• Rozlúčka so starým rokom v ŠKD
          • Rozlúčka so starým rokom v ŠKD

          • V ŠKD sme sa so starým rokom rozlúčili krátkym programom, do ktorého sa zapojili všetky deti. Spolu sme si zaspievali, zatancovali i zasúťažili. Malým darčekom sme si spríjemnili predsviatočné chvíle. Navzájom sme si zaželali krásne vianočné sviatky a všetko dobré do nového roku.

                                                                                                                                                    p. vychovávateľky ŠKD

            Fotogaléria

        • Vianočný turnaj v minifutbale
          • Vianočný turnaj v minifutbale

          • Turnaj sa odohral počas mesiaca december.
            Turnaja sa zúčastnili žiaci druhého stupňa, kde v staršej kategórii prvé miesto obsadili žiaci 9. A triedy a v mladšej kategórii žiaci 6. B triedy. Sme radi, že tento obľúbený turnaj sa odohral v zmysle fair-play a tešíme sa na budúci ročník.

            p. uč. Mgr. J. Fedorišin

            Fotogaléria

        • Snehová kráľovná
          • Snehová kráľovná

          • Na Vianoce sa zvykneme obdarovať. Aj naša škola dňa 16. 12. 2019 dostala dar. Mali sme možnosť všetci spoločne – rodičia, deti i učitelia prežiť slávnostnú atmosféru blížiacich sa sviatkov. Nastal čas sviatočný, čas zázračný.

            Žiaci našej školy nadviazali na rad divácky úspešných rozprávok prezentovaných rodičom a priaznivcom školy za predošlé roky.

            V tomto roku to bol muzikál na motívy H. CH. Andersena – Snehová kráľovná. Muzikál o sile lásky a priateľstva, ktorá dokáže roztopiť aj zamrznuté srdce a prebrať ho znova k životu. Odvážna Gerda sa musí vydať na dlhú cestu po zamrznutej krajine, aby našla a oslobodila svojho kamaráta Kaja, ktorého odviedla Snehová kráľovná do svojej ríše snehu a ľadu. Gerda cestou zažije veľa dobrodružstiev a napriek dlhej púti sa nevzdáva nádeje, že svojho kamaráta opäť uvidí.

            Príbeh Snehovej kráľovnej nám pripomenul, že Vianoce nie sú len o darčekoch, ale najmä o láske, ktorá dokáže zázraky. Do nového roku si vzájomne želáme, aby nielen v sviatočné dni, ale celý rok vládla medzi nami láska a porozumenie, aby naše srdcia nikdy nezmrazil chlad zloby, falošnosti, závisti.

            Celkom na záver odznelo VIANOČNÉ PRIANIE vo forme videa, ktoré sme natočili ako vianočný pozdrav pre rodičov a priateľov školy.

            Súčasťou podujatia boli už tradične aj vianočné trhy.

            Za to, že sme mohli príjemne stráviť toto predsviatočné popoludnie, ďakujeme všetkým pedagogickým i nepedagogickým zamestnancom našej školy, OZ KRPŠ, ktoré nás podporilo, rodičom za materiálnu pomoc a v neposlednom rade veľké ďakujem aj našim žiakom za ich usilovnosť a za to, že sú.

            Fotogaléria

          • Vianočné prianie ŠKD

          • Video bolo vytvorené ako vianočný pozdrav 2019 pre rodičov a priateľov školy.

            Premiéra bola na Vianočných trhoch 16. 12. 2019 a v tento deň sme ho zverejnili na stránke školy.

            Na príprave sa zúčastnili: žiaci ZŠ Ľubica - ŠKD

            Video vytvorili: p. vych. Bc. Lachová, Bc. Maľáková

        • Pytagoriáda P3-P8
          • Pytagoriáda P3-P8

          • V dňoch 10. a 11. decembra 2019 prebehlo školské kolo Pytagoriády pre žiakov tretieho až ôsmeho ročníka. Celkovo sa súťaže zúčastnilo 42 žiakov našej školy. Z tohto počtu boli 11 tretiaci, 4 štvrtáci, 10 piataci, 5 šiestaci, 2 siedmaci a 10 ôsmaci.

            Úspešnými riešiteľmi školského kola sa stali: Oberfranc Oliver (IV. A), Sisková Barbora, Gyurák Samuel a Fábry Daniel (V. A), Žemba Jakub (V. B), Weber Filip (V. A) a Libiak Samuel (VI. A).

            Podmienkou úspešnosti bolo správne vyriešenie aspoň 10 úloh z 15 v časovom limite 60 minút. V prípade splnenia tejto požiadavky mohol žiak získať bod navyše za každé 4 ušetrené minúty zo súťažného času. Najúspešnejší riešitelia postupujú do okresného kola, ktoré je naplánované na 24. a 25. marca 2020.

            Všetkým zúčastneným ďakujeme za aktívnu účasť i chuť pracovať na rozvíjaní svojho matematického myslenia. Úspešným riešiteľom blahoželáme a prajeme veľa úspechov na okresnom kole.

            p. uč. Mgr. J. Ševc, PhD.

        • Šaliansky Maťko - III. kategória
          • Šaliansky Maťko - III. kategória

          • V pondelok 09. 12. 2019 sa konalo školské kolo v prednese slovenskej povesti – Šaliansky Maťko. Poslednú – tretiu kategóriu zastupovali žiaci 6. a 7. ročníka. Vďaka ich prednesu sa všetci prítomní mohli preniesť do bližšej či vzdialenejšej histórie a pobudnúť v nej zopár pekných chvíľ. Umelecké slová recitátorov nakoniec vystriedali slová poroty, ktorá vyhodnotila súťažiacich nasledovne: na 3. mieste sa umiestnila Sofia Zavacká (VI. A), 2. miesto obsadila Petra Freundorferová (VII. A) a víťazom sa stal Lukáš Dragošek (VI. A). Všetkým recitátorom ďakujeme za príjemný umelecký zážitok a víťazovi želáme veľa úspechov na okresnom kole.

                                                                                                                                  vyučujúce SJL

            Fotogaléria

        • Mikuláš v našej škole
          • Mikuláš v našej škole

          • Ako aj v predchádzajúcich rokoch, 6. decembra k nám do školy zavítal tak túžobne očakávaný Svätý Mikuláš. Áno, v tomto roku bol to Svätý Mikuláš. Prišiel, aby priniesol radosť, milujúcim pohľadom odstránil smútok, dôkladne preskúmal naše úspechy, ale aj zlyhania, láskyplným slovom zohrial srdiečka aj tých najmenších, čo sú na 1. stupni, ale aj tých, ktorí sú postarší. Neprišiel sám. Zobral so sebou verných pomocníkov - anjelov. Boli tam aj čerti, ktorí sa pridružili sami, pretože boli veľmi zvedaví a chceli sa potešiť neúspechu detí. No veľmi sa im to nepodarilo, pretože žiaci v našej škole v Ľubici sú dobrí, a tí, ktorým sa nedarí, sa veľmi snažia byť dobrými. Darčeky dostali všetci: o to sa postarali dobrí anjeli, pretože veria, že všetci deti chcú byť dobrými, usilovnými, zodpovednými a úspešnými.

            Svätý Mikuláš myslel aj na učiteľov, nepedagogických zamestnancov školy aj na pracovníkov, čo zveľaďujú šatne pri telocvični školy. Na všetkých myslel a každého potešil, predsa on je Svätý Mikuláš. Veľmi pekne ďakujeme Svätému Mikulášovi, ale aj žiakom IX. A, IX. B za krásny adventný deň. Rovnaká vďaka patrí členom a výboru KRPŠ, pani riaditeľke a tr. učiteľom IX. A, IX. B triedy.

            p. uč. Mgr. Elena Kurutsova

            Fotogaléria

        • Exkurzia Planetárium Košice
          • Exkurzia Planetárium Košice

          • Dňa 10. decembra sa žiaci 4.B triedy zúčastnili zaujímavej exkurzie v Košiciach v planetáriu. Na návštevu planetária v Slovenskom technickom múzeu sa veľmi tešili, pretože na hodinách prírodovedy v tomto ročníku preberali učivo o Slnečnej sústave, Mliečnej dráhe, Slnku, planétach, hviezdach a chceli sa o tom dozvedieť viac práve prostredníctvom planetária. Zvládli cestu rýchlikom, osobným vlakom, spoznávali Slovensko v rámci vlastivedy. Videli Hornád, Ružínsku priehradu, Spišskú Novú Ves, Košice. Obzreli si historické centrum mesta Košice, divadlo, spievajúcu fontánu, zvonkohru, Dóm sv. Alžbety, Urbanovu vežu a vianočné trhy, kde si aj niečo na pamiatku kúpili. Keďže večer by mala byť jasná obloha, tak si naplánovali sledovanie hviezd na nočnej oblohetak ako o tom rozprávali v planetáriu. Bola to zaujímavá a poučná exkurzia. 

            Za žiakov 4.B, triedna učiteľka PaedDr. E. Raffajová

            Fotogaléria

        • Spoločné pečenie medovníkov
          • Spoločné pečenie medovníkov

          • V pondelok 9.12. sme spolu s pani učiteľkami a žiakmi zo Špeciálnej základnej školy v Spišskej Belej, ktorá má pobočku v Ľubici, v rámci našej spolupráci piekli medovníky. V kuchynke sme sa stretli tri triedy. Triedy štvrtého ročníka 4.A a 4.B z našej školy a trieda zo ŠZŠ. Naši žiaci priniesli formičky, valčeky, podložky, múku, materiál na zdobenie medovníkov a žiaci zo ŠZŠ priniesli medovníkové cesto, ktoré bolo veľmi chutné. Spoločne sa nám podarilo upiecť krásne a voňavé medovníky, ktoré sme ochutnali, nezabudli sme ponúknuť aj ostatných učiteľov či zamestnancov školy. Strávili sme spolu tvorivý čas, ktorý nám rýchlo prešiel. Už teraz sa tešíme na ďalšie spoločné stretnutie a aktivitu.

            p. učiteľky Mgr. I. Ličková a PaedDr. E. Raffajová

            Fotogaléria

        • Olympiáda z ANJ
          • Olympiáda z ANJ

          • Dňa 3.12.2019 sa uskutočnilo školské kolo olympiády v Anglickom jazyku, do ktorého sa zapojili žiaci deviatych ročníkov. Spomedzi siedmich účastníkov sa na treťom mieste umiestnila žiačka IX. B Vanesa Halčínová, druhé miesto získal Andrej Petrulák, žiak IX. A a víťazom školského kola sa stal žiak IX. A triedy René Zavacký, ktorý bude našu školu reprezentovať na okresnom kole v Kežmarku 15. januára 2020.

            V mene učiteľov anglického jazyka ďakujeme všetkým žiakom za účasť, ochotu a pozitívny prístup pri dosahovaní dobrých výsledkov. Víťazovi blahoželáme a držíme palce v ďalšom kole.

            vyuč. ANJ

        • Šaliansky Maťko
          • Šaliansky Maťko

          • Dňa 05. 12. 2019 sa konalo školské kolo súťaže Šaliansky Maťko v prvej kategórii: 2. a  3. ročník a druhej kategórii: 4. a 5. ročník ZŠ. Súťaže sa zúčastnilo 25 recitátorov, ktorí pred porotou a svojimi spolusúťažiacimi s veľkou chuťou predniesli pripravené povesti.

            Vyhodnotenie súťaže: I. KATEGÓRIA

            1. miesto    Zuzana Uhlárová   III. A
            2. miesto     Natália Kruková     III. B
            3. miesto     Maroš Jendrušiak  II. B

                                               II. KATEGÓRIA

                   1. miesto    Barbora Sisková    V. A

                   2. miesto     Alica Kalafutová     V. B

                   3. miesto     Filip Weber             V. A

            Výhercom srdečne blahoželáme a tešíme sa na stretnutie o rok.

                                                                                                          p. uč. Ivana Lachová

            Fotogaléria

        • Okresné kolo Olympiády zo slovenského jazyka a literatúry
          • Okresné kolo Olympiády zo slovenského jazyka a literatúry

          • „LÁSKAVÉ SLOVÁ MÔŽU BYŤ STRUČNÉ A ĽAHKO SA VYSLOVIA,

            NO ICH OZVENY SÚ NEKONEČNÉ.“     (Matka Tereza)

            Nadčasovosť týchto slov sa potvrdila 27. 11. 2019 na okresnom kole Olympiády zo slovenského jazyka a literatúry. V ZŠ Grundschule sa stretli víťazi školských kôl z 9 škôl Kežmarského okresu. Súťaž pozostávala z troch častí: písomný test, transformácia textu zodpovedajúca konkrétnemu slohovému útvaru a ústny prejav prednesný spamäti. Našu školu reprezentovala žiačka IX. B Vanesa Halčínová. Vedomosti, originalita, kreativita, odvaha a jedinečný esprit priniesli Vanese pekné 1. miesto. Ozvena jej slov tak prekročila pomyselné hranice Kežmarského okresu, smerujúc do Prešova. Tam bude vo februári našu školu ďalej reprezentovať na krajskom kole. Tešíme sa spolu s Vanesou, ešte raz jej blahoželáme a prajeme jej nevyčerpateľnú pokladnicu slov prinášajúcich len pekné ozveny... nielen na súťaži...     

                                                                                                    p. uč.  Mgr. Glovňová

        • iBobor
          • iBobor

          • Dňa 12.11.2019 sa žiaci III.B triedy zapojili do On-line súťaže Informatický bobor v kategórii „Drobec“.

            Hlavným cieľom súťaže je podporiť záujem o informačné a komunikačné technológie (IKT) u všetkých žiakov, posmeliť ich v intenzívnejšom a kreatívnejšom používaní moderných technológií pri učení sa.

            V tomto školskom roku sa súťaže zúčastnilo 89 768 súťažiacich z 1 116 škôl na Slovensku. Naši žiaci sa tejto súťaže zúčastnili prvýkrát a hneď aj s výbornými výsledkami. Úspešnými riešiteľmi sa stali 11 žiaci, z toho:

            100% úspešnosť mali žiačky Natália Kruková a Adela Palubová,

             81% úspešnosť mal Peter Penxa a 78% Patrik Cimbalista.

            PaedDr. A. Olšavská

            Fotogaléria

        • Olympiáda zo slovenského jazyka a literatúry
          • Olympiáda zo slovenského jazyka a literatúry

          • alebo slovami Ivana Sergejeviča Turgeneva:

            „DOBRÉ SLOVO JE TIEŽ SKUTOK.“

            O premenu slova na skutok sa 8. 11. 2019 postarali žiačky IX. B triedy na školskom kole Olympiády zo slovenského jazyka a literatúry. Dievčenské trio v zložení V. Halčínová, A. Hanáčková a T. Ordzovenská pracovalo so slovom v dvoch podobách: v písomnej - písomný test, transformácia textu a v ústnej – prednes slávnostného prejavu. Víťazkou školského kola sa stala Vanesa Halčínová, na 2. mieste sa umiestnila Táňa Ordzovenská a 3. miesto obsadila Alžbeta Hanáčková. Dievčatám úprimne blahoželáme, zároveň ďakujeme za ich úsilie a víťazke prajeme veľa úspechov na okresnom kole.

                                                                                                                                                                       vyučujúce SJL    

        • Poznávam Slovensko
          • Poznávam Slovensko

          • V rámci vyučovania vlastivedy a učiva o Slovensku sa žiaci 4. B triedy zúčastnili aktivity v obecnej knižnici v priestoroch Základnej školy v Ľubici. Pracovali na skupinovej úlohe Poznávam Slovensko a pomocou kníh, ktoré našli v knižnici o Slovensku, vytvorili svoj projekt o téme, ktorý následne prezentovali. Pri využití kníh nám pomáhala pani knihovníčka a už získané vedomosti z hodín vlastivedy. Nové informácie z kníh museli nadväzovať na obsah učiva, ktoré sme už prebrali a tak sme si vypočuli na záver zaujímavosti o gejzíre v Herľanoch a poľovníckej chate v Nízkych Tatrách. Žiaci svoju úlohu zvládli veľmi úspešne a pracovali s nadšením, za čo si zaslúžili pochvalu a odmenu.

            PaedDr. E. Raffajová

            Fotogaléria

        • Poznaj svoj kraj
          • Poznaj svoj kraj

          • Dňa 23.10.2019 sa žiaci prvého a druhého ročníka zúčastnili celodennej exkurzie, prostredníctvom ktorej mali možnosť nahliadnuť a obdivovať nielen krásy Katedrály sv. Martina v Spišskej Kapitule, ale aj Biskupského úradu a Kňazského seminára. Napriek nepriazni počasia sme pozorovali aj vyvierajúci gejzír a malé prírodné pramene nachádzajúce sa na Sivej brade. Po náučnej časti si všetci oddýchli a zrelaxovali v Spišskom Podhradí, kde žiakov netrpezlivo čakala lanovka, na ktorej žiaci zažili skvelý pocit vzrušenia a adrenalínu. Na záver sme sa dozvedeli zaujímavosti o levočskej Bielej Pani. Napriek hmle, ktorá nás sprevádzala celým dopoludním, sme prežili krásny deň.

                                                                             p. uč. Bendíková, Longauerová, Panák

            Fotogaléria

        • Október-mesiac úcty k starším v III. A
          • Október-mesiac úcty k starším v III. A

          • "Milá babka, milý dedko. Babka tá vie skoro všetko a dedko je kutil veľký, opraví on traktor veľký..." Takto privítali žiaci svojich starých rodičov, pre ktorých si pripravili humorné scénky, ľudové pesničky a štipku poézie. Na starkých čakalo aj sladké pohostenie, čaj a kávička, chvíľku spolu posedeli a poklebetili. Spokojní žiaci, babky a dedkovia sa tak mohli rozlúčiť a zobrali si aj milý darček od svojich vnúčat.

                                                                                                                                p. uč. M. Ivančáková

            Fotogaléria

        • Pošli drakov do oblakov
          • Pošli drakov do oblakov

          • Deti z ŠKD spolu s vychovávateľkami využili krásne dni babieho leta a vybrali sa pustiť drakov do oblakov. No nie hocijakých, ale takých, čo si vlastnoručne vyrobili. Deti sa vybláznili, vybehali i zasúťažili si. Sme rady, že takéto spestrenie odpočinkovej a relaxačnej činnosti v rámci ŠKD sa deťom páčilo. Dúfame, že si to zopakujeme aj na budúci rok. Nálada počas podujatia bola výborná a deti si ho naplno vychutnali.

                                                                                                                                                 p. vychovávateľky

            Fotogaléria

        • Popoludnie pokusov v ŠKD
          • Popoludnie pokusov v ŠKD

          • V októbri sme s deťmi z ŠKD navštívili krúžok „chemické pokusy“ našej pani učiteľky E. Kurucovej. P. učiteľka nám ukázala rôzne chemické pokusy. Deti sa nebáli aj samostatne vyskúšať niektoré z nich. P. učiteľka nám ukázala, že chémia, fyzika či biológia môže byť veľmi zaujímavá a dokonca aj zábavná. Pomocou jednoduchých vedeckých pokusov deťom priblížila reakcie chemických látok. Samostatný pokus plní veľa funkcií napr. rozvíjanie tvorivého myslenia, rozvoj predstavivosti žiaka, ale aj motiváciu k predmetu. Žiakom sa pokusy veľmi páčili. Ďakujeme p. učiteľke, že nám umožnila zažiť túto zaujímavú skúsenosť.

                                              p. vychovávateľky

            Fotogaléria

        • Návšteva obecnej knižnice
          • Návšteva obecnej knižnice

          • Dňa 24. 10. 2019 si žiaci VII. B pripomenuli Medzinárodný deň knižníc návštevou obecnej knižnice v našej škole.  Dozvedeli sa mnohé zaujímavosti o knihách, kto stojí za ich vznikom, aké knižnice poznáme a mnoho iných zaujímavých informácií. Spoločne si aj prečítali úryvok z knihy. Žiakom sa návšteva knižnice páčila, a preto veríme, že ju budú navštevovať nielen príležitostne.   

                                                                                               p. uč. Mgr. J. Dragošeková

  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje