• Oznam ŠJ
          • Oznam ŠJ

          • Oznam pre rodičov

            Ak žiak nie je prítomný na 1. vyučovacej hodine (resp. aj 2. vyuč. hodine) a vo vyučovacom procese v daný deň  bude pokračovať ďalšou hodinou, túto skutočnosť je potrebné oznámiť triednemu učiteľovi, prípadne vedúcej ŠJ do 8.00 hod. 

            V opačnom prípade žiakovi zaniká nárok na dotáciu k stravovacím návykom a žiak bude v daný deň automaticky odhlásený zo stravovania.

            vedúca ŠJ

              Často kladené otázky k dotácii

        • Potvrdenie o návšteve školy
          • Potvrdenie o návšteve školy

          • Vážení rodičia,

            EduPage Vám umožňuje vytlačiť si potvrdenie o návšteve školy Vášho dieťaťa priamo zo stránky školy. Po prihlásení sa na stránku školy si kliknete v ľavom hornom rohu na ŠTART a z ponuky si vyberiete Dochádzka. 

            Elektronické potvrdenia sú bezpečné. Na rozdiel od pôvodných papierových sa nedajú sfalšovať. Obsahujú QR kód, pomocou ktorého si ľubovoľná inštitúcia vie overiť platnosť potvrdenia. Stačí, ak zoskenuje QR kód z potvrdenia a stránka potvrdenie.sk potvrdí jeho pravosť. 

            Potvrdenie s QR kódom je praktickejšie, rodič ho môže kedykoľvek vytlačiť alebo uložiť do mobilného telefónu. Ušetrí čas sebe aj zamestnancovi školy.

            Postup na odkaze  Potvrdenie o návšteve školy

        • Slávnostné otvorenie školského roka 2019/2020
          • Slávnostné otvorenie školského roka 2019/2020

          • Dnes sme sa definitívne rozlúčili s dňami plnými hrejivého slnka, celodenného voľna, detských hier i radostných stretnutí s rodinou či priateľmi. Ale ako to už v živote býva, kde sa niečo končí, tam sa nové – iné - začína....

            Tento školský rok sme na pôde našej školy privítali 45 nových prvákov, ktorí iste nastupujú s veľkými očakávaniami do nového sveta, ktorý im otvorí brány vzdelávania a získavania vedomostí.

            Úvod slávnostného otvorenia školského roku 2019/2020 sa začal štátnou hymnou, po ktorej nasledoval program žiakov 1. stupňa našej školy, v ktorom sa žiaci predstavili recitáciou a spevom.

            Po slávnostnom programe sa žiakom, učiteľom i prítomným rodičom prihovoril pán starosta Ing. Ján Kapolka a pani riaditeľka školy PaedDr. Anna Fedorová. Pani riaditeľka vo svojom príhovore vyjadrila presvedčenie, že nový školský rok bude náročný, no veríme, že zároveň úspešný pre všetkých, no najmä pre žiakov 1. ročníka, ktorí začínajú v našej škole, ako aj žiakov deviateho ročníka, ktorých čakajú testovanie T9 a prijímacie pohovory na stredné školy.

            V závere slávnostného otvorenia školského roka odznela školská hymna a žiaci so svojimi triednymi učiteľmi presunuli do tried.

            Spolu s pánom starostom a pani riaditeľkou želáme všetkým úspešný nový školský rok 2019/2020.

            Fotogaléria

        • Európsky deň jazykov
          • Európsky deň jazykov

          • 26. september je venovaný Európskemu dňu jazykov. Učitelia cudzích jazykov sa rozhodli pripraviť aktivitu pre 2. stupeň inšpirovanú Facebookom s názvom FREUND-BOOK. Cieľom aktivity bolo povzbudiť žiakov k písomnej komunikácii v cudzom jazyku.
            Žiaci počas niekoľkých dní písali svoje komentáre, postrehy a odkazy na nástenku. Podmienkou bolo, aby text bol napísaný v anglickom alebo nemeckom jazyku. Odkaz mohli žiaci venovať triede aj jednotlivcovi. Triedam a žiakom, ktorí sa zapojili, srdečne ďakujeme a tešíme sa na ďalšiu aktivitu.

            Fotogaléria

            Mgr. Daniela Šimoňáková
            Mgr. Slavka Hanáčková

             

        • Tvoríme záložky
          • Tvoríme záložky

          • Slovenská pedagogická knižnica v Bratislave a Knižnica Jiřiho Mahena v Brne vyhlásujú k Medzinárodnému mesiacu školských knižníc 2017 8. ročník česko-slovenského projektu pre základné školy a osemročné gymnáziá: Záložka do knihy spája školy: Tajuplný svet knižných príbehov. Cieľom česko-slovenského projektu je nadviazanie kontaktov medzi českými a slovenskými základnými školami a osemročnými gymnáziami a podpora čítania prostredníctvom výmeny záložiek do kníh. A my žiaci prvého stupňa sme sa do toho projektu zapojili. Na hodinách čítania sme čítali vlastné knihy detí a knihy vypožičané z knižnice. Stretli sme sa na tvorivých dielničkách, kde sme usilovne pracovali na výrobe záložiek. Žiaci ľubovoľnou technikou stvárnili danú tému projektu Tajuplný svet knižných príbehov. Našimi šikovnými rúčkami sa vytvorilo 160 záložiek pre žiakov zo Základnej školy s materskou školou Hugolína Gavloviča v Pruskom. Ďakujem veľmi pekne kolegyniam, kolegovi a hlavne žiakom prvého stupňa za spoluprácu a chuť tvoriť.

            Fotogaléria

            Mgr. Belišová Katarína

        • Diskusia so zahraničným lektorom
          • Diskusia so zahraničným lektorom

          • Dňa 18. 10. 2017 sa v našej škole uskutočnila diskusia so zahraničným lektorom z Jazykovej školy Vista. Ústrednou témou diskusie bolo spoznanie a priblíženie života v Londýne a na Slovensku. Zúčastnili sa jej žiaci šiesteho, siedmeho, ôsmeho a deviateho ročníka. Zažili netradičné vyučovanie v spoločnosti  lektora angličtiny, ktorý im zaujímavo priblížil atrakcie Londýna ako aj pôsobenie na Slovensku a v Anglicku. Svoju jazykovú zdatnosť si mohli  možnosť overiť aj v rámci komunikácie s ním formou otázok, ktoré si dôsledne pripravili.  Všetkým prítomným sa tento deň veľmi páčil.

            Fotogaléria

            Ing. L. Bižák Melton

        • Beseda so spisovateľkami
          • Beseda so spisovateľkami

          • K projektu Záložka do knihy spája školy: Tajuplný svet knižných príbehov sme zorganizovali besedu s pani spisovateľkami. Jednou z nich je naša kolegynka pani PaedDr. Eva Raffajová a druhá je pani Magdaléna Pirožeková. Porozprávali nám svoje skúsenosti s písaním kníh, ako a kedy vôbec začali písať knihy a namotivovali žiakov, aby veľa čítali a nebáli sa písať, ak majú chuť. Žiaci boli zvedaví a kládli im zaujímavé otázky a beseda sa uberala dobrým smerom. Ďakujem krásne za príjemnú besedu s pani spisovateľkami.

             

            Fotogaléria                                

             

            Mgr. Belišová Katarína a Mgr. Radoslav Panák

        • Návšteva knižnice
          • Návšteva knižnice

          • V rámci česko-slovenského projektu Tajuplný svet knižných príbehov sme navštívili obecnú knižnicu. Niektorí žiaci ju navštevujú pravidelne, iní tam boli prvýkrát. Pani knihovníčka im porozprávala, ako sa majú správať v knižnici, ako sa zaevidovať a mať čitateľský preukaz a vôbec, ako to v knižnici chodí. Poukazovala im knihy vhodné ich veku. Žiaci boli nadšení a s veľkou radosťou si knihy čítali, prezerali, vyberali a už teraz sa tešia na nové čitateľské príbehy. Ďakujeme pani knihovníčke za ochotu a spoluprácu.

             

            Fotogaléria

             

            Mgr. Belišová Katarína a Mgr. Radoslav Panák

        • ŠKD - jesenné šantenie
          • ŠKD - jesenné šantenie

          • Krásne jesenné počasie láka na vychádzku do prírody. Deti z ŠKD to využili a cestou ich zaujalo popadané lístie, ktoré na seba nenechalo dlho čakať a v rukách detí sa zmenilo na zlatý dážď.

            Fotogaléria

            Vychovávateľky ŠKD

        • ŠKD - púšťanie šarkanov
          • ŠKD - púšťanie šarkanov

          • Tohto roku nám babie leto prinieslo nádherné slnečné počasie. Deti v ŠKD spolu so svojimi vychovávateľkami to využili a vyrobili si šarkanov, ktorých si spoločne užili a púšťali. Púšťanie šarkanov im prinieslo aj veselé a napínavé chvíle. Jeden zo šarkanov pristál v korune vysokého stromu, no chlapci ho pomocou svojich šikovných rúk a ťahov zachránili. Deti sa pri tejto hre vyšantili a vybehali dosýta. Tohtoročné púšťanie šarkanov prinieslo deťom aj vychovávateľkám veľa smiechu a radosti.

            Fotogaléria

            Vychovávateľky ŠKD

             

        • "Modré dedičstvo"
          • "Modré dedičstvo"

          • Na hodine pracovného vyučovania sa žiaci IV. A triedy učili poznávať rôzne druhy látok. Materiál, zloženie a výroba ich tak ohúrili, že dňa 17. 10. 2017 navštívili múzeum Kežmarku, kde si prezreli výstavu „Modré dedičstvo“. Výstava prezentuje históriu modrotlače, ale aj jej súčasnosť. Žiaci sa dozvedeli o modrotlači včera a dnes, o cechovom živote modrofarbiara. Mali možnosť vidieť fotopostup,  metódy modrotlače a jej uplatnenie. Zaujímavé boli ukážky Mateja Rabadu, ktorý sa modrotlači venuje dodnes. Veľmi pekná bola prehliadka ukážok ľudového odevu a výrobkov z modrotlače, ako sú šaty, kabely, kravaty, vankúše a iné. Prehliadka výstavy s výkladom výroby modrotlače bola veľmi zaujímavá a obohatila o nové poznatky našich žiakov.

            Fotogaléria

             Mgr. D. Longauerová

        • Svetový deň potravín
          • Svetový deň potravín

          • Organizácia Spojených národov pre výživu a poľnohospodárstvo (FAO) si 16. OKTÓBRA každý rok pripomína Svetový deň potravín.
            Ako aj každý rok v našej škole na prvom a na druhom stupni v priebehu týždňa od 16.10. do 25.10.2017 sa uskutočnili rôzne zaujímavé aktivity.

            Každý z nás má isté stravovacie návyky, ktoré sa vytvorili ešte v detstve a pretože žiaci musia sa naučiť základné fakty o stravovaní, počas rozhlasovej relácii sa dozvedeli o desiatich pravidlách pre zdravú životosprávu detí, ktorú pripravili žiačky VII.B triedy.
            Počet ochorení súvisiacich s výživou neprestajne rastie. Ak žiaci pochopia vzťah medzi výživou a zdravím, naučia sa preberať zodpovednosť za svoje zdravie a vyberať správne potraviny.

            Pre to,aby žiaci mali zdravé stravovacie návyky, žiakom 7. a 9. ročníkov bol poskytnúty kvíz: Čo si myslíš?, na zamyslenie sa nad otázkami: Čo pre Teba znamená jedlo?

            • Ktoré veci vplývajú na to, ako ješ?
            • Prečo ješ?
            • Čo pre Teba znamená slovo "výživa"?

            Jeseň je vždy bohatá na prekrásnu úrodu ovocia a zeleniny, preto žiaci VII.B triedy obrátiac na históriu našich predkov, vytvorili malý kútik hospodára s tou úrodou, ktorá odpradávna živila slovenský ľud.

            Fotogaléria

            učiteľka biológie Mgr. Kurucová Elena

        • Svetový deň zdravej výživy
          • Svetový deň zdravej výživy

          • Dňa 16. októbra si pripomíname Svetový deň zdravej výživy.

            Výživa je významný faktor životného štýlu, ktorý ovplyvňuje zdravie. Poskytuje nielen krytie základných potrieb energie a jednotlivých živín potrebných pre život, ale je spojená s emóciami, často aj s pocitom uspokojenia. Výživa sa spoločne s fyzickou aktivitou a genetickou dispozíciou podieľa na výslednom výživovom stave jedinca. Tieto slová zazneli z úst fitness trénera Matúša Špirku na prednáške dňa 17. 10. 2017 pre žiakov tretieho a štvrtého ročníka. Žiaci sa dozvedeli ako sa správne stravovať, pre budovanie sily jesť bielkoviny a základom pre fungovanie hormónov je zdravý tuk. Pitný režim je veľmi dôležitý, zamerať sa hlavne na čistú vodu. Aby náš organizmus fungoval správne, potrebujeme vitamíny a minerály, ktoré nájdeme v ovocí a zelenine.

            Pánu Špirkovi ďakujeme za peknú a poučnú prednášku o zdravej výžive a pohybe, ktorý je veľmi dôležitý pre zdravý vývin dieťaťa.

            Fotogaléria

            Mgr. D. Longauerová   

        • Rozlúčka so školským rokom v ŠKD
          • Rozlúčka so školským rokom v ŠKD

          • Aj deti a vychovávateľky ŠKD sa rozlúčili so školským rokom 2018/2019. Posledný spoločný deň v škole si zaspomínali na pekné a kreatívne chvíle strávené s kamarátmi v popoludňajších hodinách v ŠKD. Zároveň sa rozlúčili s kamarátmi štvrtých ročníkov, ktorí už vyrástli a postúpili na II. stupeň.

            Žiaci aj vychovávateľky vyjadrujú veľké „ĎAKUJEM“ členom KRPŠ, ktorí odsúhlasili poskytnutie finančných príspevkov počas roka pre deti v ŠKD. Vďaka týmto príspevkom mohli vychovávateľky zabezpečiť deťom odmeny za rôzne súťaže, či občerstvenie pri veselých i poučných akciách, ktoré prebehli v ŠKD. Napriek pekným chvíľam sa už všetky deti tešia na prázdniny, počas ktorých ich čaká množstvo dobrodružstiev.

            Vychovávateľky ŠKD

            Fotogaléria

        • Rozlúčka so školským rokom 2018/2019
          • Rozlúčka so školským rokom 2018/2019

          • Ďalší úspešný školský rok je za nami. Dnes naši žiaci odišli na prázdniny a učitelia na zaslúženú dovolenku. Všetkým ďakujeme za reprezentáciu školy a prajeme krásne a pohodové leto.

            Na záver školského roka sa so ZŠ rozlúčili aj deviataci.

            Otvárajú sa nám dvere,
            dvere do ďalších škôl,
            no tak ako vy, aj my vieme,
            že čas tu strávený ozaj krásny bol ... „

            Týmito slovami sa prihovorili deviataci svojim učiteľom a spolužiakom. Zaspomínali si na chvíle, keď prvýkrát sa im otvorili školské brány, keď spoznali svoju prvú pani učiteľku, nadviazali pevné priateľstvá, zažili prvé lásky i sklamania. Keď zdolali prvé previerky, testovania, či prijímacie pohovory na stredné školy.

            „Milí naši učitelia, aj vďaka vám sme to všetko zvládli. Veľmi si Vašu pomoc vážime. Vieme, že na ceste školským životom budeme musieť zdolať ešte nejednu prekážku. Držte nám palce, verte nám, že to, čo ste nás naučili, nezabudneme. A my sa budeme zo všetkých síl snažiť vašu dôveru nesklamať...“

            Fotogaléria

        • Október - mesiac úcty k starším
          • Október - mesiac úcty k starším

          • Mesiac október je mesiacom úcty k starším a pripomína nám, aby sme si uctili starých ľudí a dali im najavo svoju náklonnosť. Úcta k starším by mala byť hlavne spontánna, nenásilná a sústavná. A predovšetkým by mala byť táto úcta stála, veď starší ľudia si ju zaslúžia. Vekom nadobudli rôzne skúsenosti, ktoré môžu odovzdávať mladším. Napokon vďačíme im za svoj život.

            Dňa 15. 10. 2017 si tento sviatok pripomenuli aj žiaci našej školy vystúpením v Cultuse. Našich starších privítala žiačka Laura Pitnerová z XI. B triedy a žiak Jakub Solár z VIII. A triedy, ktorí uvádzali celý program. Po krátkom programe detí z MŠ nastúpili žiaci Základnej školy. Na úvod vystúpenia sa slovami básnika „O živote“ prihovorila Laura Jendrušiaková a „Poďakovanie“ zarecitovali žiaci 4. A triedy. Žiaci 4. B triedy sa predstavili divadelným predstavením „Juraj Jánošík“. Svojím talentom a schopnosťami sa predstavili žiaci ZUŠ z tanečného, hudobného a literárno - dramatického odboru. Všetkým žiakom ďakujeme a našim starkám a starkým prajeme veľa šťastia, zdravia, lásky a porozumenia svojich najbližších.

            Fotogaléria

                                                                                                                                                       Mgr. D. Longauerová

                                                                                                            

        • Exkurzia Vysokých Tatrier
          • Exkurzia Vysokých Tatrier

          • Kde bolo,  tam nebolo a predsa bolo.... III. B trieda sa zúčastnila krásneho prírodovedného vyučovacieho procesu – exkurziou Vysokých Tatier...

            Spoznávaním prírodných scenérií, tajuplných zákutí a nutných zákonov prírody si deti na vlastnej koži overili ich účinnosť. Október dňa 9. a 10. bol zapísaný v mysliach, očiach, ale hlavne v nohách našich malých vytrvalcov, ktorí behom dvoch dní urazili po tatranských chodníčkoch celkom 20 km. V jeden deň zistili, aké premenlivé a nestále počasie môže nastať v našich horách. Od slnečného a prekrásneho dňa cez ochladenie, dážď až k sneženiu, prekonali všetky nástrahy a navštívili štyri vysokohorské chaty: Bilíkova chata, Rainerova chata, Zamkovského chata, v ktorej sme boli aj ubytovaní. Triumf malých kamzíkov ocenila aj Teryho chata (2015 m.n.m.), kde sme víťazoslávne  vyšliapali v zdarnej spolupráci medzi sebou, ale aj s deťmi zo ZŠ Vlková, s ktorými sme zároveň nadviazali priateľské vzťahy, nehovoriac o ich zapálenom vodcovi  milujúcom Tatry.

            Nedá mi nespomenúť, že ten pobyt V Tatrách bol sprevádzaný aj určitými disciplínami. Deti ich museli podstúpiť, aby získali ocenenie chrabrosti jednotlivých zvieratiek charakteristických pre horské prostredie Tatier. Boli to: Kamzík – vytrvalosť, Svišť – odvaha, Líška – bystrosť, Vlk- spolupráca....a ďalšie.

            Človek ako najvyšší tvor ľudstva a v našich disciplínach - ochranca prírody. Túto disciplínu získal len ten, ktorý cestou už k domovu, nebol ľahostajný k prírode a zodvihol zo zeme to, čo tam nepatrilo od tých ľudí, ktorí zabúdajú byť „Človekmi“....  A verte, túto disciplínu získal každý jeden...čiže, naše deti sú veľkými Ľuďmi a Tatry to už vedia....

            Ďakujeme Vám za nich...                                                                                                                                                                      Mgr. R. Panák

            Fotogaléria

        •  Výstava ovocia a zeleniny
          • Výstava ovocia a zeleniny

          • Jesenné dni prinášajú pestrosť farieb, ale aj vôňu jesene aj v našej škole. Ako už býva zvykom, žiaci našej školy si počas týchto dní urobili výstavku jesenných plodov ovocia, zeleniny, kvetov z našich záhrad a rolí. Niekto by si myslel, že už všetko videl, ale aj tento rok sme vyrobili a vystavili niečo nové. Žiaci tvorili na hodinách VYV a PVC. Každá práca je niečím zaujímavá, či už  technikou, materiálom a nakoniec samotným výsledným dielom. Jeseň je farebná a práce žiakov sú rôznorodé. Naši žiaci vytvorili prekrásne jesenné výtvory, ktoré zdobia priestory chodby.

            Fotogaléria

                                                                                                                                                                Mgr. D. Longauerová

  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje