• Do školy bez testovania
          • Do školy bez testovania

          • Na základe Uznesenia vlády SR č. 215 z 26. apríla 2021 a Vyhlášky č. 197/2021 Úradu verejného zdravotníctva SR, ktorou sa nariaďujú opatrenia pri ohrození verejného zdravia k režimu vstupu osôb do priestorov prevádzok, sa umožňuje od 29. apríla 2021 vstup žiakov do školy bez vykonania testu na Covid-19. Od 3. mája 2021 nebude potrebné sa preukazovať negatívnym testom pri vstupe do školy žiakom, zákonným zástupcom ani zamestnancom   školy. Pri nástupe do školy žiaci predložia triednym učiteľom Vyhlásenie o bezinfekčnosti.

        • Geografická olympiáda
          • Geografická olympiáda

          • Mimoriadny úspech dosiahol žiak našej školy Lukáš Dragošek, žiak VII. A v olympiáde z geografie. V krajskom kole vo svojej kategórii 6. – 7. ročník sa v Prešovskom kraji umiestnil na prvom mieste! Víťazstvo v tejto kategórii je (bohužiaľ) konečné – ďalej nepostupové.

            Veľmi ma teší, že Lukášove vedomosti, zručnosti, jeho ochota pripravovať sa a zúčastniť sa olympiády dosiahli takýto úspech!  

            Verím, že tento dosiahnutý úspech motivuje aj ďalších žiakov, ktorí prejavia svoj skrytý a dosiaľ neobjavený geografický talent.

            Mgr. Slavka Hanáčková

        • Okresné kolo Pytagoriády
          • Okresné kolo Pytagoriády

          • V dňoch 13. a 14. apríla 2021 sa konalo online okresné kolo Pytagoriády. Našu školu reprezentovali šiesti žiaci v kategóriách P4, P5 a P6, pričom všetci sa stali úspešnými riešiteľmi.

            V kategórii P4 sa z celkového počtu 64 prihlásených žiakov  Martin Scholtz zo IV. B  umiestnil na 27. – 29. mieste.

            V kategórii P5 sa z celkového počtu 90 prihlásených žiakov Oliver Oberfranc z V. A  umiestnil na 20. – 21.  mieste.

            V kategórii P6 sa z celkového počtu 85 prihlásených žiakov žiaci Daniel Fábry, Samuel Gyurák, Barbora Sisková a Filip Weber zo VI. A zhodne umiestnili na 32. – 37.  mieste.

            Všetkým súťažiacim ďakujeme za reprezentáciu školy, tešíme sa spolu s nimi  a prajeme im v ďalšom období veľa chuti a elánu posúvať svoje matematické schopnosti a zručnosti ďalej.   

             

            vyučujúci matematiky

          • "Chvíle, ktorými sa neplytvá"

          • Výchovno-vzdelávacia súťaž je venovaná žiakom prvého stupňa základných škôl, ktorá všetkých nabáda k prerozprávaniu originálnym a kreatívnym spôsobom o "Chvíľach, ktorými sa neplytvá strávených v kuchyni". Úlohou žiakov bolo poslať ich nápady o tom, ako udržateľne konzumovať, porozprávať sa o dôležitosti momentov s jedlom v každodennom živote, od ich správneho výberu až po konzumáciu s minimálnym negatívnym dopadom na spoločnosť  a životné prostredie. V mesiacoch september až marec sa žiaci I. B triedy zapojili do tohto výchovno-vzdelávacieho projektu. Počas trvania projektu sa naučili, že nakupovať treba len tie potraviny, ktoré sme schopní aj skonzumovať. Zoznámili sa s metódami konzervácie, oboznámili sa s viacerými druhmi varenia a prišli na to, že etiketa na potravinách nie je iba na ozdobu. Projekt sme zakončili tvorbou pekných komiksov k danej téme, ktoré sme zaslali do súťaže.

            PaedDr. Eva Raffajová

             

        • Prerušenie prezenčnej formy vzdelávania
          • Prerušenie prezenčnej formy vzdelávania

          • Riaditeľka Základnej  školy, Školská 1, Ľubica  podľa Rozhodnutia ministra školstva zo dňa 28. augusta 2020, na základe ktorého môže riaditeľ školy rozhodnúť o mimoriadnom prerušení prevádzky školy alebo jednotlivých tried z dôvodu preventívneho predchádzania  šírenia ochorenia COVID-19 a karanténnych opatrení rozhodla:

            1. O mimoriadnom prerušení prezenčného vzdelávania v triedach II. C, III. A, III. C, IV. A, IV. B, IV. C v čase od 22. 04. 2021 do 30. 04. 2021 (vrátane).
            2. V uvedenom termíne bude  v týchto triedach prebiehať dištančná forma vzdelávania.

            Odôvodnenie:

            V súvislosti s výskytom ochorenia COVID-19 v škole je potrebné zabrániť šíreniu ochorenia a prerušiť prezenčnú formu výchovno-vzdelávacieho procesu v uvedených triedach, aby sa zabezpečila ochrana zdravia žiakov a zamestnancov školy.  

             

             

        • Prezenčné vzdelávanie žiakov 5. až 7. ročníka
          • Prezenčné vzdelávanie žiakov 5. až 7. ročníka

          • Rozhodnutím ministra školstva z 12. apríla 2021 sa s účinnosťou od 26. apríla 2021 obnovuje prezenčné vyučovanie žiakov 5. až 7. ročníka.

            Podmienkou vstupu žiaka do školy je negatívny výsledok testu na COVID-19 (alebo výnimka z testovania) žiaka  a zákonného zástupcu.  Čestné vyhlásenie (príloha 8/A) je potrebné predložiť pri vstupe žiaka do budovy školy. Akceptujeme aj čestné vyhlásenie vyplnené cez EduPage (po prihlásení zákonného zástupcu cez Štart/Žiadosť, vyhlásenie).

            Platnosť testu žiaka i zákonného zástupcu je 7 kalendárnych dní.

            Žiaci 5. až 7. ročníka, ktorí budú prítomní na prezenčnom vyučovaní musia používať ochranu horných dýchacích ciest - rúško.

            Začiatok prezenčného vyučovania je o 7:55 podľa upraveného rozvrhu hodín.

            Žiak môže mať ospravedlnenú absenciu 5 po sebe idúcich pracovných dní.

            Všetci evidovaní stravníci z 5. až 7. ročníka budú automaticky prihlásení na stravovanie v školskej jedálni od pondelka 26. apríla 2021. Žiadame zákonných zástupcov žiakov, ktorí sa nebudú stravovať, aby to nahlásili vedúcej ŠJ do 23. apríla 2021 do 10:00 hod.

            Tešíme sa na Vás

        • Riaditeľské voľno
          • Riaditeľské voľno

          • Riaditeľka školy v súlade s ustanovením § 3 ods. 10 vyhlášky č. 231/2009 Z. z. oznamuje, že na deň 21. 04. 2021 (streda) bolo rozhodnutím riaditeľky školy ZŠ v Ľubici udelené žiakom 1. stupňa (0. - 4. roč.) riaditeľské voľno podľa § 150 ods. 5 zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov z personálnych a organizačných dôvodov.

            Zároveň Vám oznamujeme, že v uvedený deň nebude v prevádzke školský klub detí.

        • Oznam
          • Oznam

          • Na základe Vyhlášky č. 175/21 Úradu verejného zdravotníctva Slovenskej republiky, ktorou sa nariaďujú opatrenia pri ohrození verejného zdravia k povinnosti prekrytia horných dýchacích ciest je s účinnosťou od 19. apríla 2021 možné v interiéri školy nahradiť respirátor rúškom pre všetkých žiakov a pedagogických zamestnancov v rámci výchovno-vzdelávacieho procesu.

        • Prezenčné vzdelávanie žiakov 8. a 9. ročníka
          • Prezenčné vzdelávanie žiakov 8. a 9. ročníka

          • Rozhodnutím ministra školstva z 12. apríla 2021 sa s účinnosťou od 19. apríla 2021 obnovuje prezenčné vyučovanie žiakov 8. a 9. ročníka.

            Podmienkou vstupu žiaka do školy je negatívny výsledok testu na COVID-19 (alebo výnimka z testovania) žiaka  a zákonného zástupcu.  Čestné vyhlásenie (príloha 8/A) je potrebné predložiť pri vstupe žiaka do budovy školy. Akceptujeme aj čestné vyhlásenie vyplnené cez EduPage (po prihlásení zákonného zástupcu cez Štart/Žiadosť, vyhlásenie).

            Platnosť testu žiaka i zákonného zástupcu je 7 kalendárnych dní.

            Žiaci 8. a 9. ročníka, ktorí budú prítomní na prezenčnom vyučovaní musia používať respirátor FFP 2.

            Začiatok prezenčného vyučovania je o 7:55 podľa upraveného rozvrhu hodín.

            Žiak môže mať ospravedlnenú absenciu 5 po sebe idúcich pracovných dní.

            Všetci evidovaní stravníci z 8. a 9. ročníka budú automaticky prihlásení na stravovanie v školskej jedálni od pondelka 19. apríla 2021. Žiadame zákonných zástupcov žiakov, ktorí sa nebudú stravovať, aby to nahlásili vedúcej ŠJ do 16. apríla 2021 do 10:00 hod.

            Tešíme sa na Vás

        • Krajské kolo Dejepisnej olympiády
          • Krajské kolo Dejepisnej olympiády

          • Dňa 22. 03. 2021 sa konalo krajské kolo Dejepisnej olympiády Prešovského kraja. V kategórii E sa ho zúčastnilo 24 žiakov. Okres Kežmarok reprezentoval  žiak našej školy Lukáš Dragošek (VII. A), ktorý získal pekné 5. miesto. Srdečne blahoželáme!                         

                                                                                                           Mgr. Klára Freundorferová

          • ERASMUS

          • V rámci projektu Erasmus "Boli sme susedia, teraz sme priatelia"  pracujeme v týchto dňoch na spoločnej knihe. Trieda III.B a IV.A pokračuje v písaní knihy, ktorú nám poslali žiaci z Čiech. Príbeh je zaujímavý a každá trieda i krajina pokračuje v ďalších kapitolách. Naše príbehy posielame ďalej do Poľska, kde žiaci túto knihu dokončia. Kniha bude obsahovať aj trojjazyčný slovník  slovenský, český a poľský.

            Práca na projekte: link https://twinspace.etwinning.net/109977/pages/page/1039421

            učitelia zapojení do projektu Erasmus

        • Zápis detí do 1. ročníka
          • Zápis detí do 1. ročníka

          • Milí rodičia budúcich prvákov,

            zápis detí do 1. ročníka ZŠ  na školský rok 2021/2022 sa uskutoční od 12. apríla do 16. apríla 2021 bez osobnej prítomnosti detí. 

            Odporúčame možnosť vyplnenia elektronickej prihlášky na webovej stránke školy. V tom prípade nie je nutná prítomnosť zákonného zástupcu na zápise.

            Pre tých, ktorí  nemajú prístup k  elektronickej prihláške sa  zápis uskutoční dňa 14. apríla 2021 v čase od 16:00 hod. do 18:00 hod. v priestoroch ZŠ Ľubica. Rodičia prinesú rodný list dieťaťa a jeho preukaz poistenca.

            Zápis sa týka detí, ktoré sú  narodené od 01. 09. 2014 do 31. 08. 2015 a  detí, ktorým bolo vydané rozhodnutie o odklade povinnej školskej  dochádzky o 1 rok v minulom školskom roku.                

            Prihlášku musia vyplniť aj rodičia, ktorí chcú pre svoje dieťa požiadať o odklad školskej dochádzky.

            V prípade akýchkoľvek otázok nás kontaktujte emailom na zslubica@zslubica.sk.

        • Svetový Deň vody
          • Svetový Deň vody

          • Za Svetový deň vody je označovaný 22. marec. My sme na tento deň nezabudli a uctili sme si ho nielen modrou farbou oblečenia, ale aj rôznymi aktivitami.

            Žiaci si z úst učiteľov vypočuli základné informácie o vode, jej význame a dôležitosti, pripomenuli si ako vodou šetriť a neznehodnocovať ju. Následne žiaci riešili pracovné listy z matematiky, kvapka Katka ich previedla kolobehom vody v prírode. Súčasťou do modra odetého dňa boli aj výtvarné a výskumné aktivity. Celá akcia bola zavŕšená súťažami, ktoré žiakom priniesli veľa radosti a zábavy.

            Všetkým zúčastneným patrí za tento deň plný vody veľké ĎAKUJEM.

            Mgr. K. Bendíková

        • Poďme si prečítať.....
          • Poďme si prečítať.....

          • Marec sa už odpradávna spája nielen s príchodom jari, obdobia, kedy sa príroda opäť prebúdza k životu a kvitne v plnej svojej kráse, ale aj s neutíchajúcim zdrojom vedomostí a informácií,  s knihami. O tom, že marec je mesiacom kníh ste iste už počuli. Ale viete, prečo sa knihy spájajú práve s týmto mesiacom? Bolo to tak vždy? Marec sa ako mesiac knihy oslavuje už dlhé desiatky rokov. Konkrétne to je už od roku 1955, kedy ho v bývalom Československu vyhlásili na počesť Mateja Hrebendu Hačavského. Cieľ bol naozaj jednoduchý – chceli tak podporiť záujem o knihy. Tento legendárny šíriteľ slovenskej a českej knihy a tým aj osvety a vzdelanosti sa narodil aj zomrel v marci.

            Všetkých učiteľom, ktorí zrealizovali rôzne aktivity počas toho mesiaca, patrí veľká vďaka.

            Mgr. M. Ivančáková

        • 2 % z dane
          • 2 % z dane

          • Vážení rodičia a priatelia našej školy!

            Pomôžte nám skvalitniť výchovno-vzdelávací proces darovaním 2 % už odvedených daní za rok 2020. Nebude vás to stáť ani cent, pretože dane ste štátu už odviedli. Je však možné dve percentá týchto odvedených daní presmerovať na účet rodičovského združenia našej školy. Čo je potrebné urobiť?

            Na poukázanie dvoch percent z odvedených daní je potrebné vyplniť dve tlačivá:

            1. Zamestnávateľ vám vyhotoví Potvrdenie o zaplatení dane za príslušný kalendárny rok.

            2. Súčasne je potrebné vyplniť aj tlačivo Vyhlásenie o poukázaní sumy do výšky 2 % zaplatenej dane.

            Najneskôr do 30. apríla 2021 pošlite alebo iným spôsobom doručte obe vyplnené tlačivá na daňový úrad v mieste vášho bydliska alebo tlačivá je možné vhodiť do schránky pri žiackom vchode.

            Za vaše príspevky úprimne ďakujeme!

            výbor KRPŠ

        • Geografická olympiáda
          • Geografická olympiáda

          • Školské aktivity sa snažia prebiehať  v nových formách aj napriek obmedzeným možnostiam. Dňa 05.02.2021 sa on-line formou konalo okresné kolo geografickej olympiády. Zo školského kola postúpili Jakub Malina (V.B), Adam Mazurek (V.B), Daniel Fábry (VI.A), Lukáš Dragošek (VII.A) a Samuel Libiak (VII.A). Všetci zúčastnení žiaci sa stali úspešnými riešiteľmi okresnej olympiády, pričom  Lukáš Dragošek postúpil do krajského kola. Blahoželáme!

            Chcem sa poďakovať všetkým zúčastneným žiakom a ich rodičom. Napriek obmedzeným podmienkam  spolupracovali a venovali navyše čas aj energiu v príprave. Geografická olympiáda patrí medzi náročné súťaže. Vyžaduje si široký záber vedomostí a zručností, ktoré presahujú aj do iných predmetov. Preto ma veľmi teší, že nováčikovia súťaže  sa stali v náročných podmienkach úspešnými riešiteľmi. 

             

            Mgr. Slavka Hanáčková, zodpovedný učiteľ za prípravu

  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje