• Kežmarské hry 2016
          • Kežmarské hry 2016

          • Dňa 27. mája 2016 sa 28 žiakov našej školy zúčastnilo na XXX. ročníku  atletických pretekov žiakov ZŠ - KEŽMARSKÉ HRY 2016, ktoré organizovala ZŠ Nižná brána.
            Ako škola sme získali 4. miesto.
            Jednotlivci:
            S. Ritter - 2. miesto - skok do diaľky
            M. Michlík - 3. miesto - beh na 1000m a 3. miesto - štafeta 4krát 60m​
            Blahoželáme ☺
        • Súťaž v atletike žiakov ZŠ
          • Súťaž v atletike žiakov ZŠ

          • Dňa 23.5.2016 sa naša škola zúčastnila okresného kola v atletike žiakov základných škôl, ktoré sa uskutočnilo na futbalovom štadióne v Kežmarku. Zaznamenali sme na ňom veľmi pekné umiestnenia.

            Najväčším úspechom bolo 1.miesto žiačok v celkovom hodnotení a následný postup na krajské kolo.

            Ďalšie umiestnenia:

            Petra Pisarčíková - 1. miesto v skoku do diaľky a 2. miesto v behu na 300 metrov, Ľubomíra Dovjáková - 1. miesto v behu na 800 metrov a 3. miesto v skoku do diaľky, Lucia Kapolková - 3. miesto v behu na 300 metrov, Ivana Ivančákova - 3. miesto v behu na 60 metrov, Maroš Michlík - 3. miesto v behu na 1000 metrov, štafeta žiakov – 2. miesto.

            Víťazky okresného kola žiačok sa dňa 27. 5. 2016 zúčastnili na ZŠ Šmeralova v Prešove krajského kola v atletike žiakov základných škôl v zložení: Vanesa Csadiová, Vanda Csadiová, Lucia Kapolková, Ľubomíra Dovjáková, Petra Pisarčíková, Barbora Tomaškovičová, Ivana Ivančáková, Aneta Sýkorová a Tamara Trnová.

             V celkovom hodnotení sme skončili na 6. mieste, najlepším umiestnením bolo 5. miesto v skoku do diaľky a 7. miesto v behu na 300 metrov, obe disciplíny – Petra Pisarčíková.

            Fotogaléria

        • Škola v prírode Zemplínska šírava
          • Škola v prírode Zemplínska šírava

          • Žiaci IV. A, B triedy sa zúčastnili školy v prírode na Zemplínskej šírave v termíne od 16. – 21. 05. 2016. 

            Pobyt detí v škole v prírode plní zdravotné, výchovné a vzdelávacie poslanie. My sme mali možnosť absolvovať tento pobyt v krásnom prostredí Zemplínskej šíravy.

            V dopoludňajších hodinách prebiehala výučba a v popoludňajších hodinách sme chodili po okolí. Navštívili sme Thermalpark šírava, kde sa žiaci vybláznili vo vodnom svete a vyskúšali si morské vlny, absolvovali sme túru na Vinianske jazero, pozreli sme sa na najvýznamnejšie pútnické miesto pre gréckokatolíkov na Zemplíne. Úcta tohto miesta sa viaže k ikone Bohorodičky v miestnom chráme.

            Pozreli sme sa aj do Michaloviec, kde sa konal Farmársky deň.  Žiaci mali možnosť súťažiť v rôznych disciplínach (maľovanie na tvár, štafetové hry...). V programe bola aj ukážka hasičského a policajného auta.

            V deň odchodu sme sa zastavili v Michalovciach na výstave poľnohospodárskych strojov, zvierat, mliečnych výrobkov, ktoré si mohli ochutnať.

            Celý pobyt v prírode prebehol bez komplikácií, žiaci si domov odniesli množstvo zážitkov.

            Fotogaléria

            Mgr. Antónia  Jakubíková

        • Medzinárodný deň detí v IV. B triede
          • Medzinárodný deň detí v IV. B triede

          • Medzinárodný deň detí  sa oslavuje vo veľa krajinách sveta. Zvyčajne  sa oslavuje každoročne 1. júna s cieľom urobiť deťom radosť a súčasne poukázať  na problémy dotýkajúce sa detí na celom svete. Tento dátum je na svete najobľúbenejší  a oslavuje sa viac ako v 21 krajinách. Na Slovensku sa  oslavuje od roku 1952.

             My sme sa rozhodli spestriť si ho zaujímavými aktivitami. Navštívili sme hasičskú stanicu v Kežmarku, kde nám predviedli ukážky ich namáhavej a ťažkej práce samotní hasiči.

            Žiaci si mohli vyskúšať  rôzne náradia, mechanizmy, autá ako aj samotné hasenie požiaru. Veľmi pekne im ďakujeme za ukážky a trpezlivosť.

            Pozreli sme sa aj na prácu našich zdravotníkov v Kežmarku, ktorí  každý deň zachraňujú ľudské životy.

            Vyskúšali sme si ošetrenie zlomenín, podávanie prvej pomoci a hlavne nás poučili ako predchádzať úrazom počas prázdnin, ktoré sa blížia.

            Za odmenu sme sa vybrali do mesta na chutnú pizzu a nevynechali  sme ani výbornú zmrzlinu, ktorá nás trocha schladila v teplom počasí.

            Všetkým veľmi pekne ďakujeme za krásne prežitý deň.

            Fotogaléria

            Mgr. Antónia  Jakubíková

        • Rozprávka na hrade
          • Rozprávka na hrade

          • Dňa 30.05.2016 sa žiaci našej školy v dopoludňajších hodinách zúčastnili rozprávkového predstavenia na hrade v Kežmarku „... a musí byť princezná...“.

            Rozprávkový príbeh bol vďaka prekrásnym scénkam, nádhernej výprave a hereckým výkonom exTeatra z Ľubice nezabudnuteľný. Žiaci ( diváci ) neprichádzajú na hrad, ale do Lekárne u Bielej pani, kde sa rozprávka začína. Odtiaľ prechádzajú do kráľovských komnát, do veže, kde býva Zlatovláska, či do Klenotnice, kde stretnú Čiernu pani. Princ Jaroslav dostal úlohu – oženiť sa. Nuž ale princ sa môže oženiť len s princeznou. Preto Jaroslav putuje po svete a hľadá si ju. Je jedináčik a všetko za neho zatiaľ robili rodičia a v ďalekom svete je stratený. Nakoniec sa mu podarí svoju vyvolenú nájsť a nebude to princezná, ale obyčajná Anna.

            Divadelné predstavenie bolo obohatením a prínosom pre našich žiakov.

            Fotogaléria

            Mgr. Danka Longauerová

        • Netradičná hodina vlastivedy
          • Netradičná hodina vlastivedy

          • Žiaci II. A a II. B triedy si vymenili školské lavice a presunuli sa do priestorov hasičskej zbrojnice v Ľubici.

            O príčinách požiarov, ich následkov, ochrane pred nimi, práci požiarnikov a dobrovoľných hasičov sa dozvedeli priamo od dobrovoľných hasičov obce, kde im pán Skasko ml. a pán Drugáč  rozprával o histórii hasičského zboru v Ľubici.

            Žiakom rozprávali o ich práci a ukázali, čím sú vybavené hasičské autá, najstaršie auto – Erenu, oblečenie hasiča... Žiaci nazreli aj do priestorov budovy, kde mali možnosť uvidieť  historické uniformy, prilby, diplomy a počuť starú sirénu. Hasiči predviedli ukážky striekania vody z hasičských áut. Žiakom sa ukážky a vyskúšanie sedenia v hasičskom aute veľmi páčilo. Tým si utvrdili poznatky o nesprávnom zaobchádzaní s ohňom a vznikom požiaru, ktorý môže napáchať veľa škôd.

            Bola to naozaj krásna a zaujímavá hodina, na ktorú naši žiaci nezabudnú.

            Dobrovoľným hasičom ďakujeme.

            Fotogaléria

            Mgr. Danka Lobgauerová

        • Mladý džentlmen, mladá dáma
          • Mladý džentlmen, mladá dáma

          • Dňa 25. 5. 2016 sa žiaci našej školy zúčastnili výchovného koncertu „Mladý džentlmen, mladá dáma“. S týmto výchovným koncertom sa nám prišli predstaviť tanečníci tanečného štúdia FRIMart z Prešova.

            Tu mali naši žiaci možnosť vidieť  zdvorilé správanie, ktoré  nie je zastarané a nemoderné, ale naopak, osvojenie si základov spoločenského správania napomáha rozvíjať medziľudské vzťahy.

            Prostredníctvom rôznych cvičení a ukážok tanca prezentovali tanečníci základy slušného správania a etikety. Zároveň mali zámer vzbudiť u žiakov záujem o spoločenské tance. Veríme, že tanečný koncert pôsobil na žiakov výchovne, ukázal správnu cestu k slušnému správaniu, ale aj k sebe samému.

            Fotogaléria

            Mgr. Danka Longauerová

        • Psíčkovo
          • Psíčkovo

          • Dňa 13. 5. 2016 sa žiaci našej školy zúčastnili  rozprávkového  predstavenia  Psíčkovo v podaní hercov Divadla J. Záborského z Prešova.

            Činoherné rozprávkové predstavenie malo prvky detského muzikálu. V rozprávke vystupovali zvieratá, ktoré sa hrali, šantili a stvárali nezbedy. Pes je najlepší priateľ.

            Fotogaléria

            Mgr. Danka Longauerová

        • Deň matiek
          • Deň matiek

          • Ľudia s láskou a vďakou oslavujú Deň matiek v snahe vyjadriť vďačnosť za energiu a úsilie, ktoré vynakladajú pri výchove detí.

            Dňa 8.mája sa aj v našej obci organizovalo predstavenie detí, na ktorom sa zúčastnili žiaci našej školy. Žiaci II. A a II. B triedy prispeli básničkami, tancom a spevom, žiaci IV. B triedy spievali a predviedli rozprávku O neposlušných kozliatkach.

            Na znak úcty obdarovali všetky mamky pozdravmi, ktoré vyrobili žiaci I. stupňa.

            Cieľom Dňa matiek je, aby matky mali príjemný pocit zadosťučinenia a spokojnosti.

            Fotogaléria

            Mgr. Danka Longauerová

        • Deň Zeme na I. stupni
          • Deň Zeme na I. stupni

          • Dňa 29.4.2016 sme si aj my žiaci I. B, II. A a II. B triedy pripomenuli Medzinárodný deň Zeme.

            Naši triedni učitelia nám porozprávali o tom, ako treba našu Zem chrániť a prečo. Spoločne sme sledovali prezentáciu o živote včiel a o ich význame pre ľudí, ktorú nám pripravila pani učiteľka Slobodníková.

            Ďalšou aktivitou bola naša zručnosť. Žiaci I. B triedy lepili mozaiku Zeme, žiaci II. A  triedy zhotovovali včielky z papierových kotúčov a žiaci II. B triedy maľovali kvietky. Spoločné dielo sme vystavili na chodbu. Na záver sme zbierali odpadky okolo školy.
            Bol to naozaj krásne strávený deň v škole, ktorým chceme aj my mladší žiaci prispieť k ochrane našej Zeme.

            Fotogaléria

            Mgr. Danka Longauerová

             

        • Jazda zručnosti
          • Jazda zručnosti

          • Dňa 12.05.2016 sa na školskom ihrisku uskutočnila súťaž s názvom "Jazda zručnosti". Každý účastník jazdy zručnosti absolvoval poučenie o dopravných predpisoch a pravidlách bezpečnej jazdy na bicykli. Pre deti boli pripravené rôzne disciplíny, ktoré deti hravo zvládli. Na záver každý dostal sladkú odmenu za odvedené výkony, ktoré nám spríjemnilo krásne májové slniečko a perfektná nálada. 
            Fotografie

             
            Pani vychovávateľky a deti z ŠKD
        • Zdravotnícka súťaž
          • Zdravotnícka súťaž

          • Dňa 05.05.2016 naše žiačky reprezentovali školu v súťaži Družstiev mladých zdravotníkov SČK I. a II. stupňa ZŠ, ktorá sa konala v Aréne Poprad.

            Dievčatá 5. a 8. ročníka si porovnali zdravotnícke vedomosti a zručnosti v poskytovaní prvej pomoci a kardiopulmonálnej resuscitácie s ostatnými školami okresu Kežmarok a Poprad. Príprava na súťaž prebiehala pod vedením p.uč. Hredzákovej a p.uč. Mačákovej. Svoje cenné skúsenosti záchranára žiačkam odovzdal aj pán Gabriel Hanáček, ktorému patrí naše poďakovanie.

            Fotografie

            RNDr. Michaela Mačáková

        • Deň ZEME
          • Deň ZEME

          • Dňa 29.4.2016 sme si aj na našej škole pripomenuli Medzinárodný deň Zeme, ktorý sa slávi už od roku 1970, keď americkí vedci – ekológovia vyzvali ľudstvo na to, aby si svoju matku Zem viacej vážilo. K tomuto kroku ich priviedli najmä snímky našej planéty z vesmíru. Tie ukázali, aká je naša planéta krehká a zraniteľná.

            Oslava tohto sviatku u nás začala v telocvični, kde si všetky ročníky postupne vytvorili pomocou balónov symbolickú planétu Zem. Sprievodnou akciou okrem výsadby stromčekov (čiernej borovice) v areáli školy bol aj zber papiera, ktorý sa uskutočnil v uplynulých dňoch.

            Podarilo sa vyzbierať rekordných vyše štyroch ton papiera, čím sa reálne zachránilo 68 stromov. Vyhodnotenie bolo nasledovné:

            • I. stupeň:  1.miesto II. B  685 kg, 2.miesto IV. B  608 kg, 3.miesto III. B  396 kg
            • II. stupeň:  1.miesto V. B  636 kg, 2.miesto VI. A  412 kg, 3.miesto VI. B  251 kg.
               

            Chceme poďakovať všetkým, ktorí sa ho zúčastnili a pomohli tak prispieť k ochrane životného prostredia. Následne sme symbolicky zasadili jeden strom, ktorý bude prenesený von a bude tak zdobiť areál našej školy. Po tomto úvode sa všetci žiaci  II. stupňa premiestnili na jednotlivé stanovištia, kde odzneli prednášky so zaujímavým obsahom. Išlo o tieto stanovištia:

            1. Bylinkárstvo - pod vedením rehoľných sestričiek, ktoré žiakom predstavili rôzne bylinky a spôsoby ich využitia,
            2. Kardio-pulmonálna resuscitácia - p. uč. Mačáková ukázala žiakom ako postupovať pri zástave srdca,
            3. Lesníctvo – lesníci z Lesov obce Ľubica predstavili deťom ukážky rôznych druhov drevín a krov, spôsob výsadby mladých stromčekov,
            4. Zdravá výživa – p. uč. Kurucová oboznámila všetkých so správnym stravovaním,
            5. Poľovníctvo – miestni poľovníci priblížili žiakom svet zveri v miestnych lesoch ako aj spôsoby lovu a ochrany.


            Veríme, že si žiaci odniesli z tohto dňa nové poznatky a dozvedeli sa mnoho zaujímavého.

            Fotografie

            Mgr. R. Šufliarsky

        • Vybíjaná žiačok – okresné kolo
          • Vybíjaná žiačok – okresné kolo

          • Dňa 15. 03. 2016 sa žiačky šiesteho a siedmeho ročníka zúčastnili turnaja vo vybíjanej. V kvalifikačnej skupine sme odohrali 3 zápasy s našimi súpermi ZŠ Spišská Stará Ves, ZŠ Huncovce a ZŠ Nižná brána. V tejto skupine sme sa umiestnili na 2. mieste a tak získali postup do okresného kola.

            Okresné kolo sa konalo 19. 04. 2016 v ZŠ Huncovce. Dievčatá odohrali 4 zápasy a získali cenné 2. miesto. Výsledky z okresného kola sú nasledovné: Ľubica – Lendak (11:7), Ľubica – Huncovce (13:5), Ľubica – Slovenská Ves (12:10), Ľubica – Spišská Stará Ves (2:8).

            Za reprezentáciu školy a vynikajúci výkon ďakujeme Adamjakovej Terke, kapitánke Bekešovej Julke, Gallušovej Lenke, Goreckej Romanke, Harnišovej Deniske, Hoffmannovej Paťke, Kaprálovej Linde, Lihoňovej Stanke, Maľákovej Henke, Pittnerovej Laure, Sýkorovej Helenke, Tomaškovičovej Barbore a Kromkovej Sáre.

            Tešíme sa na ďalšie vaše skvelé výsledky a držíme vám palce.

            Fotografie

        • Slávik Slovenska
          • Slávik Slovenska

          • Dňa 15.4.2016 sa v našej škole konalo školské kolo celoštátnej speváckej súťaže v interpretácii slovenskej ľudovej piesne "Slávik Slovenska 2016".

            Súťažilo sa v II. kategóriách. V I. kategórii súťažili žiaci 1. - 3. ročníka, v II. kategórii súťažili žiaci 4. - 6. ročníka.

            I. kategória:  

            1.miesto - nebolo udelené
            2. miesto - Lukáš Dragošek, II. A
            3. miesto - Dávid Šoltys, II. A

            II. kategória:

            1. miesto - Dominika Janiglošová, IV. B
            2. miesto - Timea Gildeinová, IV. A, Laura Troppová, IV. A
            3. miesto - Nina Bilá, IV. A

            Všetkým súťažiacim blahoželáme a veríme, že  aj o rok nájdu  odvahu vystúpiť pred spolužiakmi.

            Dominika Janiglošová postupuje na okresné kolo, ktoré sa uskutoční 19. mája 2016 v CVČ Kežmarok.

            Víťazke blahoželáme a prajeme čo najlepšie umiestnenie na okresnom kole v Kežmarku.

            Fotogaléria

             

        • Prvý ročník Medzinárodného dňa Rómov
          • Prvý ročník Medzinárodného dňa Rómov

          • Pri príležitosti Medzinárodného dňa Rómov od 4. apríla do 8. apríla 2016 v našej škole prebiehal týždeň rómskych aktivít. Počas celého týždňa sa žiaci spolu s vyučujúcimi zoznámili s históriou, remeslami, hudbou, tradičným jedlom rómskej komunity. Učitelia prvého stupňa si pre svojich žiakov pripravili pestrý program, ktorý bol zavŕšený 8. 4. 2016 besedou o Medzinárodnom rómskom dni a nakoniec rómskou zábavou.

            Za príjemné chvíle a usilovnosť počas tohto týždňa patrí veľké ďakujem všetkým vyučujúcim rómskych tried. Obzvlášť poďakovanie patrí pani uč. Kolenčíkovej a pani uč. Skaskovej, ktoré nám pripravili super chutné rómske jedlá.

            Tešíme sa na budúci ročník Medzinárodného rómskeho dňa.

            Fotografie

            Videá:

            Mgr. Z. Palubjaková

        • Návšteva hasičskej zbrojnice
          • Návšteva hasičskej zbrojnice

          • Dňa 7. apríla sme navštívili hasičskú zbrojnicu, kde sme sa oboznámili s požiarnymi autami a požiarnou technikou. Deti mali možnosť nazrieť aj do priestorov hasičskej zbrojnice. Videli tam historické uniformy, prilby, ocenenia (poháre, diplomy) a najstaršie hasičské auto- ERENU. Zážitkovým učením spoznali dôležitú prácu hasičov, nebezpečenstvo ohňa a ochranu pred požiarom. Tešíme sa na ďalšiu návštevu.

                                                                                                                                                                                                                    

            Fotogaléria

               Vychovávateľky ŠKD
        • Svetový deň vody
          • Svetový deň vody

          • 22. marca sme si v ŠKD pripomenuli Svetový deň vody. Na tento deň sme si pripravili prezentáciu o vode a jej dôležitosť a prepojenie so všetkými dôležitými oblasťami života. Na záver sme ochutnávali rôzne druhy minerálnych vôd.

            Fotogaléria

            Vychovávateľky ŠKD

        • Matej Hrebenda v našej škole
          • Matej Hrebenda v našej škole

          • Marec - mesiac knihy sa tradične spája s menom Mateja Hrebendu. Ten navštívil našu školu práve v tomto období. Usadil sa na 1. poschodí so svojou známou palicou a kapsou. Priniesol nám mnoho zaujímavých vecí, týkajúcich sa kníh: veselé príbehy, zaujímavé a originálne ilustrácie, knihy rôznych veľkostí a tvarov. Veríme, že sa u nás cítil dobre, a pevne dúfame, že sa o rok vráti opäť so zaujímavými novinkami.

            Fotogaléria

            Vaši slovenčinári

  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje