• Výchovno-tanečný koncert
          • Výchovno-tanečný koncert

          • Dňa 24. novembra 2015 sa naši žiaci zúčastnili výchovného koncertu Miroslava „Bruise“ Žilku zo skupiny Old School Brothers (víťazi Slovensko má talent), súťažiaceho nemeckej talentovej súťaže „Das Supertalent“ a úspešného finalistu rakúskej talentovej show „Die Grosse Chance“.

            Všetci vieme, ako je pohyb dôležitý pre zdravý vývoj dieťaťa, preto aj na výchovnom koncerte boli žiaci motivovaní k tancu, športovaniu a k aktívnemu životnému štýlu. Počas programu videli rôzne choreografie Miroslava z talentových súťaží. Boli oboznámení s históriou a podstatou moderných „stretdancových“ tanečných štýlov. Tanečné kroky si naši žiaci sami vyskúšali, začo boli odmenení fotografiou Miroslava.

            Táto jedinečná show sa žiakom veľmi páčila.

            Fotogaléria

        • Šarkaniáda
          • Šarkaniáda

          • Dňa 04.11.2015 sa žiaci IV. B triedy ZŠ v Ľubici v spolupráci so ŠZŠ Sp. Belá, elokovaného pracoviska v Ľubici, vybrali využiť krásne jesenné počasie na púšťanie šarkanov.

            Po krátkom školení, ako majú šarkana správne púšťať, sa do toho s radosťou pustili. Pripomenuli sme si na čo si máme dávať pozor a tiež to, ako sa máme správať, aby sme si neublížili.

            Samotná akcia dopadla úspešne, počasie sme mali krásne, žiaci sa zoznámili, nadviazali nové priateľstvá a už sa tešia na ďalšie stretnutie.

            Akcia trvala celé predpoludnie a po skončení sme sa pomaly presunuli naspäť do triedy, kde sme mali krátke vyhodnotenie, rozhovor o tom, ako sa žiaci počas akcie cítili, čo prežívali, aký mali deň a podobne.

            Deti si okrem zábavy a zážitkov z lietania šarkanov uvedomili aj dôležitú vec, aké nevyhnutné je zdravie a pomoc ľudom, ktorí nemajú to šťastie byť zdraví.

            Všetkým zúčastneným ďakujeme za krásne prežitý deň.

            Fotogaléria

            Mgr. Antónia Jakubíková

        • Stretnutie jubilantov
          • Stretnutie jubilantov

          • Dňa 10.11.2015 sa uskutočnilo v spoločenskom dome Cultus stretnutie starostu obce s jubilantmi, ktorí oslávili okrúhle životné jubileá. Žiaci IV. B triedy tak mali možnosť potešiť jubilantov svojim vystúpením v podobe prianí, piesňou a veselým tancom. Jubilantom rozdali pozdravy, ktoré im vyrobili a tí sa tešili z ich prítomnosti. Ešte raz im prajeme hlavne veľa zdravia, šťastia a lásky v kruhu rodiny.

            Fotogaléria

            Mgr. Antónia Jakubíková

        • Bábková rozprávka
          • Bábková rozprávka

          • 26. októbra 2015 sa žiaci I. stupňa ZŠ vybrali do KaSS v Kežmarku na rozprávku. Predstavilo sa nám bábkové divadlo Babadlo z Prešova s bábkovou rozprávkou od Márie Ďuríčkovej: Danka a Janka. Tento príbeh je o dvoch dievčatkách, dvojičkách. Bol to veselý a poučný príbeh na nerozoznanie podobných sestričiek, ktoré sú ako všetky deti hašterivé, ale pritom si pomáhajú.

            Žiaci predstavenie sledovali s nadšením. Pre všetkých to bol nezabudnuteľný zážitok.

            Fotografie

             

        • Slávnostné otvorenie šk. roka 2015/2016
          • Slávnostné otvorenie šk. roka 2015/2016

          • V období, keď neverné listy opúšťajú koruny stromov, končia sa aj letné prázdniny detí. Aj my sme začiatok šk. roka oslávili dôstojne a v našom kruhu sme privítali aj nových žiakov - nulťákov i prvákov.

            Fotogaléria:

        • Október - Mesiac úcty k starším
          • Október - Mesiac úcty k starším

          • Jesenný mesiac október sa vo vedomí ľudí spája so symbolickou jeseňou života človeka. Aspoň na pár chvíľ spomalíme rýchle tempo života, pristavíme sa pri našich blízkych, starých rodičoch, pozdravíme ich, venujeme kvietok, vypočujeme a oceníme ich múdre rady.

            Dňa 11. 10. 2015 sme si viac ako inokedy želali, aby sa rozžiarili ich oči pri pohľade na nás, ich vnúčence, ktoré ich potešili tancom, básničkami a pesničkami. Srdečná vďaka za krásny kultúrny program a jesennú výstavku patrí ZŠ, žiakom II.A, IV. B triedy, ŠKD, folklórnemu súboru Zvonárka a ďalším účinkujúcim. Na prejav úcty nestačí len mesiac október, úctu treba prejavovať po celý rok.

            Fotogaléria:

            Mgr. D. Longauerová

        • Biela pastelka - správa o výsledku zbierky
          • Biela pastelka - správa o výsledku zbierky

          • V utorok a stredu 22. a 23. septembra 2015 sa naša škola zapojila do verejnej zbierky Biela pastelka na pomoc nevidiacim a slabozrakým. Na pôde našej školy sa vyzbieralo 41,57 €. Ďakujeme všetkým, ktorí zbierku podporili. Poďakovanie patrí našim žiakom V. B triedy, ktorí sa na zbierke aktívne podieľali ako dobrovoľníci.

            Biela pastelka je verejná zbierka, ktorá aj vďaka vašej pomoci zlepšuje životy tých, ktorí sa ocitli v neľahkej životnej situácii. Jej cieľom je získanie finančných prostriedkov na podporu ľudí so zrakovým postihnutím. Aj vy ste mali možnosť podporiť nevidiacich kúpou spinky.

            Výnos Bielej pastelky je každoročne použitý na poskytovanie sociálneho poradenstva a sociálnej rehabilitácie, teda na financovanie aktivít, ktoré nevidiacim a slabozrakým ľuďom pomáhajú začleniť sa do bežného života.

            Ďakujeme za vašu podporu.

        • Európsky deň jazykov
          • Európsky deň jazykov

          • 26. september je dňom Európskych jazykov, kedy si školy v členských krajinách Rady Európy pripomínajú potrebu viacjazyčnosti a prostredníctvom rôznych aktivít podporujú záujem o štúdium cudzích jazykov.

            Dňa 25. septembra naša škola podporila túto myšlienku a usporiadala v tento deň rôzne aktivity pre žiakov. Žiaci 5. až 9. ročníkov sa stretli v telocvični, kde im učitelia cudzích jazykov pripravili rôzne hry ako skladanie slov, matematické príklady v anglickom jazyku, hru 5 proti 5 v nemeckom jazyku, geografický kvíz a kvíz o histórii.

            Bola to zaujímavá akcia, pri ktorej si žiaci vyskúšali zábavnú formu výučby cudzích jazykov a precvičili si svoje jazykové znalosti.

            Za prípravu a zrealizovanie ďakujeme vyučujúcim cudzích jazykov.

            Fotogaléria:

            Video

        • Beh Ľubicou 2015 - výsledky
          • Beh Ľubicou 2015 - výsledky

          • Dňa 9. októbra 2015 sa konal XIX. ročník športového podujatia „Beh Ľubicou“.

            Tohto preteku sa zúčastnilo 250 pretekárov v 13 kategóriách.

            Naša škola získala 16 popredných umiestnení (pozri prílohu – výsledkové listiny). Poďakovanie patrí všetkým zúčastneným, organizačnému štábu a Obecnému úradu v Ľubici za spoluprácu a sponzoring.

            Kompletné výsledky


             

            Fotogaléria:

        • MDD v našej škole
          • MDD v našej škole

          • Prvý jún je nielen u nás Medzinárodným dňom detí. Aj v našej základnej škole  bol pre deti pripravený zaujímavý program. Niektoré triedy navštívili Kežmarský hrad, kde si pozreli rozprávku. Pre iných čakalo prekvapenie vo forme rôznych aktivít, tvorivých dielní a pod.  Pre všetkých zúčastnených súťaží boli pripravené aj sladké odmeny.

        • KK Hry
          • KK Hry

          • Dňa 29. 05. 2015 sa žiaci našej školy zúčastnili na 29. ročníku Kežmarských hier, ktoré sa konali na školskom štadióne ZŠ Nižná brána.

                        Tejto súťaže sa zúčastnilo 6 základných škôl. Súťažilo sa v štyroch kategóriách, mladšie žiačky, mladší žiaci, staršie žiačky, starší žiaci.

            Družstvo mladších žiačok našej školy bolo zostavené zo žiačok: Kapolková L., Pisarčíková P., Ptáková V., Dovjaková Ľ., Adamjaková T. M., Bekešová J., Repčáková K., Tomaškovičová B.  Družstvo mladších žiakov bolo zostavené zo žiakov: Skokan N., Biloš Š., Solár J.,Čepe M., Gažik I., Kuchta J. V družstve starších žiačok boli: Lapšanská D.,  Trnová T., Csadiová V., Gelatová M., Neuszerová C., Ivančáková K., Ivančáková I., Košúthová A. Vojtičková K., Jančová L. Družstvo kategórie starších žiakov bolo zostavené zo žiakov: Krempaský S., Dragašek D., Glovňa A. P., Zachar K., Dovjak M., Mačák T., Štosel S., Ritter S., Rezmuveš R., Mišariko T.

            Súťažilo sa v nasledovných disciplínach. Kategória mladších žiakov/žiačok súťažila v behu na 60m, 600m, v skoku do diaľky, v hode kriketovou loptičkou. V tejto kategórii boli ocenené Pisarčíková P. (1. miesto v skoku do diaľky, 1. miesto 600m), Kapolková L. (2.miesto 60m), Tomaškovičová B. (2.miesto hod kriketkou).

            Kategória starších žiačok/žiakov súťažila v disciplínach: beh na 60m, 300m, 800m dievčatá, 1000m chlapci, skok do diaľky, hod kriketovou loptičkou a štafeta 4x60m. V týchto disciplínach boli ocenení Ivančáková I. (3.miesto 60m), Neuszerová C. (2.miesto 300m), Trnová T. (3.miesto hod kriketkou), 3.miesto štafeta (Neuszerová, Csadiová, Ivančáková I., Lapšanská D), Zachar K. (1.miesto skok do siaľky), Rezmuveš R. (3.miesto hod kriketkou).

            ZŠ Ľubica sa celkovo umiestnila na 2. mieste.

            Naším žiakom patrí veľké poďakovanie a pochvala za skvelú reprezentáciu školy a do ďalšej činnosti im prajeme veľa síl, chuti a úspechov.

             

            Veronika Maníková

          • Atletika – okresné kolo

          • 26. máj 2015 bol pre ZŠ Ľubica opäť úspešný. Žiačky a žiaci sa zúčastnili okresného kola v atletike, ktoré sa konalo na futbalovom štadióne v Kežmarku. Súťažilo sa v disciplínach beh na 60m, 300m, 800m dievčatá, 1000m chlapci, v skoku do diaľky, v hode kriketovou loptičkou a v štafete 4x60m. Do pretekov sa zapojilo v kategórii chlapcov 11 základných škôl a v kategórii dievčat 10 základných škôl.

            Chlapci obsadili ako družstvo 7. miesto a nepodarilo sa im získať individuálne ocenenia. Žiačky sa umiestnili ako družstvo na 3. mieste a získali umiestnenie v jednotlivých disciplínach. Ivana Ivančáková 3.miesto v behu na 60m, Petra Pisarčíková 3. miesto v behu na 300m, Michaela Gelatová 3. miesto v behu na 800m a v štafete (Cynthia Neuszerová, Petra Pisarčíková, Diana Lapšanská, Ivana Ivančáková) získali 1. miesto.

            Srdečne blahoželáme a prajeme veľa síl v ďalšom preteku.

             

            Veronika Maníková

        • Beseda so spisovateľom
          • Beseda so spisovateľom

          • V stredu 20. mája navštívil našu knižnicu spisovateľ Erik Jakub Groch. Táto výnimočná udalosť sa uskutočnila vďaka spolupráci Obecného úradu a Základnej školy v Ľubici.

            Besedy sa zúčastnili žiaci 3. a 4. ročníka ZŠ pod vedením p. uč. Lujzy Šoltésovej a Andrey Olšavskej. Deti boli  vynikajúco pripravené, a keďže sa na stretnutie s ozajstným spisovateľom veľmi tešili, zahrnuli ho množstvom zvedavých otázok: zaujímalo ich všetko z pracovného či  súkromného života, ako aj  vznik knihy Tuláčik a Klára, z ktorej ukážku majú žiaci  v Čítankách pre 3. roč. ZŠ. Deti vo svojej bezprostrednosti a p. spisovateľ v ochote úprimne odpovedať na všetky otázky, vytvorili veľmi príjemnú atmosféru. Verím, že si všetci prítomní odniesli z tohto stretnutia hlboký zážitok.Erik Jakub Groch (1957 Košice) patrí v súčasnosti medzi špičku v slovenskej literatúre. Jeho kniha pre deti Tuláčik a Klára s ilustráciami Ľuboslava Paľa získala ocenenie Najkrajšia detská kniha roka Slovenska, medzinárodnú cenu Biele havrany, bola zapísaná do prestížnej Čestnej listiny IBBY Hansa Andersena v Bazileji a zaradili ju tiež do stálej zbierky kníh Medzinárodnej knižnice v Mníchove.

             

             

        • Jednota Cup
          • Jednota Cup

          • Futbalistky ZŠ Ľubica opäť v akcii!

            Dňa 05.05.2015 sa dievčatá zúčastnili turnaja v malom futbale pod názvom Jednota Cup. Dievčatá odohrali 3 zápasy proti ZŠ Nižná brána (2:0), ZŠ Huncovce (2:1), ZŠ sv. Kríža (0:2). V kvalifikačnom kole si vybojovali postup do okresného kola z 1. miesta.

                        O pár dní neskôr, 21.05.2015 sa konalo okresné kolo. Futbalistky opäť odohrali 3 zápasy s nasledujúcim výsledkom: Ľubica – Huncovce (0:0), Ľubica – Spišská Stará Ves (0:3), Ľubica – ZŠ sv. Kríža (1:0). Týmto si vybojovali 3. miesto.

            Dievčatám blahoželáme a prajeme veľa síl a úspechov.

             

            Veronika Maníková

        • Šport bez limitov
          • Šport bez limitov

          • Dňa 20.05.2015  mali naši žiaci možnosť zoznámiť sa prostredníctvom vystúpenia skupiny HANDS UP s pomerne mladou športovou disciplínou FREESTYLE, ktorá spája zaujímavé triky, kúsky a žonglovanie s loptami. Títo mladí ľudia ukázali našim žiakom nový a pre nich veľmi zaujímavý spôsob sebarealizácie a týmto ich motivovali k väčšej pohybovej aktivite.

        • Matematický klokan
          • Matematický klokan

          • V pondelok 18.05.2015 sme odovzdávali diplomy a ceny súťažiacim žiakom našej školy. Do súťaže Matematický klokan sa zapojilo 24 žiakov. Najúspešnejším a zároveň „Školským šampiónom – úspešným riešiteľom“ sa stal ALEX ŽEMBAII.A triedy s najväčším počtom získaných bodov. Úspešných riešiteľov bolo 7, s najvyšším počtom bodov: Sára Starinská a Šimon Zemčák III.B triedy, Dajana Drugáčová (III.B), Sofia Babičová (II.A), René Zavacký (IV.A), Katarína Slavkovská (IV.A) a Ľubomír Fábry (IV.A).

            Matematický klokan dobýja svet a mieri do GUINNESSOVEJ KNIHY REKORDOV...

            Keď sa v roku 1994 uskutočnil prvý medzinárodný ročník súťaže Matematický klokan, zúčastnilo sa na ňom „iba" 565 100 žiakov z ôsmich krajín (z toho 500 000 žiakov bolo z Francúzska, kde súťaž tri roky predtým vznikla). Odvtedy už pretieklo Dunajom veľa vody a Matematický klokan je dnes najväčšou žiackou súťažou na svete. V marci 2015 už bolo súťažiacich viac ako 6 miliónov a pochádzajú z 56 krajín štyroch kontinentov! K tomuto číslu už 18 rokov prispieva aj Slovensko.

            Tento rok bolo na Slovensku 54 191 riešiteľov od prvákov na ZŠ až po maturantov.

            Matematicky_klokan_vysledky.docx

            PaedDr.Andrea Olšavská

  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje