• Hour of code
          • Hour of code

          • Hodina kódu je celosvetová akcia, ktorej sa zúčastňujú desiatky miliónov žiakov z viac než 180 krajín sveta. Ktokoľvek  môže zorganizovať svoju akciu v rámci Hodiny kódu. K dispozícii sú jednohodinové výukové programy. Nie sú požadované žiadne predchádzajúce skúsenosti. Určené sú pre vek od 4 do 104 rokov. Až 157 424 aktivít  Hodiny kódu je na  celom svete. Žiaci I. B a IV. A triedy sa v rámci informatickej výchovy a prvouky zúčastnili Hodiny kódu. Po úspešnom kódovaní v programe získali certifikát. Vynikajúce aktivity k tejto téme nájdete na www.hourofcode.com.

            Fotogaléria

            PaedDr. E. Raffajová

        • Tvorivé dielne na hrade
          • Tvorivé dielne na hrade

          • 5. 12. 2016  bol pekný, slnečný a mrazivý deň, kedy sa žiaci II. BIII.B vybrali na tvorivé dielne na Kežmarský hrad. Krásne s úsmevom na tvári a teplým čajíkom, vianočnými koledami nás privítali pani lektorky. Hneď na úvod nám pustili prezentáciu o Vianociach, porozprávali o vianočných zvykoch a ukázali ako sa leje olovo cez kľúčik. Žiaci v nemom úžase pozorovali daný jav. Po úvodných slovách sa s nadšením pustili do vianočného tvorenia. Dekupážnou technikou ozdobili zaváraninové sklíčka a skrášlili ich drobnými doplnkami. Popritom žiaci asistovali pri pečení vianočných oblátok  a s veľkou chuťou sa pustili do ich jedenia. Šikovné rúčky našich detí sa prejavili pri výrobe vianočných pozdravov, ktoré spolu so svietnikmi budú zdobiť interiér hradu a múzea. Ďakujeme lektorkám za príjemne strávené doobedie plné tvorenia nápadov a inšpirácií.

            Fotogaléria

            Mgr. K. Belišová, Mgr. R. Panák

             

          • Záložka do knihy

          • Každý z nás pozná ten neradostný pocit, keď blúdi po stranách, aby našiel to, čo už včera dávno prečítal. A tak sme sa žiaci III. BII. B rozhodli tento problém vyriešiť. Oprášili sme jeden starý, ale stále užitočný vynález – záložku do knihy. Ale, čo by to bola záložka bez knižky a bez toho, aby sme si ju vyrobili sami? Na záložke nesmeli chýbať iniciály kníh, ktoré sme prečítali s našimi vlastnými ilustráciami. Preto sme spolu veľa čítali a vyrábali, čítali a vyrábali, čítali a ... bolo nám zrazu akosi hlúpo nechať si tie záložky pre seba, hlavne keď sme už všetko prečítali...a tak sme ich jednoducho darovali jeden druhému. Nikto o nič neprišiel, práve naopak, len získal. Dostal záložku do stratených strán a reklamu na ďalšiu peknú knihu.                                                        

                                                                                      Mgr. K. Belišová                                                                                

        • Všetkovedko
          • Všetkovedko

          • Dňa 1. decembra 2016 prebehol na našej škole veľký súboj o najmúdrejšieho medzi najbystrejšími - VŠETKOVEDKO. Zúčastnilo sa ho 13 žiakov našej školy z druhého, tretieho a štvrtého ročníka. Žiaci riešili 30 úloh. Vyberali jednu správnu odpoveď zo štyroch možností. Najneskôr vo štvrtok 22. decembra 2016 zverejní usporiadateľ TALENTÍDA n. o. na stránke vsetkovedko.sk/tvoj-vsetkovedko/ výsledky jednotlivých súťažiacich podľa kódov pridelených žiakom počas súťaže. Želáme našim účastníkom veľa šťastia, aby získali čo najviac bodov. 

            Mgr. R. Panák

        • Vianočné dielne na kežmarskom hrade
          • Vianočné dielne na kežmarskom hrade

          • 1. 12. 2016 sa začali na kežmarskom hrade vianočné dielne a žiaci z 1. B triedy boli pri tom. Počasie nám prialo a cesta peši na hrad a späť bola zimno-romantická, sprevádzali nás snehové vločky. Na hrade nás čakali príjemné lektorky, ktoré nám upiekli aj vianočné oblátky . Vytvorili sme si krásny lampáš, trblietavú hviezdičku na strom. Pozreli sme si aj prezentáciu o Vianociach a liali olovo. Keďže na našich dielňach bola prítomná i Slovenská televízia, ktorá tam nakrúcala pozvánku pre ostatnú verejnosť, môžete našu prácu na hrade vidieť i v televízii STV a to v utorok 6.12. v relácii Teleregina. Ďakujeme lektorkám a pracovníkom múzea v Kežmarku za krásny deň plný tvorenia.
            Za žiakov PaedDr. E. Raffajová​
        • Šaliansky Maťko
          • Šaliansky Maťko

          • Dňa 29.11.2016 sa uskutočnilo školské kolo súťaže v prednese povesti Šaliansky Maťko „ I.kategória  -  žiaci II. a III. ročníka ZŠ. Súťaže sa zúčastnili žiaci z II. A, II. B, III. A, III. B.

            Vyhodnotenie súťaže:

            1. miesto – Timotej Bilý,  II. A
            2. miesto –  Filip  Weber,  II. B
            3. miesto – Vanesa Ivančáková,  III. B

            Všetkým súťažiacim ďakujeme za účasť a výhercom srdečne blahoželáme.

            Fotogaléria

             

                                                                                                                                         Mgr. I. Lachová

        • Krajina zázrakov
          • Krajina zázrakov

          • Kde bolo, tam bolo, dňa 10. 11. 2016 triedy I. B a II. B  našej Základnej školy spolu so svojimi  učiteľmi, p. uč. Raffajovou a p. uč. Panákom, sa zúčastnili zaujímavej hodiny na hrade v Kežmarku s názvom „Po stopách kežmarského záhadníka“. Aby hodina nebola obyčajnou, lektorka na úvod rozdala plán trasy a mapku s úlohami. Poznávanie mohlo začať. Prešli sme celú expozíciu, ktorú ponúkal hrad. V jednotlivých expozíciách – stanovištiach museli deti zodpovedať na vopred pripravené otázky. Hodina sa viedla vo veľmi pútavom a zaujímavom duchu histórie hradu a všetkého, čo k tomu patrí. Žiaci sa dozvedeli mnoho z dôb dávnych, a tak mohli porovnať minulosť so súčasnosťou. Nebolo by to také zaujímavé, nebyť príjemnej lektorky, p. Thomayovej, ktorá pútavým spôsobom priblížila učiteľom a deťom dobu dávno minulú. Za to jej veľmi ďakujeme. Deti odchádzali z hradu veľmi potešení, obohatení o poznanie niečoho nového a s túžbou zopakovať si takúto hodinu opäť.

            Fotogaléria

            Mgr. R. Panák

        • Prírodné javy
          • Prírodné javy

          • Dňa 4. októbra 2016 sa žiaci 2. – 4. ročníka zúčastnili zaujímavej vyučovacej hodiny prírodovedy. Videli ako vzniká dážď, dúha, vodný vír, sopka, pohyblivý piesok, morské vlny, príliv a odliv, tornádo a hmla. Bola to veľmi podnetná, inovatívna a  inšpirujúca forma výučby, na ktorú budú žiaci dlho spomínať.

            Fotogaléria

        • Šarkaniáda
          • Šarkaniáda

          • Nie každé dieťa sa narodí zdravé. Nie každé má možnosť behať ako ostatní. Žijú však medzi nami a zaslúžia si našu pozornosť a priateľstvo. A práve preto sa každoročne žiaci štvrtého ročníka našej ZŠ stretávajú so žiakmi ŠZŠ v Spišskej Belej. V tomto školskom roku si naplánovali tri stretnutia. Prvé sa uskutočnilo vo štvrtok 29. septembra 2016 na školskom ihrisku pod názvom ŠARKANIÁDA. Na začiatku sa štvrtáci zoznámili s pani učiteľkami a ich zverencami: Alenkou, Kikom a Tomáškom. Potom si poukazovali šarkany a naháňačka s vetrom mohla začať. Zo začiatku sa niektorým šarkanom nepodarilo vzlietnuť, ale nakoniec si zalietali všetky. Niektoré vysoko, iné nižšie. Nebolo dôležité ako rýchlo a ako vysoko lietali, kto s kým šarkana púšťal. Podstatné bolo, že sa žiaci navzájom spoznali, pomáhali si a vyšantili sa na čerstvom vzduchu. Rozchádzali sa s tým, že sa tešia na ďalšie stretnutie v decembri.

            Fotogaléria

        • Cezpoľný beh žiakov a žiačok ZŠ
          • Cezpoľný beh žiakov a žiačok ZŠ

          • Dňa 06. 10. 2016 sa na Suchej hore uskutočnil cezpoľný beh, na ktorom sme sa zúčastnili aj my s našimi žiakmi a žiačkami. Aj počas nepriaznivého počasia naši športovci dokázali zabojovať a získať tak krásne umiestnenia.

            Chlapčenské družstvo v zložení Andrej Pavol Glovňa, Timotej Mačák a Adrián Bednarčík sa umiestnilo na 2. mieste. V individuálnej súťaži získali chlapci tieto miesta: A. P. Glovňa 3. miesto, T. Mačák 5. miesto, Adrián Bednarčík 12. miesto.

            Dievčenské družstvo v zložení Ľubomíra Dovjaková, Katarína Repčáková a Simona Kapolková sa umiestnilo na 1. mieste a tým si dievčatá získali postup na krajské kolo, ktoré sa uskutoční vo štvrtok 13. 10. 2016 v Starej Ľubovni. Individuálne umiestnenie dievčat bolo nasledovné: Ľ. Dovjaková 1. miesto, K. Repčáková 2. miesto, S. Kapolková 11. miesto.

            Týmto sa chceme našim reprezentantom poďakovať a dievčatám popriať veľa síl a šťastia na krajskom kole.

            Fotogaléria

            Mgr. Veronika Maníková

        • Európsky deň jazykov
          • Európsky deň jazykov

          • Z iniciatívy Rady Európy sa oslavuje každoročne 26. septembra Európsky deň jazykov už od roku 2001. Cieľom projektu je podporiť mnohojazyčnosť v Európe.

            Pri tejto príležitosti na našej škole, podobne ako minulý rok, žiaci druhého stupňa oslávili tento deň rôznymi aktivitami. Žiaci mali za úlohu vymyslieť logo, ktoré by reprezentovalo EDJ na našej škole. Žiaci tiež prekladali rôzne jednoduché frázy do viacerých európskych jazykov.

            Ďakujeme všetkým zúčastneným a tešíme sa na ďalší ročník EDJ.

            Fotogaléria

            Vyučujúci cudzích jazykov

        • Biela pastelka 2016
          • Biela pastelka 2016

          • Biela pastelka je verejná zbierka, ktorá aj vďaka vašej pomoci zlepšuje životy tých, ktorí sa ocitli v neľahkej životnej situácii. Cieľom zbierky je získanie finančných prostriedkov na podporu ľudí so zrakovým postihnutím.Výnos zbierky je každoročne použitý na poskytovanie sociálneho poradenstva a sociálnej rehabilitácie, teda na financovanie  aktivít, ktoré nevidiacim a slabozrakým ľuďom pomáhajú začleniť sa do bežného života.

            V dňoch 23.09 a 26.09.2016 aj v našej škole prebiehala verejná zbierka Biela pastelka. Zbierka je vyhlásená Ministerstvom vnútra Slovenskej republiky a je venovaná nevidiacim a slabozrakým. Žiaci celej školy sa aktívne zúčastnili tejto akcie.

                                                                                                                                                                           Mgr. E. Kurucová

            Fotogaléria

        • Zbierame známky a pomáhame
          • Zbierame známky a pomáhame

          • Vyučujúci slovenského jazyka a literatúry vyhlásili minulý rok súťaž v zbieraní poštových známok pre chudobné deti v Afrike. Súťaže sa zúčastnili žiaci II. stupňa. Vyzbieralo sa vyše 1000 poštových známok. Tieto známky boli 09. 09. 2016 odovzdané p. Hudačkovej z Ľubice, ktorá sa zaoberá touto činnosťou. Známky odovzdali žiačky víťaznej triedy pod vedením vyučujúcich SJL. Toto stretnutie bolo veľmi obohacujúce pre obe strany. Naši žiaci sa rozhodli v zbieraní známok pokračovať aj naďalej - nie kvôli víťazstvu, ale jednoducho chcú pomôcť iným deťom.

            Fotogaléria

            Mgr. S. Glovňová

        • Slávnostné otvorenie šk. roka 2016/2017
          • Slávnostné otvorenie šk. roka 2016/2017

          • Po dvojmesačných slnečných prázdninách sa brány školy otvorili a do školských lavíc si opäť zasadli všetci naši žiaci, medzi ktorými nechýbali noví prváci. Slávnostné otvorenie školského roka pokrstené kvapkami dažďa obohatil krátky kultúrny program, v ktorom vystúpili žiaci školy. Rodičov, žiakov i učiteľov školy prišiel pozdraviť a svojím prejavom podporiť aj starosta obce Ing. Ján Kapolka i ďalší hostia.

            Nech nový školský rok 2016/2017 prinesie našej škole a všetkým, ktorí v nej pôsobia, úspechy a realizáciu tvorivých nápadov.

            Fotogaléria

            A. Fedorová

        • Rozlúčka so školským rokom 2015/2016
          • Rozlúčka so školským rokom 2015/2016

          • Opäť je posledný júnový deň a my všetci si odnesieme domov hodnotenie svojej celoročnej práce. Žiaci vo forme vysvedčení, pedagógovia v podobe kvetov a rodičia v úsmeve svojich detí.

            Vyľakaní prváci v laviciach sa zmenili na sebavedomých žiakov našej školy.

            Celá naša škola prežila v tomto roku veľa pekného.

            Každý sme boli iní, ale cieľ sme mali rovnaký – prežiť školský rok čo najúspešnejšie s dobrými známkami, dosiahnuť prvenstvá na súťažiach, získať nové vedomosti, nájsť si nových kamarátov a zažiť mnoho zážitkov.

            Namáhavá práca bola na koniec odmenená úspechom. Poďakovanie patrí všetkým rodičom, učiteľom a žiakom, lebo spoločne sa snažili prebiť sa horami vedomostí, poznatkov, cvičení, školských úloh i dodržiavaním školského poriadku.

            Preto nastal teraz čas, aby sme si oddýchli od školských povinností. Slová rozlúčky patria aj našim deviatakom: „Želáme im veľa šťastia v ceste za ďalšími vedomosťami.“

            Veríme, že čas letných prázdnin prinesie všetkým veľa pekných zážitkov, chvíle oddychu, nových kamarátov a že s teplými lúčmi slnka načerpáme energiu a dostatok sily do ďalšej práce.

            Fotogaléria

            PaedDr. Anna Fedorová
            riaditeľka školy

             

        • Projektový týždeň v MATEMATIKE
          • Projektový týždeň v MATEMATIKE

          • Do prípravy a realizácie projektov sa tento rok zapojili vyučujúci a žiaci piatych, šiestych, siedmych a ôsmych ročníkov. (p. uč. Holovová, p. uč. Mačáková, p. uč. Lešundáková, p. uč. Duľa).  Počas projektového týždňa sa žiaci učili netradičným spôsobom pomocou moderných foriem a metód vyučovania – vyhľadávanie informácií na internete, tvorba prezentácií, štatistické tabuľky s prepočítavaním percent, hra na finančných poradcov a meranie v teréne, tvorba plánu pôdorysu školy. Moderným prístupom sa dosiahlo zvýšenie motivácie o  matematiku, zvýšila sa aktivita žiakov na hodinách a žiaci si osvojili praktické vedomosti a kompetencie nielen v  matematike, ale aj informatike.

            Fotogaléria

             

        • Soľ nad zlato
          • Soľ nad zlato

          • Žiaci V. A triedy v rámci predmetu Hudobná výchova si pripravili dramatizáciu rozprávky „Soľ nad zlato“, ktorú predstavili žiakom 1. - 4. ročníka.

            Rozprávka bola netradičná tým, že bola prispôsobená vyučovaniu na našej Základnej škole. Obsahovala prvky SJL, MAT A HUV.

            Žiaci sa na rozprávke pobavili a zasmiali. Odmenou pre nich boli perníky a makovníky.

            Fotogaléria

            Mgr. Zuzana Palubjaková

        • Didaktické hry
          • Didaktické hry

          • Dňa 22. júna 2016 sa žiaci 1. - 4. ročníka zúčastnili didaktických hier k ochrane človeka a prírody.

            Žiaci v triedach boli oboznámení so spôsobom evakuácie školy v prípade ohrozenia požiarom, povinnosťami a činnosťami po vyhlásení signálov pri vzniku mimoriadnych situácií.

            Žiakov I. B , I. C, II. A a II. B triedy navštívili členovia MS SČK v Ľubici. Žiakom rozprávali o organizácii SČK, význame symbolu červeného kríža, o drahej tekutine – krvi, o poskytnutí prvej pomoci, vybavenia lekárničky a jej využitia a o spôsobe privolania prvej pomoci k zranenému. Nechýbali ani ukážky ošetrenia drobných poranení rúk a nôh.

            Po skončení zaujímavej besedy si žiaci zopakovali dodržiavanie základných pravidiel cestnej komunikácie, dopravné značky v okolí školy a riešenie dopravných situácií.

            Po zaujímavej besede s členmi MS SČK sa bezpečne presunuli okolo školy na ihrisko,  kde voľnými hrami zavŕšili didaktické hry.

            Členom MS SČK ďakujeme za návštevu a zaujímavú besedu.

            Fotogaléria

            Mgr. Danka Longauerová

        • Deň otcov
          • Deň otcov

          • Deň otcov je sviatok oslavujúci všetkých otcov, otcovstvo a vplyv otcov na spoločnosť.

            Tradícia Dňa otcov vznikla v meste Spokane v štáte Washington, už v roku 1910. Američanka Sonora Smart Doddová si chcela uctiť všetkých otcov, ako bol ten jej. Svojho otca vnímala ako hrdinu a hneď, ako sa dozvedela, že matky majú svoj sviatok navrhla, aby podobný mali aj všetci otcovia. Prvá neoficiálna oslava sa konala 19. júna 1910. Tretia júnová nedeľa sa postupne stala sviatkom všetkých otcov vo svete, aj na Slovensku.

            Pri tejto príležitosti si žiaci II. A triedy pripravili pre otcov kultúrny program, ktorý natáčala televízia Ľubica. V programe žiaci recitovali básne pre otcov, tancovali a spievali. Bolo to milé blahoželanie.

            Fotogaléria

            Mgr. Danka Longauerová

        • Chemická učebňa v novom šate
          • Chemická učebňa v novom šate

          • Kvalitu a efektívnosť vyučovacieho procesu podporuje zodpovedajúce vybavenie učebných priestorov. Zároveň súčasťou Štátneho vzdelávacieho programu je odporúčanie na materiálno-technické vybavenie škôl. Učebné priestory a ich vybavenie je potrebné podľa požiadaviek MŠ VVaŠ SR doplniť v priebehu troch rokov. O zriadení a vybavení odporúčaných učebných priestorov rozhoduje škola podľa svojich potrieb a možností.

            Na splnenie tejto požiadavky prispela aj rozsiahla rekonštrukcia a úprava chemickej učebne v našej ZŠ. Jej doterajšie zastaralé a nevyhovujúce vybavenie bolo vymenené za nové - demonštračný stôl pre učiteľa, laboratórne stoly a umývadlá pre žiakov - výlevky, boli vymenené rozvody a odpad, osvetlenie, zavedená teplá voda, ale aj zariadenie pre jednosmerný a striedavý prúd. Podlaha bola upravená do vodorovnej polohy a pokrytá novou gumou. Samozrejme učebňa je doplnená interaktívnou tabuľou s dataprojektorom.

            Fotogaléria

  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje