a  rozprávali sa nielen o prírode, ale i rozprávke .
             
            Za žiakov, triedna učiteľka, PaedDr. Eva Raffajová
        • Deň matiek v III. B triede
          • Deň matiek v III. B triede

          • V máji žiaci III. B triedy v rámci sviatku – Deň matiek, pripravili pre svoje mamičky a babičky program spojený s príjemným posedím. Žiaci vystúpili s divadelným predstavením Na skle maľované, kde sa pekne zžili s rolami. Mamičky ich ocenili silným potleskom a pre žiakov to bol veľký úspech. Mamičky, babičky ďakujeme.

            Fotogaléria

            Mgr. Katarína Belišová

        • Kežmarské hry 2017
          • Kežmarské hry 2017

          • Dňa 26. 05. 2017 sa na ZŠ Nižná brána v Kežmarku konal 31. ročník Kežmarských hier. Na tomto športovom podujatí sa už tradične okrem všetkých kežmarských škôl zúčastňuje aj ZŠ Ľubica.

            Súťažilo sa v štyroch kategóriách, mladšie žiačky, mladší žiaci, staršie žiačky, starší žiaci. Žiaci bojovali v jednotlivých disciplínach sami za seba v súťaží jednotlivcov, ale aj za svoju kategóriu a v neposlednom rade zbierali body za výkon aj za svoju školu.

            Kategória mladších žiakov/žiačok súťažila v behu na 60m, 150m, 600m, v skoku do diaľky, v hode kriketovou loptičkou. V tejto kategórii bol ocenený Solár Jakub3.  miesto v hode kriketovou loptičkou.

            Kategória starších žiačok/žiakov súťažila v disciplínach: beh na 60m, 300m, 800m dievčatá, 1000m chlapci, skok do diaľky, hod kriketovou loptičkou a štafeta 4x60m. V týchto disciplínach boli ocenení Skokan Nikolas – 3. miesto v skoku do diaľky, Rezműveš Radoslav – 3. miesto v hode kriketovou loptičkou, Dovjaková Ľubomíra – 1. miesto v behu na 300 m,  Pisarčíková Petra – 2. miesto v skoku do diaľky,  Tomaškovičová Barbora – 2. miesto v hode kriketovou loptičkou, štafeta dievčat 1. miesto, štafeta chlapcov 2. miesto.

            ZŠ Ľubica ako družstvo sa v celkovom hodnotení umiestnila na 3. mieste.

            Všetkým našim reprezentantom ďakujeme za podané výkony, skvelú reprezentáciu školy a želáme množstvo ďalších úspechov a radosť z pohybu a súťaženia.

            Fotogaléria

            Vaši učitelia TSV

        • Atletika žiačok a žiakov ZŠ – okresné kolo
          • Atletika žiačok a žiakov ZŠ – okresné kolo

          • V dňoch 23. 05. a 24. 05. 2017 sa konalo okresné kolo v atletike žiačok a žiakov základných škôl.

            Súťaže sa zúčastnilo 11 základných škôl z okresu Kežmarok. Súťažilo sa v atletických disciplínach beh na 60m, 300m, 800m dievčatá, 1000m chlapci, skok do diaľky,  hod kriketovou loptičkou, vrh guľou a štafeta 4x60m. V celkovom hodnotení sa naša škola umiestnila v súťaží žiačok na 2. mieste a v súťaží žiakov na 3. mieste.

            V súťaží jednotlivcov sme dosiahli osem cenných umiestnení: Michlík Maroš3. miesto v skoku do diaľky (489 cm), Rezmuveš Radoslav3. miesto v hode kriketovou loptičkou (59,43m), Pisarčíková Petra3. miesto v skoku do diaľky (416cm), Dovjaková Ľubomíra1. miesto v behu na 60 m (8,66s) a 1. miesto v behu na 300 m (47s), Kapolková Lucia 2. miesto v behu na 60 m (8,69s), Tomaškovičová Barbora3. miesto v hode kriketovou loptičkou (40,65m) a 3. miesto vo vrhu guľou (832cm).

            V súťaží štafiet sa žiačky umiestnili na 3. mieste s časom 36,28s a žiaci taktiež na 3. mieste s časom rovných 32s.

            Všetkým žiakom, ktorí sa zúčastnili okresného kola srdečne blahoželáme a ďakujeme za reprezentáciu školy. Do ďalších súťaží im prajeme pevné zdravie a množstvo síl.

            Fotogaléria

            Vyučujúci TSV

        • Upratovanie areálu školy
          • Upratovanie areálu školy

          • Pri príležitosti Dňa Zeme sme dňa 19. mája 2017 usporiadali upratovanie celého areálu školy. Žiaci I. stupňa upratovali na 4. a 5. vyučovacej hodine a žiaci II. stupňa na 5. a 6. vyučovacej hodine. Každý ročník mal vymedzené úseky, na ktorých zbierali odpadky, suché konáre a pod. a žiaci II. stupňa okrem toho čistili doskočisko a atletickú dráhu. Všetkým zúčastneným ďakujeme, podarilo sa nám skrášliť a upratať celý školský areál.

                                                                                                                                         Mgr. R. Šufliarsky

            Fotogaléria

        • Vyhodnotenie zberu papiera
          • Vyhodnotenie zberu papiera

          • V rámci Dňa Zeme sa v uplynulých dvoch týždňoch na našej škole konal už tradičný zber papiera. Recyklovanie papiera je ekologicky a ekonomicky výhodné. Šetrí energiu a znižuje ekologickú záťaž prostredia. Zberový papier je významnou surovinou napríklad pri výrobe hygienických a obalových papierov. Spolu sa nám podarilo vyzbierať asi 2,5 tony papiera, čím sme zachránili okolo 40 stromov. Ďakujeme všetkým, ktorí sa zapojili do zberu, čím pomohli svojou troškou k ochrane životného prostredia. Najviac papiera vyzbierali tieto triedy:

            Na I. stupni:

            • 3. miesto IV .B - 232 kg
            • 2. miesto II. B - 316 kg
            • 1. miesto III. A – 326 kg

             

            Na II. stupni:  

            • 3. miesto VII. B – 80 kg
            • 2. miesto V. A – 164 kg
            • 1. miesto VI. B – 242 kg                                                                                                         Mgr. R. Šufliarsky
        • ŠkolFest
          • ŠkolFest

          • Dňa 25.05.2017 140 žiakov druhého stupňa sa zúčastnili veľkolepej oslavy Medzinárodného dňa detí v Košiciach. Žiaci sa zúčastnili jedinečného koncertu pod názvom školFest - koncert troch populárnych interprétov Celeste Buckingham, Adama Ďuricu a Dominiky Mirgovej, koncert veľkolepej hudobnej šou plnej svetelných efektov, laserovej šou, LED obrazoviek a ďalších efektov. Bol to nezabudnuteľný zážitok pre  žiakov 2. stupňa na 1. ročníku školFestu, možno s pokračovaním aj do budúcna ako náhrada za dobré výsledky.
            Mgr. E. Kurucová
        • Pravda o drogách
          • Pravda o drogách

          • Dňa 24.05.2017 spoločnosť "Slovensko bez drog" poskytla žiakom 2. stupňa možnosť sa zúčastniť prednášky na tému: "Pravda o drogách". V priebehu dňa na vyučovacích hodinách žiaci sa dozvedeli o skutočných príčinách používania drog ľuďmi rôznej vekovej kategórie, bohužiaľ aj deťmi. Drogy sú jedy. Ich účinok závisí od užitého množstva drogy. Mnohé drogy ovplyvňujú myseľ. Výsledkom môže byť čudné, nerozumné, nevhodné a tiež deštruktívne konanie. To všetko  a ešte viac žiaci si uvedomili, pochopili a ani jeden neodišli z prednášky bez pocitu radosti z krásneho života bez drog.
             
            Mgr. E. Kurucová
        • Súťaž v prednese nemeckej poézie a prózy
          • Súťaž v prednese nemeckej poézie a prózy

          • Dňa 22. mája 2017 sa uskutočnilo okresné kolo v prednese nemeckej poézie a prózy. Vyhlasovateľ už niekoľkoročnej recitačnej súťaže je Karpatskonemecký spolok na Slovensku v spolupráci so Základnou  školou - Grundschule, Hradné námestie Kežmarok.
            Našu školu reprezentovali žiaci VII.B triedy – Slavomíra Milá a Jakub Solár, obaja v kategórii nemecká poézia. Títo žiaci sa zúčastnili na prednese  v cudzom jazyku prvýkrát. Jakub Solár sa v silnej konkurencii umiestnil na 2. mieste. Blahoželáme!
            Chcem sa poďakovať obom žiakom za ich ochotu, úsilie a čas  pri príprave na náročnú súťaž. Poďakovanie patrí aj rodinám  oboch žiakov. Vďaka ich podpore  sa zvýšila kvalita prípravy na súťaž.

            Fotogalérie

            Mgr. S. Hanáčková

        • Aj učenie môže byť relax
          • Aj učenie môže byť relax

          • Slniečko sa ukázalo na oblohe a naši žiaci už veľmi nechcú sedieť v školských laviciach. V rámci výtvarnej výchovy a rozvoja grafomotorických zručností žiaci 0. A  a  III., IV. D triedy sa presunuli do priestorov átria školy, kde pod vedením triednych učiteliek a asistenky kreslili obrázky a vytvárali zvieratká ku Dňu Zeme. Záver vyučovacej hodiny sa niesol v duchu prezentácie fotografií, kde žiaci ukázali, čo na vyučovacej hodine vytvorili.

            Fotogaléria

            Mgr. Palubjaková, Mgr. Kolenčíková,Bc. Janečková

  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje