• Záložka do knihy spája školy
          • Záložka do knihy spája školy

          • Takto sa nazýva projekt, do ktorého sme sa opäť po roku zapojili. Tohtoročná téma znie: „Rozprávky, bájky, povesti a príbehy nepoznajú hranice“. Hlavným cieľom je hravou a zábavnou formou získať žiakov pre čítanie, podporiť ich dobrý vzťah ku knihám a motivovať ich, aby si vyberali knihy podľa svojich čitateľských záujmov. Veríme, že sa nám to podarilo. Po rôznych sprievodných čítacích, tvorivých aktivitách či besedách sme vytvorili vyše 200 záložiek a venovali ich pridelenej škole, ktorou je ZŠ Bernolákova v Košiciach. Spolupráca s našimi učiteľmi a žiakmi bola veľmi dobrá. Čítali, kreslili, maľovali, dramatizovali, besedovali i knižnicu navštívili. Ďakujeme!

            Len pre zaujímavosť - do projektu sa prihlásilo 1 096 škôl s celkovým počtom 130 002 žiakov, a to z Českej republiky 320 škôl s celkovým počtom 33 805 žiakov a zo Slovenskej republiky 776 škôl s celkovým počtom 96 197 žiakov.

            Fotogaléria         

            p. uč. Belišová a Panák

        • Škola v prírode 2018
          • Škola v prírode 2018

          • Štvrtáci sa aj v tomto školskom roku vybrali vzdelávať do prírody a spoznávať krásy Slovenska v rámci školy v prírode. Zavítali na stredné Slovensko do oblasti Zázrivej. Ubytovali sa v hoteli Smrečina, ktorý je obklopený nádhernou prírodou. Počasie im prialo. V jeden deň sme sa vybrali na túru do Jánošíkových dier a navštívili sme rodisko Juraja Jánošíka. Dni boli plné aktivít, hier, tancov a každý deň mal svoju tému od praveku cez indiánov, rytierov až k pirátom. O zábavu nebola núdza. Týždeň ubehol ako voda. Cestou domov sme si pochutnali na bryndzových pirohoch a ešte sme zavítali do skanzenu v Pribyline. Školu v prírode hodnotíme veľmi pozitívne. Výborná skúsenosť a nezabudnuteľné zážitky.

                                                                                                                                       p. uč. K. Belišová, D. Longauerová

            Fotogaléria

        • Otvorenie školského roka 2018/2019
          • Otvorenie školského roka 2018/2019

          • Už sa chystaj do školy! Leto prešlo nebadane, opäť sme pri školskej bráne. Ulica je plná detí, do školičky každé letí. V rúčkach kvietky, v očkách strach, otázočky na perách. 

            Základná škola Ľubica privítala svojich žiakov i nových prváčikov s rodičmi otvorenou bránou. Ráno 3. septembra 2018 o 8.30 hod. v átriu školy zaznela štátna hymna a vedenie školy: pani riaditeľka a páni zástupcovia pre I. a II. stupeň už slávnostne otvárali nový školský rok 2018/2019. Po nej sa hrou na flautu a milým veršom a rýmom prihovorili žiačky druhého ročníka, ktoré oslovili tých najmenších a nových školáčikov, s ktorými dnes prišli aj rodičia. Tento deň je pre nich slávnostný a určite si ho budú dlho pamätať. 

            Veď ísť do veľkej školy, mať tašku a kopec zošitov, to už je vážnejšia vec, než hrávať sa s hračkami. Naučím sa čítať dnes? Budem mať čas chlebík zjesť? S kým v lavici budem sedieť? A či budem všetko vedieť? Aj slnko sa na prváčikov zhora usmievalo a volalo: „Prestaňte sa, deti, mračiť, v škole sa vám bude páčiť!“

            Aj pani riaditeľka PaedDr. Anna Fedorová rozohnala mraky strachu. Prihovorila sa všetkým, privítala prvákov i starších žiakov. Zaželala všetkým žiakom i zamestnancom pevné zdravie, veľa trpezlivosti a vzájomnej tolerancie.

            Po slávnostnom otvorení si učitelia odviedli svojich žiakov do tried.

            Milí žiaci, šikovnosť – to nie sú čary. Tak nech sa vám v škole darí! 

            Fotogaléria

        • Rozlúčka so školským rokom 2017/2018
          • Rozlúčka so školským rokom 2017/2018

          • Záverečný deň školského roka tradične patrí k odovzdávaniu vysvedčení, no pre deviatakov aj k slávnostnej rozlúčke so svojou školou. Posledný školský deň pre deviatakov je naplnený ako radostným očakávaním vytúžených prázdnin, tak i kvapkou smútku. Lúčia sa nielen so svojou školou, v ktorej strávili pekných deväť rokov, ale aj s učiteľmi, ktorí ich počas celých deviatich rokov viedli a so spolužiakmi, s ktorými vytvorili veľa pevných priateľstiev. Každému z nich prebehlo pred očami uplynulých deväť rokov. Neboli to vždy roky ľahké, no boli krásne a hlavne veľmi dôležité. Tak ako to už v živote býva, jedna kapitola končí a tá druhá začína. Preto našim deviatakom do ich novej kapitoly života prajeme veľa dobrého, aby na svojich životných rázcestiach pokračovali vždy po tej správnej ceste! Dovidenia deviataci!

            Fotogaléria

        • Ukončenie školského roka v ŠKD
          • Ukončenie školského roka v ŠKD

          • 28. jún 2018 sa v ŠKD niesol v znamení osláv ukončenia školského roka 2017/2018. Dievčatká si ako prekvapenie pripravili krásny tanček a zaspievali školskú hymnu. Vychovávateľky pripravili pre všetkých malé pohostenie. V príjemnej atmosfére sme spoločne strávili posledné chvíle tohto školského roka. Prajeme všetkým pekné prázdniny, dostatok oddychu a relaxu.

            Fotogaléria
                                                                                                                                                                                                         Vychovávateľky ŠKD


             

        • Exkurzia - Vysoké Tatry
          • Exkurzia - Vysoké Tatry

          • Žiaci IV.B spolu s triednou pani učiteľkou sa vybrali spoznávať Tatry. Navštívili Horskú  záchrannú službu, kde si pozreli video o práci záchranárov a následne o tom prebehla diskusia. Ukázali nám správne používanie záchranárskeho náčinia a žiaci si ich mohli i vyskúšať. Po absolvovaní prednášky sme sa vybrali na Hrebienok a Rainerovu útulňu, kde sme sa zohriali pri teplom čajíku, keďže počasie bolo všelijaké. Cesta späť nám ubehla rýchlo. Posilnili sme sa obedom v pizzérii a našu exkurziu sme ukončili v Tricklandii, kde sa žiaci pozabávali a odhaľovali triky, ilúzie... Domov si odniesli pekné zážitky a spomienky.                                                                                                                                                                                                       p. uč. Belišová Katarína

            Fotogaléria

        • Študentské remeslo
          • Študentské remeslo

          • Jeden krásny júnový piatok sa žiaci prvého stupňa vybrali do Kežmarku na hrad, kde prebiehala akcia s názvom Festival študentského remesla. Po peknom otvorení hradu spojeného s jeho dobýjaním žiaci mohli vidieť ako sa vyrábajú podkovy, ako sa s dlátom dopracujeme k drevenej miske, výrobu metiel, výrobu šperkov, kapsičiek a iné. Zasúťažili si v rytierskom tábore a na chvíľu sa zo žiakov stali rytieri. Oddýchli si pri rozprávkach, ktoré nám zahrali žiaci z Hradnej školy. Cestu domov sme sa si spríjemnili chutnou zmrzlinou. Po dní plnom aktivít a pekných zážitkov sme sa s úsmevom vrátili späť do školy.

                                                                                                                                              tr. učitelia

            Fotogaléria

        • Prekvapenie v ŠKD
          • Prekvapenie v ŠKD

          • Prvý júnový týždeň sme pripravili deťom z ŠKD malé prekvapenie, ktoré sa nieslo v znamení radosti, zábavy a najmä vody. Keďže naša škola má ako jediná v blízkom okolí bazén, využili sme túto možnosť a tri popoludnia sme strávili plávaním, šantením a súťažami. Deťom sa toto prekvapenie veľmi páčilo a väčšina z nich využila možnosť zaplávať si a užiť si zábavu s kamarátmi vo vodách ľubického bazéna.
            Fotogaléria

            Vychovávateľky ŠKD

        • Habakuky
          • Habakuky

          • Posledný májový deň žiakov I.A, I.B, III.B, IV.A a IV.B privítali v rozprávkovej dedinke plnej čarovných príbehov a rozprávkových bytostí, neporaziteľných hrdinov, či remeselníkov, ktorým ide všetko od ruky v prostredí ľudovo-fantazijných domčekov na Donovaloch v Habakukoch. 

            Počasie nám prialo a my sme si vychutnali rozprávky Pavla Dobšinského – Zlatá priadka a Drevená krava. Pasovali nás za rytierov a herci si s nami zatancovali. V rozprávkovej krajinke platidlom boli špeciálne mince „habakuky“ a za ne sme si kúpili rôzne darčeky. Tváre nám skrášlili umelci z tvorivých dielní, na ktoré nám namaľovali rôzne motívy rozprávkových hrdinov. Úžas a úchvatnosť nás sprevádzala až do návratu domov.

                                                                                                                                  tr. učitelia

            Fotogaléria

        • Rozprávka na hrade
          • Rozprávka na hrade

          • Medzinárodný deň detí sme oslávili s našimi deťmi z ŠKD na kežmarskom hrade. Spoločne sme si pozreli rozprávku, ktorú tak ako každý rok pripravili a zahrali herci divadla ExTEATRO. Medzi hercami sa objavili súčasní, ale aj bývalí žiaci či pedagógovia našej školy. Rozprávkou "Modrý vták" spríjemnili deťom  sviatočné popoludnie.

            Fotogaléria

            Vychovávateľky z ŠKD

        • Kežmarské hry 2018
          • Kežmarské hry 2018

          • V piatok 25. 05. 2018 sa naši športovci zúčastnili medzinárodnej súťaže v atletike pod názvom Kežmarské hry. Tohto podujatia sa zúčastnilo 6 základných škôl, ZŠ Ľubica, ZŠ s MŠ sv. Kríža, ZŠ Dr. Fischera, ZŠ Grundschule, ZŠ s MŠ Nižná brána a ZŠ z poľského mesta Bochnia. Súťažilo sa v štyroch kategóriách, mladšie žiačky, mladší žiaci, staršie žiačky, starší žiaci a v nasledovných disciplínach.

            Kategória mladších žiakov/žiačok súťažila v behu na 60m, 150m, 600m, v skoku do diaľky, v hode kriketovou loptičkou. V tejto kategórii bola ocenená Ivančáková E. (3. miesto v skoku do diaľky).

            Kategória starších žiačok/žiakov súťažila v disciplínach: beh na 60m, 300m, 800m dievčatá, 1000m chlapci, skok do diaľky, hod kriketovou loptičkou a štafeta 4x60m. V týchto disciplínach boli ocenení Skokan N. (2. miesto v behu na 60m), štafeta chlapci 3. miesto, Kapolková L. (3. miesto v behu na 60 m), Pisarčíková P. (3. miesto v skoku do diaľky), Csadiová V. (3. miesto v behu na 300 m), štafeta dievčat 3. miesto.

            Podľa kategórií získali naše mladšie žiačky 3. miesto, mladší žiaci 5. miesto, staršie žiačky 3. miesto a starší žiaci 3. miesto.

            ZŠ Ľubica sa celkovo umiestnila na 3. mieste.

            Našim šikovným atlétom veľmi pekne ďakujeme za reprezentáciu a šírenie dobrého mena školy a želáme im mnoho ďalších úspechov.

            Vaši telocvikári

            Fotogaléria

             

        • Matematický klokan
          • Matematický klokan

          • Dňa 19. marca 2018 bol výnimočný deň pre  žiakov našej školy, ktorí sa zapojili do najväčšej medzinárodnej súťaže Matematický klokan. Zažili pocit, že riešili rovnaké úlohy ako milióny detí v Európe, Ázii, Afrike a v Amerike. Klokanovské úlohy sú hravé, zaujímavé a čo je najhlavnejšie – podporujú logické myslenie. Do súťaže sa zapojilo 14 žiakov - v kategórii Klokanko 2 – 6 žiakov z II. A a z II. B triedy, v kategórii Klokanko 3 – 5 žiakov z III. A a z III. B triedy a v kategórii Klokanko 4 – 3 žiačky zo IV. A triedy. Úspešnými riešiteľmi sa stali dvaja žiaci – Daniel Fábry z III. B triedy a Oliver Oberfranc z II. A triedy, ktorý sa zároveň stal aj školským šampiónom s najlepšími výsledkami. Každému riešiteľovi zostane na súťaž spomienka – diplom a milý darček. A čo je veľmi dôležité, získali novú skúsenosť, ktorú ocenia aj pri dôležitých školských testovaniach, ktoré ich v budúcnosti čakajú.

                                                                                                                                            uč. I. Ličková

            Fotogaléria

        • Literárna súťaž - Guľko Bombuľko
          • Literárna súťaž - Guľko Bombuľko

          • Žiaci 2.B triedy sa s veľkým potešením a motiváciou zhostili literárnej súťaže 14 dní s Guľkom Bombuľkom, ktorú organizovala Bibiana- Medzinárodný dom umenia pre deti v Bratislave. Knihu rozprávok a príbehov o Guľkovi Bombuľkovi dobre poznáme, ale my sme sa zahrali a vyrobili sme si z vlny nášho Guľka Bombuľku, s ktorým deti trávili spoločne doma čas a písali si o prežitom dni Denník o Guľkovi Bombuľkovi. Vlastnoručne vyrobeného Guľka Bombuľka a napísaný Denník sme poslali do Bratislavy a tam v rámci Knižných hodov sme sa vlastne takouto cestou prezentovali. Najviac nás zasiahla myšlienka , že si navzájom treba pomáhať a rozdávať sa tak, ako sa rozdával a pomáhal aj Guľko. Bibiana nás odmenila nielen krásnym poďakovaním , ale aj cenami, ktoré nám poslala. Už teraz za tešíme na nové aktivity s knihou a literárnymi hrdinami.

            za žiakov 2. B, PaedDr. Eva Raffajová

            Fotogaléria

        • Slávik Slovenska
          • Slávik Slovenska

          • Lásku k tradíciám, hlavne k ľudovej piesni, prezentovali žiaci našej školy v utorok 17. apríla 2018 na školskom kole súťaže Slávik Slovenska. Súťažili v dvoch kategóriách: žiaci 1. – 3. ročníka a žiaci 4. – 6. ročníka. V I. kategórii sa na 1. mieste umiestnila Zuzana Uhlárová z I. A, na druhom mieste skončili Emma Gildeinová a Karin Slavkovská z II. A, tretie miesto obsadil Matúš Smolen z I. B triedy. V II. kategórii boli výkony speváčok zo VI. A veľmi vyrovnané, nakoniec zvíťazila Dominika Janiglošová nad Timeou Gildeinovou. Tretie miesto nebolo udelené. Víťazky oboch kategórií nás úspešne reprezentovali na okresnom kole 9. mája v Kežmarku. Vzrastom drobná, ale hlasom veľká speváčka, prváčka Zuzka Uhlárová skončila na krásnom treťom mieste. Dominika Janiglošová svoju kategóriu vyhrala a bude nás reprezentovať na krajskom kole. Obom dievčatám blahoželáme a ďakujeme za vzornú reprezentáciu školy. Zároveň ďakujeme rodinným príslušníkom, ktorí svoje ratolesti sprevádzali na hudobných nástrojoch.

            p. uč. A. Petijová a A. Olšavská

            Fotogaléria

        • Mladý záchranca CO
          • Mladý záchranca CO

          • Dňa 10.5.2018 sa žiaci deviateho ročníka našej školy zúčastnili súťaže Mladý záchranár civilnej ochrany, ktorá sa konala v areáli ZŠ Nižná brána a lesoparku Sever. Súťažné družstvo tvorili Matej Dovjak, Ľubomír Fábry, Stanislava Lihoňová a Katarína Repčáková, náhradníčkou bola Simona Kapolková.

            Pretekalo sa v nasledovných disciplínach: 1. streľba zo vzduchovky, 2. civilná ochrana (použitie ochrannej masky, improvizované prostriedky individuálnej ochrany, evakuačná batožina, rozoznávanie varovných signálov CO), 3. pohyb a orientácia v prírode, 4. zdravotnícka príprava (ošetrenie zranení, volanie na tiesňovú linku 112), 5. hasenie malých požiarov a 6. testy. Súťažná trať merala 1,3 km. Za každú splnenú úlohu bolo možné získať istý počet bodov, zároveň sa meral celkový, tzv. bežecký čas.

            Tento rok boli výsledky všetkých súťažiacich škôl veľmi vyrovnané, preto rozhodovali aj tie najmenšie detaily. Naši žiaci sa spomedzi 15 družstiev umiestnili na celkovom 12. mieste. Tím dosiahol plný bodový zisk v troch disciplínach (pohyb a orientácia v prírode, zdravotnícka príprava a hasenie malých požiarov). Testy zvládli takmer na 100%. Strata bodov pri pár nepresných výstreloch zo vzduchovky a 2 chyby pri obsahu evakuačnej batožiny negatívne ovplyvnili finálny výsledok.

            Sumárne môžeme našu účasť na súťaži hodnotiť pozitívne. Oproti minulému roku sme sa zlepšili, škoda drobných chýb, ktoré vznikli v zápale boja. Podstatné je, že žiaci si rozšírili svoje poznatky z oblasti civilnej ochrany, ktoré môžu využiť aj v reálnom živote a pomôcť tak k záchrane nielen svojho života, ale aj životov a majetku ľudí v ich okolí. Všetkým členom tímu ďakujeme za vzornú reprezentáciu našej školy. Keďže spomínaní žiaci odchádzajú na stredné školy, musíme v nasledujúcom školskom roku zložiť a pripraviť celé nové družstvo.

            p. uč. J. Ševc

            Fotogaléria

        • Mladý priateľ lesa
          • Mladý priateľ lesa

          • Až 70 mladých ochrancov prírody z celého Prešovského kraja si prišlo dňa 27.4.2018 zmerať svoje vedomosti v súťaži „Mladý priateľ lesa“, ktorú zorganizovali žiaci Strednej odbornej školy lesníckej v Prešove. Našu školu reprezentovali žiačky IX. B triedy Kristína Krempaská a Katarína Repčáková, ktoré si vyskúšali poznávanie stromov, živočíchov, stôp zvierat a porovnávanie poznatkov o živote v lese. Nechýbal ani program v podobe vystúpenia sokoliarov, ukážky vábenia zveri či prehliadky lesných exponátov umiestnených v budove školy. Kristínka v tejto súťaži obsadila 3. miesto, Katka 4. miesto a naša škola ako družstvo získala 1. miesto. Dievčatám srdečne blahoželáme a ďakujeme za vzornú reprezentáciu školy.

                      uč. E. Kurutsová

        • Exkurzia v pekárni
          • Exkurzia v pekárni

          • „Remeslo má zlaté dno,“ ako sa vraví a my sme sa na jedno také remeslo boli pozrieť v Kežmarku. Jeden májový slnečný deň sa žiaci tretích a štvrtých ročníkov vybrali na exkurziu do pekárne Gros. Privítal nás hlavný technológ, ktorému práca je aj povolaním. Exkurzia sa začala na najvyššom poschodí, kde nám porozprával, ako a z čoho sa pripravuje cesto a videli sme i samotný proces miesenia. Vymiesené cesto sa posiela o poschodie nižšie, kde sa momentálne pripravoval pšenično-ražný chlebík, na ktorý padali samé chvály. Po vykysnutí v boxe sa piekol v špeciálnej peci. Ďalej sme si pozreli výrobu rožkov a ich prípravu. Záver našej exkurzie končil pri balení chlebíka. Raz vidieť je lepšie ako 10-krát počuť. To si žiaci uvedomili, keď odchádzali z pekárne - aká je to ťažká a náročná práca. Veríme, že po tejto skúsenosti bude v košoch menej vyhodeného pečiva. Odchádzali sme s čerstvými, teplými rožkami, ktoré nás posilnili cestou späť do školy.

                     uč. Belišová, Lachová, Longauerová, Panák

            Fotogaléria

        • Exkurzia Dobšinská ľadová jaskyňa
          • Exkurzia Dobšinská ľadová jaskyňa

          • Ľadový klenot svetového dedičstva

            Dobšinská ľadová jaskyňa patrí medzi najvýznamnejšie ľadové jaskyne na svete. Od roku 2000 je zaradená do svetového prírodného dedičstva. Vzhľadom na známe vysokohorské ľadové jaskyne Eisriesenwelt a Dachstein-Rieseneishöhle v rakúskych Alpách či rumunskú jaskyňu Scărişoara v pohorí Bihor, ktorej zaľadnená časť je vo výške 1100 až 1120 m n. m., monumentálne zaľadnenie Dobšinskej ľadovej jaskyne tisícročia pretrváva v nadmorskej výške iba 920 až 950 m. V rámci vyučovania biológie v ôsmom ročníku 17.05.2018 žiaci VIII.A a VIII.B triedy navštívili Dobšinskú ľadovú jaskyňu, ktorá sa nachádza v Slovenskom raji. Vznikla činnosťou rieky Hnilec a zrútením stropov. Pozoruhodné sú najmä ľadové priezračné alebo mliečne sfarbené stalaktity a stalagmity. K výzdobe patria aj ľadový vodopád, ľadové záclony a podlahový ľad s hrúbkou 25 m, na ktorom sa dá aj korčuľovať. O ďalších zaujímavostiach o jaskyni žiaci sa dozvedeli z informačných tabúľ náučného chodníka.

                                                                                uč. E. Kurutsová

            Fotogaléria

        • Florbal
          • Florbal

          • Deň ako každý iný, ale pre niekoho môže byť niečím výnimočný. A pre nás aj bol. Dňa 27. 4. 2018 sme sa zúčastnili celá trieda III. B florbalového zápasu v ZŠ Žakovce, kde sme získali 1. miesto. Naše dievčatá sa zhostili prenáramne „mažoretkovského“ povzbudzovania a to sa odrazilo aj na športovom zápale našich chlapcov. Aby však nebolo dievčatám ľúto, oni si zas zahrali vybíjanú proti dievčatám zo Žakoviec. Po zápase sme spoločne v družnom rozhovore šli opekať. Čo kto mal a čo rodič dal, a keď nemal, noví kamaráti aj spolu s tamojšou riaditeľkou p. Bernátovou a učiteľkami sa o nás kráľovský postarali, až sa nám nechcelo odísť. Deťom sa táto akcia páčila a preto sme si sľúbili, že odveta nás neminie.

            p. uč. R. Panák

            Fotogaléria

  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje