• Súťaž mladých zdravotníkov
          • Súťaž mladých zdravotníkov

          • Dňa 22.04.2015 sa konala v Aréne Poprad súťaž družstiev mladých zdravotníkov I. a II. stupňa.
            Našu školu reprezentovali žiačky siedmeho ročníka - Sára Alžbeta Košuthová, Vanessa Jerdonková, Michaela Rusnáková,
            Vladislava Libiaková a Barbora Nemešová pod vedením p.uč. Mačákovej.
            Dievčatá si porovnali vedomosti a zručnosti v poskytovaní prvej pomoci a kardiopulmonálnej resuscitácii s družstvami
            z okresu Poprad a Kežmarok. Za reprezentáciu školy im patrí poďakovanie.

            RNDr. Michaela Mačáková

        • Učiteľský volejbalový turnaj
          • Učiteľský volejbalový turnaj

          • Tak, ako každý rok, ani tento nebol výnimkou a dňa 30.04.2015 sa v našej telocvični konal volejbalový turnaj učiteľov. Turnaja sa už tradične zúčastňujú učitelia k nám najbližších základných škôl. Konkrétne sme privítali družstvo zo ZŠ s MŠ sv. Kríža, ZŠ Grundschule, ZŠ Dr. Fischera, ZŠ Nižná brána. Diváci mali šancu vidieť zápasy na vysokej úrovni plné bojovnosti, odhodlania, emócií a snahy dotiahnuť zápas do víťazného konca. Po desiatich zápasoch mali hráči možnosť oddýchnuť si a porozprávať sa so svojimi kolegami, priateľmi pri dobrom jedle a v priateľskej atmosfére.

            Touto cestou sa chcem úprimne poďakovať všetkým, ktorí sa na príprave turnaja podieľali a samozrejme zúčastneným hráčom za účasť. Bolo nám s Vami fajn a teším sa na ďalšie spoločné stretnutie J

            Výsledky:

            1. ZŠ Dr. Fischera
            2. ZŠ s MŠ sv. Kríža
            3. ZŠ Nižná brána
            4. ZŠ Grundschule
            5. ZŠ Ľubica

             

            Volejbalový tím ZŠ Ľubica

        • Mcdonalds cup
          • Mcdonalds cup

          • Dňa 16. apríla 2015 sa naši žiaci zo IV.A triedy zúčastnili futbalového turnaja koedukovaných družstiev pod názvom Mc´Donalds Cup. Turnaj sa dohral na multifunkčnom ihrisku ZŠ s MŠ sv. Kríža v Kežmarku. V kvalifikačnej skupine sme odohrali 3 zápasy s našimi súpermi ZŠ Nižná brána, ZŠ Grundschule, ZŠ sv. Kríža. V tejto skupine sme postúpili do okresného kola z 2. miesta.

                        Okresné kolo sa konalo 4. mája 2015 opäť na ihrisku ZŠ sv. Kríža. Naši futbalisti odohrali 4 náročné zápasy a umiestnili sa na 4. mieste. Ich súpermi boli ZŠ Nižná brána, ZŠ Lendak, ZŠ Grundschule, ZŠ sv. Kríža.

                        Našim štvrtákom ďakujeme za reprezentáciu a tešíme sa na ďalšie zápasy.

                        IV.A menovite: Škvarek Samuel, Cileček Michal, Ordzovenský Marián, Galluš Damián, Vroclavjaková Alexandra, Sedlák Branislav, Fábry Ľubo, Dovjak Samuel, Lejava Dávid, Zavacký René.

             

            Mgr. Maníková Veronika

        • OK Pytagoriády
          • OK Pytagoriády

          • Dňa16.03.2015 sa konalo okresné kolo Pytagoriády na Základnej škole Dr. Fischera v Kežmarku, na ktorom nás reprezentovali aj žiaci našej školy - Šimon Zemčák, III.B, Viktória Ďurčáková, IV.B, Dominik Ďurčák, V.B. Dominik Ďurčák z V.B triedy získal 3. miesto v kategórii P5.

        • Slávik Slovenska
          • Slávik Slovenska

          • Dňa 16.4.2015 sa na našej škole konalo školské kolo celoštátnej speváckej súťaže v interpretácii slovenskej ľudovej piesne "Slávik Slovenska 2015", ktorej garantom je operný spevák Peter Dvorský.

            Súťažilo sa v II. kategóriách. V I. kategórii súťažili žiaci 1. - 3. ročníka, v II. kategórii súťažili žiaci 4. - 6. ročníka. A kto zvíťazil? Všetci. Už len preto, že našli odvahu a postavili sa pred porotu a divákov vytvorených zo žiakov našej školy. Za to patrí všetkým potlesk a pochvala.

            A kto sa umiestnil na stupni víťazov?

            I. kategória    1. miesto - Dominika Janiglošová, III.B

                                  2. miesto - Sára Starinská, III.B

                                  3. miesto - Veronika Fábryová, I.B

            II. kategória  1. miesto - Katka Repčáková, VI.B

                                 2. miesto - Marián Ordzovenský, IV.A

                                 3. miesto - Deniska Harnišová, V.B

            Súťažiace, ktoré sa umiestnili na 1. miestach, postupujú na okresné kolo, ktoré sa uskutoční 6.mája 2015 v CVČ Kežmarok.

            Víťazkám blahoželáme a prajeme čo najlepšie umiestnenie na okresnom kole v Kežmarku.

            Mgr. Bečaverová A.

        • Projekt Nadácia Orange
          • Projekt Nadácia Orange

          • Projekt podporený Nadáciou Orange v Základnej škole v Ľubici s názvom Paulínka v digitálnom svete v II.C triede.

            Cieľom projektu bolo naučiť žiakov pracovať bezpečne na internete, využívať ho vhodne a bez rizík. Vytvoriť plagát a zapojiť sa do súťaže, ktorá sa vyhodnotí.Výsledky prác zo súťaže sú dostupné verejnosti- rodičom, pedagógom a žiakom školy.
            Žiaci v Základnej škole v Ľubici pracovali na plagátikoch s témou Kyberšikana, ktoré vyhodnotili a prezentovali 10. februára v rámci Medzinárodného dňa bezpečného internetu.

             

        • Veľkonočná výstava
          • Veľkonočná výstava

          • V dňoch 24. 3. 2015 - 29. 3. 2015  sa v zasadačke nad Fitness uskutočnila Veľkonočná výstava. Jej organizátorom bola obec Ľubica a členovia kultúrnej komisie. Oslovené boli školské zariadenia MŠ, ZŠ, ZUŠ a Domov sociálnych služieb, ktoré sa do tejto výstavy zapojili. Naši žiaci prezentovali práce veselých zvieratiek, veľkonočných pozdravov, jarných kvetov, rôznych ozdôb a maľovaných vajíčok. Šikovnosť žiakov a ich pedagógov nepoznala hraníc. Výrobky s veľkonočnou tematikou boli naozaj nádherné. Prehliadkou výstavy sme načerpali nové inšpirácie a radosť z prichádzajúcej jari.

            Mgr. Danka Longauerová

        • Návšteva žiakov zo ŠZŠ v IV.B triede
          • Návšteva žiakov zo ŠZŠ v IV.B triede

          • Už sa stalo tradíciou, že žiaci zo ŠZŠ v Spišskej Belej, elokované pracovisko v Ľubici, v spolupráci so žiakmi ZŠ v Ľubici sa zúčastnili integračnej aktivity : VY NÁM PREČÍTATE –  MY VÁM ZAHRÁME , ktorá sa konala  dňa 18. 03. 2015 v IV. B triede. Po krátkom uvítaní a zoznámení sa deti započúvali do rozprávky ČERVENÁ ČIAPOČKA.

             Žiaci IV. B triedy pod vedením triednej učiteľky Mgr. Ivany Lachovej si pripravili a nacvičili bábkovú hru, ktorú  pútavou formou odprezentovali . Spoločne si vymaľovali maľovanky o Červenej čiapočke, z ktorých žiaci na záver spoločne vytvorili peknú výstavku. Po peknej a zaujímavej práci  čakala všetkých sladká odmena a malé občerstvenie.

            Celá akcia sa všetkým deťom veľmi páčila a už sa tešia na ďalšiu spoluprácu.

             

            Mgr. Ivana Lachová

             

        • Hviezdoslavov Kubín
          • Hviezdoslavov Kubín

          • Dňa 19. - 20. 02. 2015  v Kežmarku opäť zaznela poézia a próza pri príležitosti obvodového kola významnej recitátorskej súťaže Hviezdoslavov Kubín 2015. Aj naša škola mala zastúpenie a traja žiaci, D. M. Drugáčová z III.B, A. Baláž z III.A a P. Pisarčíková zo VI.B triedy postupujú do ďalšieho, okresného kola, ktoré sa uskutoční 13. 03. 2015 v priestoroch CVČ v Kežmarku.Srdečne im blahoželáme a prajeme ďalšie úspechy.

        • Návšteva detí z MŠ
          • Návšteva detí z MŠ

          • Dňa 22. 01. 2015 zavítali do našej školy predškoláci z materskej školy. Prišli sa bližšie zoznámiť so školským prostredím a s prácou na vyučovaní. Prváci sa s nimi podelili  o školské lavice, aby si predškoláci mohli vyskúšať, aký je to pocit byť v škole. Naši prváci ich privítali krátkym kultúrnym programom, predstavili sa im aj dramatizáciou rozprávky O červenej čiapočke. Všetci spolu opakovali písmenká a rozprávali básničky. Žiaci im predviedli aj počítanie matematiky s kockou a čítanie zo šlabikára. Predškoláci skúsili spoznávať písmenká, vymaľovať obrázok, na tabuľu napísať svoje meno. Na záver si spoločne zaspievali veselé piesne.

            Dúfame, že si predškoláci odniesli zo školy nielen  malý darček, ale aj dobrý pocit, že aj oni raz budú veľkí školáci. Veríme, že našim predškolákom sa v základnej škole veľmi páčilo a prajeme im aj ich rodičom vydarený štart do školského života.

            Mgr. Danka Longauerová

        • Cirkus Jacko z Ukrajiny
          • Cirkus Jacko z Ukrajiny

          • Dňa 11. 02. 2015 k nám zavítal  ukrajinský cirkus Jacko.
            Deťom sa predstavili artisti so zaujímavým programom. Ukázali akrobatické
            čísla, predviedli sa klauni. Deti sa zapájali do programu a sústredene sledovali, čo sa bude diať ďalej. Každé číslo odmenili poteskom. Celý program sprevádzala
            ruská hudba, ktorá sa páčila aj našim deťom. Po programe v nás zanechali
            dobrý pocit z príjemne stráveného dopoludnia  aj z toho, že sme ich v tejto neľahkej situácii, ktorá je momentálne v ich krajine, mohli podporiť. Tešíme sa na ich ďalšiu návštevu.

             

        • Všetkovedko
          • Všetkovedko

          • V piatok 30.01.2015 dostali niektorí žiaci spolu so svojim polročným vysvedčením aj cenný diplom a malý darček z Talentídy. Získali ho ako ocenenie svojich vedomostí v 6. ročníku súťaže „Všetkovedko,“ do ktorej sa zapojilo viac ako 12 000 detí – 3951 druhákov, 3631 tretiakov, 3109 štvrtákov a 1507 piatakov v decembri 2014.  Z našej školy sa do súťaže zapojilo spolu 21 žiakov a to z III.A, III.B a IV.A triedy. Tohtoročná súťaž bola pre našich súťažiacich veľmi úspešná. Viac ako polovica súťažiacich získala titul VŠETKOVEDKO, ostatní titul VŠETKOVEDKOV UČEŇ. Z maximálneho počtu 210 bodov stačilo pre získanie darčeka a titulu všetkovedko dosiahnuť aspoň 149 bodov a viac. Mali sme aj najúspešnejšiu riešiteľku Eriku Mačejákovú zo IV.A triedy, ktorá získala nádhernú encyklopédiu „Prečo je to tak?“ za svojich 184 bodov. Z III.B triedy bol najúspešnejší Šimon Zemčák so 177 bodmi a z III.A triedy Ondrej Pitoňák, ktorý získal 141 bodov. Žiaci získali cenné skúsenosti pri testovaní svojich vedomostí v oblastiach: slovenský jazyk a literatúra, anglický jazyk, matematika a práca s informáciami, prírodoveda, vlastiveda a dopravná výchova.   Celkové výsledky si môžete pozrieť na tomto odkaze: vysledky_vsetkovedko.docx

            fotky

                                                                                                                                                                 PaedDr. Andrea Olšavská

        • Šach žiačok základných škôl
          • Šach žiačok základných škôl

          • Dňa 13. 11. 2014  žiačka IX.B triedy Lívia Šromovská reprezentovala našu školu na okresnej súťaží v šachu. Okresné kolo sa konalo v Lendaku. Lívia sa s čistým štítom bez jedinej prehry umiestnila na 1. mieste a tým získala postup do krajského kola.

            Krajské majstrovstvá v zrýchlenom šachu sa konali v Humennom dňa 28. 11. 2014. Hralo sa švajčiarskym systémom na 7 kôl s hracím tempom 2x15 minút. Lívia získala 2. miesto a priamy postup na majstrovstvá  Slovenskej republiky.

            Celoslovenské kolo v zrýchlenom šachu sa konalo 12. 12. 2014 v Ružomberku, kde sa Lívia umiestnila na 9. mieste.

            Týmto by sme sa chceli Lívií Šromovskej poďakovať za úžasnú reprezentáciu školy a zároveň jej prajeme veľa šťastia, trpezlivosti a v neposlednom rade pevné nervy do jej ďalších šachovým súťaží.

        • Olympiáda zo SJL
          • Olympiáda zo SJL

          • Dňa 10. 12. 2014 sa uskutočnilo okresné kolo Olympiády zo slovenského jazyka a literatúry, na ktorom naša žiačka Cynthia Neuszerová z IX.B triedy získala 1. miesto. Postupuje na krajské kolo, ktoré sa uskutoční 06. 02. 2015 v Prešove.

        • Návšteva otca biskupa
          • Návšteva otca biskupa

          • V utorok 18. novembra zavítala do našej školy vzácna návšteva. V rámci vizitácie farnosti nás navštívil spišský sídelný biskup J. E. Mons. ThDr. Štefan Sečka, PhD. . Stretol sa nielen s vedením školy, ale aj s celým učiteľským zborom, ktorému poprial veľa trpezlivosti pri práci. Nezabudol ani na našich nepedagogických zamestnancov. Prišiel osobne navštíviť aj žiakov jednotlivých tried počas vyučovania náboženskej výchovy. Viac fotografií si môžete pozrieť tu.

        • Burza stredných škôl
          • Burza stredných škôl

          • Milí rodičia,

            dňa 28.10.2014 od 8,30 do 15,30 hod. sa uskutoční burza stredných škôl pre žiakov deviateho ročníka v priestoroch Gymnázia P. O. Hviezdoslava v Kežmarku, Hviezdoslavova 20, Kežmarok a v Strednej odbornej škole, Garbiarska 1, Kežmarok. Viac informácií nájdete na tomto odkaze: burza_2014-pozvanka.pdf

          • „Ryby, zelenina a pitný režim v školskom stravovaní“

          • Aj naša školská jedáleň v Základnej škole sa v mesiaci október zapojí do projektu „Ryby, zelenina a pitný režim v školskom stravovaní“, cieľom ktorého je zvýšenie konzumácie jedál z rýb a zeleniny.

            V tomto mesiaci sa zostaví týždenný jedálny lístok tak, aby bol v súlade so zásadami pre zostavovanie jedálneho lístka a boli v ňom ryby 1-krát v týždni, zelenina denne – vo forme šalátov, zeleninová obloha a nápoj za každým hlavným jedlom.

            V závere projektu zamestnanci firmy navštívia našu školu a budú pripravovať jedlá spojené s degustáciou.

        • Účelové cvičenie
          • Účelové cvičenie

          • Účelové cvičenie

             

            Dňa 06. 10. 2014 na našej škole prebehlo účelové cvičenie. Cvičenia sa zúčastnili všetky triedy II. stupňa v sprievode svojich triednych učiteľov. Úlohou žiakov bolo orientovať sa v teréne a na mape obce Ľubica, na ktorej bolo vyznačených 5 stanovíšť. Jednotlivé stanovištia boli zamerané na riešenie logických úloh, šifier, topografických značiek, vyťukávanie signálu SOS a lúštenie morseovky. Na stanovišti, na ulici Jarnej, bolo potrebné na základe indícií odhaliť významného vedca  20. storočia Alberta Einsteina. Ďalšie zastávky boli na ulici Povstalecká, Jesenského, Školská a Budovateľská. Netypickou  úlohou bolo urobiť si spoločnú fotku s podmienkou, aby na nej bolo vidno dva kostoly v Ľubici. Počas cvičenia bolo potrebné, aby žiaci medzi sebou komunikovali, spolupracovali, boli trpezliví, zapojili logické uvažovanie a využívali poznatky získané v škole a v bežnom živote.  

            Týmto sa chcem poďakovať všetkým žiakom a učiteľom zúčastneným na cvičení za dobre vykonanú prácu a disciplinovanosť počas cvičenia.

            Mgr. Veronika Maníková

        • Biela pastelka
          • Biela pastelka

          • 24. september je hlavným dňom verejnej zbierky Biela pastelka. 13. ročník zbierky na podporu nevidiacich a slabozrakých prebehol  vo viac než 200 slovenských mestách a obciach. Naša škola sa zapojila do tejto akcie už druhýkrát.

            Žiaci z celej školy vkladali svoj príspevok do zapečatenej pokladničky.Za odmenu dostali spinku v tvare pastelky. Pripnutím na odev prejavili podporu nevidiacim a slabozrakým.

            Poďakovanie patrí predovšetkým žiakom VI.B triedy, ktoré túto zbierku s nadšením a radosťou realizovali. 

            Mgr. Elena Kurucová

  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje