• Deň tanca 2019
          • Deň tanca 2019

          • Po malom úspechu v minulom roku, sme sa aj tento rok zúčastnili tanečného festivalu vo  Svite. Naša Základná škola v Ľubici  sa 14. 03. 2019  pripravila na tanečnú súťaž „Deň tanca“, ktorú organizuje Podtatranské osvetové stredisko a mesto Svit. Žiaci, ktorí sú plní elánu a chuti bojovať, sa znova pokúsili ukázať svoje zdatnosti a chuť súťažiť s množstvom zúčastnených na tomto projekte. S plným nasadením predviedli svoje tanečné choreografie a zabojovali vo veľkej konkurencii, ktorá na tejto súťaži bezpochybne bola. Po udelení bronzového pásma sa nám potvrdilo, že radosť niečo dokázať a popasovať sa s rôznymi prekážkami má zmysel. Ďakujeme všetkým, ktorí nám držali palce a pomohli aby sme to zvládli.

            p. uč. Mgr. M. Mekelová

            Fotogaléria

        • Pytagoriáda P3, P4, P5
          • Pytagoriáda P3, P4, P5

          • Dňa 26.03.2019 sa uskutočnila v priestoroch Základnej školy Dr. Daniela Fischera v Kežmarku matematická súťaž Pytagoriáda - okresné kolo  v kategóriách P3, P4 a P5. Našu školu reprezentovali v kategórii štvrtákov Daniel Fábry zo IV. B a Barbora Sisková zo IV. A, v kategórii piatakov žiaci Lukáš Dragošek a Samuel Libiak z V. A. 

            Úspešnými riešiteľmi sa stali Daniel Fábry, ktorý obsadil 2. miesto, Barbora Sisková, ktorá obsadila 10. miesto a Samuel Libiak, ktorý sa umiestnil na 8. mieste. Úspešným riešiteľom srdečne blahoželáme. Všetkým súťažiacim ďakujeme za reprezentáciu našej školy a pevne veríme, že aj v budúcnosti sa budeme tešiť z ďalších podobných ocenení.

            vyučujúci MAT

        • Chemická olympiáda
          • Chemická olympiáda

          • Dňa 22. 3. 2019 sa konal 55. ročník okresného kola chemickej olympiády. Súťaže sa zúčastnilo 14 najlepších žiakov kežmarského okresu. Súťaž pozostávala z dvoch častí. V teoretickej časti museli žiaci predviesť svoje vedomosti z obsahu učiva predmetu chémia od 7. až po 9. ročník. V praktickej časti predviedli svoje zručnosti pri práci s chemickými látkami, laboratórnym sklom a pomôckami. Našu školu reprezentovali dve žiačky z IX. A triedy: Simona Dragošeková a Linda Kaprálová, ktoré sa stali úspešnými riešiteľkami.

        • Exkurzia - hasičská zbrojnica
          • Exkurzia - hasičská zbrojnica

          • Dňa 21.3.2019 sa žiaci 1. stupňa základnej školy zúčastnili exkurzie – návštevy hasičskej zbrojnice. Na úvod im boli predstavené priestory hasičskej zbrojnice. Žiaci sa oboznámili aj s činnosťou dobrovoľných hasičov, s prístrojmi ktoré používajú a hasičskými výstrojmi. Naši žiaci si mohli vyskúšať prilby, oblečenie a hasičskú výzbroj. Počas prehliadky sa žiaci aktívne zapájali do diskusie. Veľký záujem bol aj o hasičské vozidlá. Hasiči sa so žiakmi rozlúčili pustením sirény, ktorá žiakov najviac potešila. Počas celej exkurzie nás sprevádzali dobrovoľní hasiči Ing. František Skasko a Juraj Drugač, ktorým ďakujeme za zaujímavý a poučný výklad.

                                                                                 Mgr. Anna Andrášová

            Fotogaléria

        • Beseda so spisovateľom
          • Beseda so spisovateľom

          • Trieda 3. B sa zúčastnila v rámci aktivít marca- mesiaca knihy besedy so spisovateľom Júliusom Belanom, ktorá sa uskutočnila v Mestskej knižnici v Kežmarku. Pán spisovateľ Július Belan vedel zaujať deti a veľa sme sa aj nasmiali. Pricestoval z Bratislavy a priniesol si aj futbalovú bránku, pretože tri zo svojich kníh, ktoré napísal zatiaľ spolu sedem ,  napríklad venoval Carlosovi- malému hráčovi futbalu z juhoamerickej krajiny. Preto aj my sme si spolu s ním trochu zahrali futbal, odpovedali na jeho otázky, trochu aj čítali a tiež sa pýtali na zaujímavosti z jeho života a tvorby. Otázok bolo veľa, tak ako aj spoločného smiechu a pekných chvíľ. Ďakujeme za úžasnú besedu. Bola poučná, veselá a hravá . 

            PaedDr. Eva Raffajová

            Fotogaléria

        • Stretnutie so spisovateľkou
          • Stretnutie so spisovateľkou

          • „K a ž d ý    d e ň   s t r e t n ú ť    č l o v e k a,   t o   s t a č í...“

            O pravdivosti a nadčasovosti týchto slov sme sa presvedčili 8. marca 2019, keď našu školu navštívila obľúbená autorka Gabriela Futová. Rodáčka z Prešova nám postupne odhalila nielen svoj literárny svet, ale spolu s nami si zaspomínala aj na obdobie detstva, študentské roky, na rôzne radosti i starosti bežného (rodinného i školského) života. O pútavosti jej rozprávania niet pochýb: naši žiaci nedali známej prozaičke vydýchnuť ani na chvíľu. Jednu otázku vzápätí striedali ďalšie a ďalšie zvedavé otázky. Široký diapazón autorkinho rozprávania tvorili aj udalosti týkajúce sa prežívania vlastnej náročnej choroby. Toto úprimné, nefalšované a ľudské vyznanie umocnilo príjemnú, bezprostrednú a emočne bohatú atmosféru  celého stretnutia.  Ďakujeme...

            Sme radi, že sme mohli stretnúť č l o v e k a...

                                                                                                                                        Vďační čitatelia

            Fotogaléria

        • Svet okolo nás
          • Svet okolo nás

          • Snahou učiteľov, s podporou vedenia školy, je spestriť a zatraktívniť vyučovanie pre žiakov a využívať možnosti, zúčastniť sa podujatí aj mimo školy, ktoré sú dôležitou súčasťou vyučovania. 8. marca 2019 sa naši žiaci-ôsmaci, zúčastnili projekcie z cyklu Svet okolo nás. Program niesol názov Kuba - dve tváre slobody. Premietanie s komentárom dvoch autorov a priamych účastníkov expedície splnilo naše očakávania a pomohlo žiakom poznať učivo z iného pohľadu.

            p. uč. Mgr. M. Sviteková

        • Boli masky, veľký bál, bol to super karneval!
          • Boli masky, veľký bál, bol to super karneval!

          • Každoročne jeden z fašiangových dní patrí v našej ZŠ karnevalu. Žiaci sa naň vždy tešia a úporne rozmýšľajú, akú masku si zvolia. Na výbere masiek si dali naozaj záležať. Všetky masky sa veselo zabávali, šantili, súťažili a tancovali. O zábavu sa postarali usilovné pani učiteľky, učitelia a animátori, ktorí pripravili rôzne zaujímavé súťaže. Najkrajšou odmenou boli rozžiarené detské očká, radosť, dobrá nálada a krásny zážitok, na ktorý budú dlho spomínať.

            Fotogaléria

        • Hviezdoslavov Kubín 2
          • Hviezdoslavov Kubín 2

          • Koniec januára je už tradične spätý nielen s rozdávaním vysvedčení, ale aj s prednesom poézie a prózy. Výnimkou nebol ani tento rok. Žiaci II. stupňa prezentovali svoje umelecko-recitačné kvality v známej recitačnej súťaži Hviezdoslavov Kubín. Súťažili v II. a  III. kategórii. Čaro hovoreného slova vnímali nielen súťažiaci, ale aj ostatní prítomní. Víťazka školského kola Alžbeta Hanáčková, žiačka VIII. B, bude školu reprezentovať v obvodnom kole v Kežmarku. Veríme, že i takýmto spôsobom znásobí svoj recitačný talent a zároveň nájde aj odpoveď na otázku plynúcu z jej básne: „Aké chcem mať povolanie?“                                                                                                                                                                                                                                   

               učitelia SJL

            Fotogaléria

        • Karneval v ŠKD
          • Karneval v ŠKD

          • Týždeň pred prázdninami sa niesol v duchu príprav na karneval. Deti si samé vyrobili masky, v ktorých sa zabavili na karnevale v ŠKD. Vychovávateľky pripravili pre deti pohostenie i rôzne súťaže. Dve šikovné praktikantky zo Strednej pedagogickej školy v Levoči boli vychovávateľkám a deťom nielen pomocníčkami, ale aj príjemným spestrením. Na záver karnevalu sme vybrali a ocenili najzaujímavejšie masky, ale všetky deti si zaslúžili pochvalu, lebo si masky vyrábali samé. Karneval vyvrcholil veselou diskotékou, na ktorej si deti spoločne zatancovali i zaspievali.

            Vychovávateľky z ŠKD

            Fotogaléria

        • MO Z5, Z9
          • MO Z5, Z9

          • Dňa 30. 01. 2019 sa uskutočnilo okresné kolo 68. ročníka Matematickej olympiády. Súťaž prebiehala v priestoroch Základnej školy Dr. Daniela Fischera v Kežmarku. ZŠ Ľubica reprezentovali  v kategórii piatakov Sarah Mária Bekešová a Samuel Libiak, obaja z triedy V.A. Deviatackej kategórie sa zúčastnili žiačky z IX.A: Lenka Gallušová a Patrícia Hoffmannová.

            Podmienkou postupu do okresnej súťaže bolo úspešné vyriešenie úloh školského kola. V okresnom kole riešili žiaci 5. ročníka tri úlohy, na ktoré mali 2 hodiny. Pre deviatakov pripravili organizátori štyri úlohy s celkovým súťažným časom 4 hodiny. Spolu sa olympiády zúčastnilo 25 piatakov a 27 deviatakov z celého okresu Kežmarok. Spomedzi našich žiakov patril medzi úspešných riešiteľov Samuel Libiak, ktorý obsadil konečné 5. miesto.

            Samuelovi Libiakovi srdečne blahoželáme k dosiahnutému úspechu. Všetkým našim súťažiacim ďakujeme za reprezentáciu ZŠ Ľubica. Veríme, že piataci budú naďalej rozvíjať svoje matematické myslenie, ktoré v budúcnosti prinesie ovocie aj v podobe ďalších úspechov v matematickej olympiáde. Žiačkam deviateho ročníka prajeme úspešné štúdium na zvolenej strednej škole, kde budú pokračovať aj v štúdiu matematiky.

            Mgr. J. Ševc, PhD.

        • Hviezdoslavov Kubín 1
          • Hviezdoslavov Kubín 1

          • 30. januára  sa uskutočnilo školské kolo v prednese poézie a prózy Hviezdoslavovho Kubína pre 2. až 4. ročník základnej školy. Do recitačnej súťaže sa tohto roku zapojilo 21 žiakov z tried 2.A, 2.B, 3.A, 3.B, 4.A, 4.B. V próze bola menšia účasť. Len dvaja žiaci vystúpili  s prózou. V poézii bola o to väčšia účasť . Spolu 19 žiakov recitovalo krásne básne. Prežili sme spoločne hodnotné umelecké popoludnie, ktoré si prišli pozrieť aj rodičia žiakov, učitelia, ktorí pripravovali žiakov. Všetkým účastníkom veľmi pekne ďakujeme za ich prácu a lásku k umeleckému prednesu. Postupujúcim želáme úspech v obvodovom kole.

                           PaedDr. Eva Raffajová

            Výsledky školského kola:

            Próza - 1. miesto, postup do obvodového kola Barbora Sisková - 4.A

                       3. miesto Ján Chovanec - 3.A

            Poézia – 1. miesto, postup do obvodového kola Alica Kalafutová - 4.A

                           2. miesto Adam Mazurek - 3.B

                           2. miesto Zuzana Uhlárová - 2.A

                           3. miesto Natália Kruková - 2.B

            Čestné uznania: Lea Wolodžková 3.B,  Sofia Sovová 2.A, Bronislava Szentivanyiová 2.B,

                                         Beáta Dragošeková 2.A

            Fotogaléria

        • Plavecký výcvik
          • Plavecký výcvik

          • V dňoch od 20. 12. 2018 do 17. 12. 2019 sa konal plavecký výcvik, ktorého sa zúčastnili žiaci IV.A a IV. B triedy. Výcvik prebiehal počas vyučovania. Pán učiteľ Jaroslav Božoň, ktorý viedol tento výcvik žiakov najprv naučil techniku plávania, potom sa v tejto technike postupne zdokonaľovali. Na záver plaveckého výcviku plavci preukázali svoje plavecké schopnosti formou súťaže. Všetci účastníci boli nadšení z plaveckého výcviku, výbornej atmosféry a za účasť dostali na pamiatku diplom.

                                                                                                                  p. uč. I. Lachová, p. uč. R. Panák

            Fotogaléria

        • Sánkovačka
          • Sánkovačka

          • Šinú sa sánky z brehu, vôkol je biely svet.... tak aj takto si mohli žiaci I. A a II. A zaspievať v piatok pri zimnej sánkovačke. Slniečko sa na nás usmievalo a dobrá nálada vyčarila u žiakov úsmev na ich tvári. Zdravo unavení a uzimení sme sa vrátili do školy, kde sme ešte spomínali na pekné chvíle strávene v zasneženej prírode.

            Fotogaléria

        • Prekvapenie pod stromčekom
          • Prekvapenie pod stromčekom

          • Po prázdninách si deti z ŠKD našli pod školským vianočným stromčekom množstvo darčekov. Darčeky si odniesli do klubu, kde si ich s veľkým očakávaním rozbalili. Zároveň si ich aj vyskúšali a s novými darčekmi sa zahrali. Nové hračky a hry urobili deťom z ŠKD veľkú radosť.                                                                                                                                                                                 

                                                                Vychovávateľky ŠKD

            Fotogaléria

        • Vianoce s Perinbabou
          • Vianoce s Perinbabou

          • Predposledný adventný týždeň sa nesie v duchu príprav na Vianoce. Súčasťou adventného obdobia našej školy bolo veľkolepé vianočné podujatie „Vianoce s Perinbabou“. Tento rok to bolo 13. 12. 2018. Nádherne vyzdobená škola doslova dýchala vianočným zázrakom. Krásne vystúpenie rozjasalo srdiečka malých i veľkých, rodičov, starých rodičov a všetkých prítomných hostí.

            Po emotívnom programe nasledovali vianočné trhy. Je to vhodná príležitosť pre žiakov ukázať priamo pred očami svojich najdrahších svoju zručnosť, šikovnosť, kreativitu a tvorivosť. Chrumkavé oblátky a drobné vianočné pečivo rozvoniavali celou školou. Pre hostí pedagógovia ponúkali sladký, školský vianočný punč. Bola to príležitosť aj na príjemné rozhovory medzi rodičmi, žiakmi a učiteľmi. Atmosféru adventného večera skvele dopĺňala vianočne vyzdobená chodba i priestory školy.

            Poďakovanie patrí pedagógom a žiakom za prípravu čarokrásneho programu, za inšpiratívne tvorivé popoludnie a všetkým, ktorí akýmkoľvek spôsobom prispeli k skvelému priebehu akcie.

            Tešíme sa na stretnutie o rok!

            Fotogaléria

        • Pytagoriáda
          • Pytagoriáda

          • V dňoch 12. 12. 2018 a 13. 12. 2018 sa na našej škole uskutočnil  40. ročník školského kola PYTAGORIÁDY v kategóriách P3, P4, P5, P6, P7, P8. Tento rok sa zapojilo do súťaže 36 žiakov našej školy. Úspešnými riešiteľmi, ktorí postupujú na obvodové kolo do Kežmarku sú:

            Daniel Fábry (19 bodov) a Filip Weber ( 17 bodov) zo IV. B,

            Adam Vojtička (16 bodov) a Barbora Sisková (17 bodov) zo IV. A,

            Samuel Libiak (21 bodov) a Lukáš Dragošek (20 bodov) z V. A.

            Postupujúcim blahoželáme a prajeme ďalšie úspechy.

            p. uč. I. Ličková, M. Faltinová

        • Dejepisná olympiáda
          • Dejepisná olympiáda

          • 11. decembra 2018 sa uskutočnilo školské kolo dejepisnej olympiády. Zúčastnilo sa ho 7 žiakov z IX. A triedy. Na prvých troch miestach sa umiestnili Šimon Biloš, Linda Kapralová a Michaela Kurillová. Šimon a Michaela budú našu školu reprezentovať na okresnom kole v Kežmarku.

            Ďakujem všetkým, ktorí sa okrem spomínaných žiakov zúčastnili (S. Dragošekovej, J. Bekešovej, H. Maľákovej, J. Solárovi) a postupujúcim prajem veľa síl do ďalšieho štúdia.

                                                                                                                                   p. uč. Freundorferová

        • Pečieme medovníčky
          • Pečieme medovníčky

          • Prichádzajú Vianoce – sviatky pokoja a lásky. Aj žiaci IV. A a  IV. B triedy sa rozhodli si tieto sviatky pripomenúť a predvianočný čas spestriť pečením medovníčkov. Táto akcia sa uskutočnila dňa 12. 12. 2018. K pečeniu sme si prizvali na pomoc žiakov ŠZŠ Spišská Belá - elokované pracovisko Ľubica. Žiaci pracovali s veľkým nadšením a  navzájom si pomáhali. Výsledky svojej práce hneď aj ochutnali. Toto spoločné pečenie všetkých naplnilo radosťou zo spoločnej práce, tolerancie a chutných medovníčkov.

            Prajeme všetkým šťastné a veselé Vianoce.                                           

                                                                                                                       p. uč. Ivana Lachová

            Fotogaléria

        • Vianoce i prázdniny už klopú na dvere
          • Vianoce i prázdniny už klopú na dvere

          • Keďže Vianoce nám už klopú na dvere, chceli sme si aj my s deťmi z ŠKD užiť čarokrásnu predvianočnú atmosféru. Počas celého týždňa sme sa starostlivo pripravovali na vianočnú besiedku, ktorá sa konala vo štvrtok 20. decembra. Začali sme pečením medovníčkov. Aby sa nám lepšie pieklo, Bronka nám na flaute zahrala niekoľko vianočných piesní. Na druhý deň sme varili vianočný punč a medzi tým sme sa učili texty na divadielko.

            Vianočná besiedka začala, ako inak, koledami, ktoré nám zaspievali dievčatá z ŠKD 2. Po nasatí vianočnej atmosféry sme ochutnali medovníčky i punč. Všetkým nám veľmi chutilo. Deti z ŠKD 1  nám potom zahrali divadielko „O Vianociach, ktoré nechceli prísť“. Pri tomto príbehu sme si uvedomili, že Vianoce sú naozaj obdobím, kedy by mala zvíťaziť láska, ohľaduplnosť, odpustenie a pokoj. Na záver sme si zaspievali pieseň „Šťastné a veselé“ od Dominiky Mirgovej a začali sme sa tešiť na prázdniny aj Vianoce.

            Prajem všetkým pokojné a požehnané prežitie Vianoc.

            Fotogaléria


            Vychováveľky z ŠKD

  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje