• Šarkaniáda
          • Šarkaniáda

          • Naši prváci vzali do rúk  šarkanov a tak oslávili príchod jesene "Šarkaniádou". Spoločne s nimi si vyskúšali svoje rýchle nôžky aj škôlkari, ktorí sa  zapojili do aktivity. Na školskom ihrisku si vyskúšali let svojich šarkanov, zároveň súťažili, ktorý šarkan vyletí najvyššie. Našu aktivitu prišli podporiť aj rodičia, ktorí  pomohli  svojim ratolestiam  a zároveň sa vrátili do detských čias.

            Fotogaléria

            Mgr. M. Ivančáková, PaedDr. A. Olšavská

        • "Dospievam..."
          • "Dospievam..."

          • Dňa 12.10.2017 sa v našej škole uskutočnila séria prednášok o správnom fyzickom, psychickom a sociálnom vývoji "Dospievam...."

            V priebehu 2. vyučovacej hodiny žiačky 7. ročníka absolvovali prednášku o anatómii ženského organizmu, o vzťahoch v období puberty, správnych hygienických návykoch a vhodnej životospráve pod názvom "Čas premien".
            "Ja a moje JA" - prednáška pre žiakov 9. ročníka o rozvoji psychiky, sociálnych zmenách, o vzťahoch v rodine, pocitoch dôležitých pre kontakt s rodičmi. O hľadaní slobody, experimentovaní a riskovaní, o zásadách priateľstva, sexuálnom rozhodovaní - o tom všetkom veľmi dôležitom sa dozvedeli možno po prvýkrát naši dospievajúci adolescenti.

            Nevynechali sme ani žiakov 1. stupňa. Naši štvrtáci s veľkým záujmom sa dopočuli o tom, že "Barbína je iba hračka". Pod týmto názvom absolvovali prednášku o tom, že aj oni už sú na prahu veľkých zmien, ktoré sa týkajú ich prechodu na novú úroveň psychického aj fyziologického vývoja.

            Vysoká úroveň prednášok ako aj osobný záujem a prístup k výchove detí zo strany lektorky prispeli k veľkému záujmu samotných žiakov.

            Fotogaléria

        • Cezpoľný beh
          • Cezpoľný beh

          • Dňa 28. 09. 2017 sa naši žiaci zúčastnili športovej súťaže v cezpoľnom behu. Súťaž sa konala na Suchej hore v Kežmarku a zúčastnilo sa jej v súťaži dievčat 11 škôl a v súťaži chlapcov 13 škôl z okresu.

            Naše družstvo bolo zostavené zo žiačok 9. a 8. ročníka a žiakov 9. a 7. ročníka. Menovite: Dovjaková Ľubomíra (2. miesto), Adamjaková Terézia Mária (6. miesto), Repčáková Katarína (16. miesto), Jerdonek Ľubomír (8. miesto), Sedlák Richard (10. miesto), Bednarčík Adrián (17. miesto). V súťaží družstiev sa dievčatá umiestnili celkovo na krásnom 2. mieste a chlapci na 3. mieste.

            Menovaným ďakujeme za vynaložené úsilie, reprezentáciu školy a krásny výsledok. Prajeme im veľa šťastia a množstvo športových úspechov.

            Fotogaléria

            Vaši telocvikári

        • Škola v prírode
          • Škola v prírode

          • Všetky knihy zožltnú, ale kniha prírody má každý rok nové, nádherné vydanie. 

            Výrok slávneho spisovateľa H. CH. Andersena. Tieto slová sme si boli overiť v dňoch 20. – 24. mája  2019 so Školou v prírode v Demänovskej doline, ktorej sa zúčastnili žiaci 4. A a B triedy. Ubytovanie nám zabezpečila CK Lobelka v hoteli Liptov – Jasná Nízke Tatry.

            Už cestou tam sme navštívili biofarmu vo Východnej s exkurziou a bohatým programom.

            Niekto by mohol povedať: „ počasie vám neprialo“, no my sme spoznali ďalšiu múdrosť: „počasie je vždy dobré, ak máš vhodné oblečenie.“ Tak spoznávanie bolo aj za dažďa, lebo ten nás vytrvalo sprevádzal celý týždeň.

            Každý deň bol iný. V dopoludňajších hodinách na nás sršali vedomosti z úst fundovaných lektorov - raz o  vesmíre v pojazdnom planetáriu, potom praktické spoznávanie prírody Nízkych Tatier, prednášky ornitológov s aktivitami a mnoho iného.

            Popoludňajší program nám spestrovali animátori rôznymi súťažami, hrami na rozvoj spolupatričnosti a priateľstva... Nielen počasie plakalo, ale aj naše ratolesti v závere týždňa, lebo bolo jednoducho dobre a ťažko sa lúčilo so všetkým, čo počas týždňa zažili a všetkými - najmä animátormi.

            Ďakujeme, že deťúrence všetko zvládli a pekne reprezentovali ZŠ Ľubica.

             

            PS: Žiaľ videli sme aj moc peňazí a necitlivé priam barbarské, zaobchádzanie mocných, pri ničení prírody, nedôstojnými stavbami hotelov v lone chránenej prírody.na zaplakanie....

            p. uč. R. Panák a uč. I. Lachová

            Fotogaléria

        • Res Cordis
          • Res Cordis

          • Milí priaznivci anglického jazyka,

            dňa 16. mája 2019 sa vybraní žiaci piateho, šiesteho a ôsmeho ročníka zúčastnili nultého ročníka jazykovej súťaže “RES CORDIS” s divadelnou hrou “The Gruffalo”. V silnej konkurencii 176 žiakov popradských a košických škôl si naši žiaci síce nevybojovali postupové miesto, no za svoj výkon sa rozhodne nemuseli hanbiť. Bola to pre nás všetkých nová a prínosná skúsenosť.

            V mene učiteľov anglického jazyka by sme radi poďakovali všetkým účinkujúcim za všetok ich čas, prípravu a úsilie, ktoré museli vynaložiť.

            Už teraz sa tešíme na budúci ročník tejto zaujímavej súťaže...

            Krásny deň

            p. uč. Mgr. Ćwik, p. uč. Ing. Broško

            Fotogaléria

        • Súťaž Družstiev mladých zdravotníkov SČK 2019
          • Súťaž Družstiev mladých zdravotníkov SČK 2019

          • Slovenský Červený kríž (SČK), územný spolok Poprad usporiadal dňa 15. 05. 2019 v hale Aréna Poprad tradičnú súťaž Družstiev mladých zdravotníkov (DMZ) SČK. Tento ročník bol zvlášť pamätný, pretože SČK  oslavuje 100 rokov od založenia na Slovensku. V územnom kole súťaže  sa zúčastnili päťčlenné družstvá žiakov základných škôl, osemročných gymnázií a stredných škôl.

            Našu školu reprezentovali dve družstvá v dvoch kategóriach:  DMZ I. stupeň (žiaci 3. až 5. ročníka ZŠ) a DMZ II. stupeň (žiaci 6. až 9. ročníka ZŠ a žiaci osemročného gymnázia). Obe družstvá dosiahli v silnej konkurencii vynikajúce výsledky! Žiačky štvrtého ročníka (Harabinová L., Sisková B., Krajčová K., Kalafutová A., Skokanová S.) sa zúčastnili súťaže prvýkrát a po napínavom rozstrelovom kole  obsadili prvé miesto! Žiačky šiesteho ročníka (Babičová S., Dovjaková I., Hajovská R., Ivančáková A., Jeleňová S.)  odsunulo pár sekúnd v silnej kategórii na konečné štvrté miesto.  Žiačkam oboch družstiev ďakujeme za čas, námahu a ochotu získavať vedomosti a zručnosti v oblasti záchrany ľudského života. Práve tento aspekt vyzdvihol  na súťaži riaditeľ územného Spolku SČK v Poprade, čím chcel povzbudiť všetkých účastníkov. Všetci nemôžu byť víťazi, ale každý môže pomôcť pri  záchrane života.

            Blahoželáme!

            Mgr. Anna Andrášová, Mgr. Slavka Hanáčková

            Fotogaléria

        • Európsky deň jazykov 2017
          • Európsky deň jazykov 2017

          • Žiaci V. A  oslavovali Deň jazykov  spojením besiedky, diskusie a výrobou plagátu. Každý si doniesol nejaké suveníry, ktoré ukázal svojim spolužiakom. Mali sme pozdravy z rôznych krajín,  v ktorých sa hovorí rôznymi jazykmi, napriek tomu zistili, že angličtinou sa dorozumejú všade. Niektorí z nich porozprávali o svojich príbuzných žijúcich v zahraničí a tiež sme sa naučili pomenovať jednotlivé krajiny podľa vlajok. Potom žiaci pracovali na plagáte, ktorý zobrazoval jednotu krajín v slobode prejavu a porozumení v mierovom móde. Postupne dospeli k porovnaniu, že všetci sme si  rovní a spoločne tvoríme jednu rodinu. Všetci sme jedna rodina.

            Fotogaléria

            Ing. Lenka Bižák Melton

        • Soľ nad zlato
          • Soľ nad zlato

          • Povestnú vetu z Dobšinského rozprávky: "Nevracaj sa, kým soľ nad zlato nebude!" poznajú takmer všetci. Rozprávkou Soľ nad zlato, sa nám prišlo predstaviť prešovské divadlo Cililing, ktoré vystúpilo dňa 14. 5. pre prvý stupeň. Princezná Maruška nás presvedčila o tom, že soľ je vzácnejšia ako zlato. Krásne herecké výkony, známe melódie zo svetových divadelných pódií, tajomná starenka, kuchár Bernardo a sestry Borka, Vanda nás sprevádzali počas tohto  príbehu, ktorý žiakov upútal aj rozosmial. Vyčaril na ich tvárach  úsmev a radosť.

            p. uč. Mgr. M. Ivančáková

            Fotogaléria

        • Svetový deň rodiny
          • Svetový deň rodiny

          • Verejnosť po celom svete si 15. mája  pripomína Svetový deň rodiny, ktorý bol vyhlásený Organizáciou spojených národov (OSN) v roku 1993. Význam dňa rodiny spočíva v pripomenutí dôležitosti rodiny ako základnej stavebnej bunky spoločnosti. Súčasne je možnosťou, aby sa národné inštitúcie zaoberajúce sa touto problematikou zamysleli nad rodinnou politikou v danej krajine. Rodina tvorí dôležitú súčasť života každého z nás. V prostredí rodiny sa delíme so svojimi radosťami, ale aj bolesťami a sme schopní prekonávať životné prekážky. Rodina je školou ľudskosti, v ktorej sa učíme vzájomnej láske a úcte. Rodina založená trvalým manželstvom jedného muža a jednej ženy, ktorú tvoria spolu s ich deťmi je prirodzenou a základnou bunkou spoločnosti. Rodina je na Slovensku najdôležitejšou hodnotou, o čom svedčia nielen prieskumy verejnej mienky, ale aj malý prieskum mienky našich žiakov. Tí mali odpovedať na otázku: „Čo pre mňa znamená rodina?“  Je veľmi povzbudzujúce, že pre všetkých zúčastnených žiakov je rodina to najdôležitejšie v ich živote, že zostáva kolískou šťastia, pevnou oporou a zdrojom lásky. Keď sa budú držať týchto hodnôt, máme nádej, že v dospelosti vytvoria harmonické rodiny, pretože v rodine je budúcnosť ďalších generácií.  

            Mgr. J. Dragošeková

            Fotogaléria

        • Noc s Andersenom
          • Noc s Andersenom

          • Prečo nosil najznámejší rozprávkar Hans Christian Andersen stále so sebou lano? Narodil sa pod šťastnou hviezdou? Prečo nemajú jeho rozprávky šťastný koniec? Čo povedal o Bratislave? Dievčatko so zápalkami bolo skutočné alebo vymyslené? Na tieto, ale aj ďalšie zaujímavé otázky hľadali žiaci V. A a VI. A odpovede počas netradičnej Andersenovej noci, ktorú strávili v priestoroch našej školy z 30. apríla na 1. mája 2019. Náučná hra Milionár im priblížila zaujímavosti o Dánsku, dánskom jazyku, predstavila im život Andersena so všetkými jeho peripetiami. Maliarske schopnosti si mohli žiaci vyskúšať pri netradičnom ilustrovaní Andersenových postáv: extrémnymi premenami tak prešlo škaredé káčatko, ktoré získalo podobu dinosaura na kolieskových korčuliach, ale aj morská víla sa zmenila na nepoznanie. Originálne tanečné kreácie statočných cínových vojačikov či krásnych baletiek v podaní chlapcov a dievčat zanechali nezmazateľnú estetickú stopu vo všetkých prítomných. Veríme, že Noc s Andersenom uspokojila zvedavosť našich žiakov, obohatila ich o nový pohľad na život a tvorbu Andersena a odkryla ich skryté talenty. Oveľa dôležitejšie však je, že spoločne strávený čas obohatil a upevnil vzťahy medzi všetkými prítomnými.

                                                                                                         učitelia slovenského jazyka a literatúry

            Fotogaléria      

        • Matematický klokan
          • Matematický klokan

          • 21. marec 2019 bol výnimočný deň pre  žiakov našej školy, ktorí sa zapojili do najväčšej medzinárodnej súťaže Matematický klokan. Zažili pocit, že riešili rovnaké úlohy ako milióny detí v Európe, Ázii, Afrike a v Amerike. Klokanovské úlohy sú hravé, zaujímavé a čo je najhlavnejšie – podporujú logické myslenie. Do súťaže sa zapojilo 17 žiakov  - v kategórii Klokanko 2 – 7 žiakov z II. A a 4 žiaci z II. B triedy, v kategórii Klokanko 3 – 3 žiaci z III. A triedy a  v kategórii Klokanko 4 – 3 žiaci zo IV. B triedy. Úspešnými riešiteľmi sa stali dvaja žiaci zo IV. B triedy - Daniel FábryFilip Weber, ktorý sa zároveň stal aj školským šampiónom s najlepšími výsledkami. Každému riešiteľovi zostane na súťaž spomienka – diplom a milý darček. A čo je veľmi dôležité, získali novú skúsenosť, ktorú ocenia aj pri dôležitých školských testovaniach, ktoré ich v budúcnosti čakajú.

                                                                                                                                                       p. uč. I. Ličková

            Fotogaléria

        • Apríl - mesiac lesov
          • Apríl - mesiac lesov

          • Apríl – mesiac lesov. V rámci environmentálnej výchovy sme sa s deťmi venovali téme „Les a starostlivosť o zdravé životné prostredie“. Otecko jedného z našich detí nám daroval tri krásne stromčeky – mladé buky, ktoré sme za pomoci nášho pána školníka vysadili v priestoroch školského dvora. Deti si na vlastnej koži vyskúšali, že nie je jednoduché vykopať poriadnu jamu a správne zasadiť stromček. Ťažkú prácu im spríjemnili rozkvitnuté púpavy na školskom dvore, z ktorých si dievčence uplietli venčeky.

            Veríme, že naše stromčeky urobia radosť nielen našim deťom, ale prispejú k ozdraveniu a skrášleniu životného prostredia aj budúcim študentom našej školy o 30 či 100 rokov.

            Vychovávateľky z ŠKD

            Fotogaléria

        • Slávici z lavice 2019
          • Slávici z lavice 2019

          • Dňa 12.04.2019 sa v MsKS v Kežmarku konalo okresné kolo súťaže v interpretácii populárnej piesne Slávici z lavice. Súťažilo sa v IV. kategóriách: I. kat. (1. – 4. roč. ZŠ), II. kat. (5. – 6.roč. ZŠ), III. kat. (7. – 9. roč. ZŠ), IV. kat. (stredné školy). Našu školu reprezentovali 2 mladé speváčky. Teší nás, že ani tento rok nechýbali medzi medzi ocenenými spevákmi žiaci našej školy.

            V I. kategórii si krásne 1. miesto vyspievala Zuzana Uhlárová z II. A.

            V III. kategórii sa takisto na 1. mieste umiestnila Laura Tropová zo VII. B. 

            Zuzka Uhlárová sa na krajskom kole súťaže, ktoré sa konalo 26. apríla 2019 v Prešove, umiestnila na 3. mieste.

            Dievčatám srdečne blahoželáme a želáme pevný hlások a čisté tóny aj v ďalších súťažiach.

            Fotogaléria

        • Rozlúčka so zimou - vítanie jari
          • Rozlúčka so zimou - vítanie jari

          • „Nesieme Morenu, v oleji smaženú,

            kde ju vynesieme, keď sami nevieme...“

            Touto piesňou sa ozývala budova ZŠ, keď vychádzala skupina detí z DFS Zvonárik na čele s Morenou. Už 12 rokov si takto pripomíname príchod Veľkej noci a jari. Za doprovodu harmoniky a spevu táto skupina pokračovala po celej obci. Navštívili sme aj obidve MŠ v obci, kde sme deti oboznámili s touto tradíciou. Na moste v strede obce sme ju zapálili a hodili do potoka, aby odplávala od nás až do mora. Po takejto rozlúčke so zimou sme sa vracali od potoka a vítali Veľkú noc piesňou:

            „Kvetná nedeľa kdeže si bola,

            bola som, bola na brehu mora...“

                                                                                                                             p. uč. Mgr. L. Šoltésová

            Fotogaléria

        • Slávik Slovenska 2019
          • Slávik Slovenska 2019

          • 5. apríla sa v MsKS v Kežmarku rozozvučala ľudová pieseň. Konala sa už tradičná súťaž Slávik Slovenska. Súťažilo 31 spevákov v troch kategóriách. Každý súťažiaci zaspieval dve ľudové piesne. Pre našu školu vo svojej kategórii 1. miesto vyspievala Zuzka Uhlárová z II. A, ktorá nás bude reprezentovať na krajskom kole v Prešove.

            Fotogaléria 

        • Účelové cvičenie
          • Účelové cvičenie

          • Dňa 24.06.2019 sa v priestoroch areálu školy konali účelové cvičenia „Ochrana človeka a prírody” (OČAP).

            Priestor bol rozdelený do deviatich stanovíšť, ktoré boli zamerané na preverenie a rozšírenie vedomostí žiakov vo vzťahu k ochrane prírody, na zopakovanie a upevnenie vedomostí z poskytovania prvej pomoci pri poraneniach a iných príčinách náhlej poruchy zdravia, taktiež bolo zamerané na schopnosti žiakov vedieť správne vyhodnotiť a riešiť mimoriadne situácie a v neposlednom rade dať im možnosť získať prehľad o športových a technických činnostiach, s ktorými sa bežne v živote nestretávajú. Taktiež si zopakovali základne vedomosti, zručnosti a návyky z orientácie v teréne a schopnosť ich správne používať. Na každom stanovišti bolo treba absolvovať bodované aktivity na základe ktorých sa na prvom mieste umiestnili žiaci VIII.B a V.A.

            Absolvovaním OČAPu získali žiaci nevyhnutné vedomosti, zručnosti, poznatky a návyky potrebné na prežitie pri vzniku mimoriadnej udalosti a v čase vyhlásenia mimoriadnej situácie.

            Fotogaléria

        • Veľká noc v ŠKD 2019
          • Veľká noc v ŠKD 2019

          • Jar je obdobie, kedy vrcholia prípravy na Veľkú noc. Aj naše deti z ŠKD chceli svojim učiteľom a spolužiakom spríjemniť prostredie a pripomenúť krásu tohto obdobia. Zo svojich výrobkov, ktoré si deti vyrobili aj v ŠKD, sme spoločne pripravili peknú výstavku v priestoroch školy. Krásne veľkonočné, jarné ozdoby a výrobky obdivovali žiaci i návštevníci našej školy.

                                                                  Vychovávateľky z ŠKD

            Fotogaléria

        • Žiaci žiakom
          • Žiaci žiakom

          • Aby sa žiaci dozvedeli viac o tom, ako sa starať nielen o životné prostredie, ale aj o svoje zdravie, absolvovali prednášku, ktorú si pripravili žiačky siedmeho ročníka v rámci projektu „Týždeň zdravia“. Po teoretickej časti prednášky nasledovala zaujímavejšia praktická časť, počas ktorej si deti vyskúšali meranie pulzu i iné praktické zručnosti.

                   Vychovávateľky z ŠKD

            Fotogaléria

        • Fašiangy v ŠKD 2019
          • Fašiangy v ŠKD 2019

          • V priebehu marca si deti vyrobili a pripravili masky na fašiangový sprievod. Vo fašiangovom sprievode deti predviedli svoje masky, zaspievali si i zatancovali spolu s obyvateľmi Ľubice, ktorí prišli osláviť „posledný fašiang“.                                                                                                      

            Vychovávateľky z ŠKD

            Fotogaléria

        • Ako sa Maťko s Kubkom s budúcimi prváčikmi skamarátili
          • Ako sa Maťko s Kubkom s budúcimi prváčikmi skamarátili

          • Kde sa vzali - tu sa vzali, Maťko s Kubkom 2. apríla budúcich prvákov na zápise privítali.  Celá škola  sa premenila na rozkvitnutú lúku s ovečkami a salašom, v ktorom bývajú  Maťko a Kubko.  Títo dvaja hrdinovia detských večerníčkov ožili v podobe učiteľov, ktorí im na privítanie odovzdávali vopred pripravené košieľky s úlohami, ktoré museli  hravou formou splniť.

            Našli najväčšiu i najmenšiu ovečku, vedeli ich spočítať. Poznali geometrické tvary, vedeli priradiť určené predmety, zaspievať či zarecitovať. Pri interaktívnej tabuli sa deti cítili ako ryba vo vode. Telesná zručnosť im nerobila problém, vatra bola preskočená jedna radosť... a iné disciplíny ... ojojoj...

            Na im zverené košieľky získavali lupienky štvorlístka ako symbol splnenej úlohy. Po zdarnom vykonaní všetkých stanovíšť, boli švárni junáci a devy odmenení pamätným listom, malým darčekom a postavičkou Maťka, lebo Kubka už získali pri návšteve terajších prvákov  v deň otvorených dverí. Na záver sa deti s  Maťkom a Kubkom rozlúčili a sľúbili si, že sa stretnú v septembri...

            Preto sa na všetkých  veľmi tešíme a držíme palce, aby ďalšie kroky v prváckej triede zvládli rovnako veselo a úspešne ako pri zápise.

            Rodičom ďakujeme za trpezlivosť  a dôveru v nás a  našu školu.

                                                                                                             p. uč. Mgr. R. Panák

            Fotogaléria

  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje