• Marec v ŠKD
          • Marec v ŠKD

          • Marec je každoročne spájaný nielen s knihou, preto aj v tomto roku bol tento mesiac v ŠKD bohatý na rôzne aktivity.

            Spolu s deťmi sme nezaháľali a v rámci mesiaca knihy sme navštívili obecnú knižnicu, kde sa deti oboznámili s jej činnosťou, ale najmä s knihami od spisovateľa Hansa Christiana Andersena. Následne sme si vlastnoručne vytvárali leporelá. Pri ich výrobe deti popustili uzdu svojej fantázii.

            Inakosť nie je choroba – aj pod týmto heslom sa niesol 21. marec, ktorý je dňom Downovho syndrómu. Aj my v ŠKD sme sa zapojili do výzvy „Na každú nôžku inú ponožku“, ktorá je vyhlásená v rámci podpory detí i dospelých s Downovým syndrómom.

            22. marec je už tradične „Deň vody“. Význam vody sme si pripomenuli krátkou prezentáciou a výrobou plagátu.

            Koniec marca je v tomto roku spojený s Veľkou nocou, preto sme priestory školy vyzdobili prácami našich šikovných detí z ŠKD.

            Vychovávateľky ŠKD

          • Streetball žiakov

          • Dňa 25.03.2024 sa v Mestskej Športovej hale v Kežmarku konalo kvalifikačné kolo v streetballe žiakov základných škôl, na ktorom sa zúčastnili aj žiaci našej školy. Aj napriek snahe a odhodlaniu sa nášmu tímu nepodarilo postúpiť na okresné kolo.

            Mgr. J. Fedorišin

        • Slávik Slovenska
          • Slávik Slovenska

          • Školské kolo speváckej súťaže Slávik Slovenska sa konalo dňa 21. 03. 2024. Je to celoštátna  spevácka súťaž pre deti a mládež. Žiaci zaspievali dve  slovenské ľudové piesne. Pred porotu sa postavili žiaci z 1. a 2. stupňa, súťažili v troch kategóriách. Nakoniec porota rozhodla o tomto poradí:

             

            1. kategória (žiaci 1. – 3. ročníka)

            1. miesto: Nela Mlynarčíková

            2. miesto: Barbora Ivančáková

            3. miesto: Matúš Peregrin, Amália Pirožeková

             

            2. kategória (žiaci 4. – 6. ročníka)

            1. miesto: neudelené

            2. miesto: Eliška Ivančáková, Lívia Česanková

            3. miesto: Karolína Labovská

             

            3. kategória (žiaci 7. – 9. ročníka)

            1. miesto: Matúš Smolen

            2. miesto: Emma Gildeinová

            3. miesto: Karin Slavkovská

             

            Víťazom srdečne blahoželáme a ďakujme za účasť.   

             

            Mgr. M. Ivančáková

             

        • Ochutnávka jabĺk
          • Ochutnávka jabĺk

          • Aj v tomto školskom roku sme zapojení do programu „Školské ovocie a zelenina“, v ktorom spolupracujeme s firmou Plantex. Jej zamestnanci nám pre všetkých žiakov 14. marca pripravili ochutnávku piatich druhov jabĺk, odpovedali na zvedavé otázky žiakov i vyučujúcich a na záver odovzdali všetkým zúčastneným malé darčeky – kľúčenky a slovníčky.

            Ďakujeme.

        • Svetový deň vody
          • Svetový deň vody

          • Je 22. marec a my si v škole pripomíname Svetový deň vody. V tomto roku sme pre žiakov pripravili exkurziu do SLOVENSKÉHO HYDROMETEOROLOGICKÉHO ÚSTAVU v Gánovciach, kde mali pri tejto príležitosti deň otvorených dverí. Podrobne a zaujímavo nás oboznámili so svojou prácou. Veľa sme sa dozvedeli, mohli sme vidieť všetky prístroje na vlastné oči, už vieme ako sa merajú jednotlivé hodnoty dôležité pre počasie a možno tam niekto našiel inšpiráciu pre svoje budúce povolanie.

            V obci Gánovce je ešte jedna zaujímavosť – nálezisko odliatku lebky neandertálca (Homo Neanderthalensis) európskeho a svetového významu. Miesto bolo dlho zanedbané, momentálne sa mu venuje zvýšená pozornosť. Táto lokalita si to zaslúži. Však sa tu našiel „prvý Slovák /Slovenka“ a je to najvýchodnejší  a najsevernejší výskyt neandertálcov vo východnej Európe. Samozrejme, že sme využili príležitosť pozrieť sa na toto miesto.

            Na záver sme sa naobedovali v McDonald´s, čo ešte umocnilo príjemný, poučný, ale zároveň iný deň v škole.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                Mgr. Mária Sviteková, RNDr. Michaela Mačáková

                                                                                                                                                                                                                                                                                                 

        • Geografická olympiáda
          • Geografická olympiáda

          • Postupujúci riešitelia školského kola geografickej olympiády si zmerali kvalitu vedomostí a zručností v okresnom kole, ktoré sa konalo dňa 12.03.2024 v Základnej škole Nižná brána. Účasť škôl a súťažiacich z okresu Kežmarok bola veľká a konkurencia silná.

            Naša škola mala zastúpenie súťažiacich v dvoch kategóriách. Školu reprezentovali traja žiaci:  Krolak Filip (VII.A) – úspešný riešiteľ, Oberfranc Oliver (VIII.A) – úspešný riešiteľ a Mazurek Adam (VIII.B).

            Hoci sa  našim žiakom nepodarilo umiestniť na oceňovaných miestach, môžeme vyjadriť spokojnosť s umiestnením v celkovom poradí. Úspešným riešiteľom blahoželáme a zúčastneným žiakom ďakujeme za dôstojnú reprezentáciu školy.

            Mgr. Slavka Hanáčková

        • Keď si kúsok od zlata, aj striebro veľmi poteší
          • Keď si kúsok od zlata, aj striebro veľmi poteší

          • Dňa 15.03.2024, dva dni po úspechu v kvalifikácii vo vybíjanej, sa v telocvični ZŠ Huncovce konalo okresné kolo, kde dievčatá bojovali o postup do krajského kola. Okrem nás postúpili žiačky zo ZŠ s MŠ Slovenská Ves, ZŠ Huncovce a zo ZŠ s MŠ Nižná brána.

            Hralo sa systémom každý s každým a do krajského kola postúpil len víťaz. Dievčatá sa v prvom zápase zahriali opäť s usporiadateľom turnaja, ktorým bola ZŠ Huncovce a vyhrali. Druhý zápas bol rovnako v našej réžii a dievčatá zdolali ZŠ Slovenská Ves rovnakým skóre (11:6) ako v prvom zápase. Najväčšie obavy mali dievčatá zo zápasu s Nižnou bránou, ktorá mala na konte rovnako ako my dve víťazstvá.

            No akokoľvek sa Vám zdá súper ťažký, vždy sa dá poraziť a netreba sa dopredu vzdávať. Dievčatá začali trošku chaoticky a niekoľko chýb nás stálo prehru v prvom polčase, no v druhom polčase zabojovali a  vyhrali. A ako pre nás bolo číslo 11 v prvých dvoch zápasoch šťastným, tak v treťom zápase sa objavilo znovu, ale na strane súpera a nám ostala 8-čka. Mali sme síce dve výhry v zápasoch a jednu výhru v polčase rovnako ako víťazné družstvo, žiaľ, víťaz mal lepšie skóre. Ale to nevadí, tešíme sa na budúci rok.  

            Aj keď nám postup na kraj ušiel o vlások, ale krásne 2. miesto a pohár si odnieslo družstvo dievčat v zložení Andrášová Michaela, Čepeová Cynthia, Čepeová Klaudia, Dragošeková Beáta, Siváková Laura, Grichová Natália, Krebsová Alexandra, Reľovská Nina, Slavkovská Karin, Sovová Sofia, Šarišská Aneta a Tomašková Carmen Vladimíra.

            Chcem sa poďakovať dievčatám za reprezentáciu školy a výborné výkony.

            Ing. Mgr. Katarína Šimková

        • Kvalifikácia vo vybíjanej
          • Kvalifikácia vo vybíjanej

          • Dňa 13.03.2024 sa v telocvični ZŠ Slovenská Ves odohrala kvalifikácia mladších žiačok vo vybíjanej. Okrem našich dievčat sa na turnaji zúčastnili žiačky zo ZŠ Slovenská Ves, ZŠ Spišská Stará Ves a zo ZŠ s MŠ sv. Kríža Kežmarok.

            V prvom zápase sme sa stretli s usporiadateľom turnaja, ktorý po dramatickom priebehu skončil remízou. Ďalšie dva zápasy sme s prehľadom vyhrali. Napriek dvom výhram a remíze (rovnako mala aj ZŠ Slovenská Ves) sa dievčatá umiestnili na krásnom druhom mieste, keďže víťaz mal lepšie skóre zápasov. Po dlhšej dobe si však dievčatá v zložení Andrášová Michaela, Čepeová Cynthia, Čepeová Klaudia, Dragošeková Beáta, Ficeková Sofia Anna, Grichová Natália, Krebsová Alexandra, Reľovská Ninka, Slavkovská Karin, Sovová Sofia, Šarišská Aneta a Tomašková Carmen Vladimíra vybojovali postup do okresného kola v Huncovciach.

            Chcem sa poďakovať dievčatám za výborné výkony a reprezentáciu školy.

            Ing. Mgr. Katarína Šimková

        • Okresné kolo v stolnom tenise
          • Okresné kolo v stolnom tenise

          • Dňa 07.03.2024 sa v ZŠ Spišská Stará Ves uskutočnilo okresné kolo v stolnom tenise žiačok základných škôl okresu Kežmarok. Zúčastnilo sa ho 9 škôl. Naša škola hrala v zložení Beáta Dragošeková, Eva Kesterová a Stela Andrea Skokanová. Prvý zápas dievčatá začali úspešne a vyhrali ho. Potom nás čakali ťažšie súperky a stačilo to nakoniec na 3. miesto v skupine. V boji o postup do semifinále prehrali, ale napriek únave ešte bojovali o umiestnenie. Hoci sme súperili so žiačkami, ktoré sa stolnému tenisu venujú súťažne v lige a dokonca sú aj vicemajsterkami Slovenska, tak dievčatá podali pekné výkony a nakoniec obsadili 6. miesto. Za vzornú reprezentáciu školy dievčatám ďakujeme.

            Ing. Mgr. Katarína Šimková

        • LABYRINT
          • LABYRINT

          • S hudobno-vzdelávacím programom LABYRINT k nám prišli umelci z Banskej Bystrice v piatok 8. maca. V dvoch vystúpeniach (osobitne pre mladších i starších žiakov) sa hovoreným slovom spojeným  s konkrétnymi príbehmi detí a známymi slovenskými piesňami zamerali  na viaceré negatívne stránky života a nástrahy, s ktorými sa žiaci stretávajú. Poukázali na rôzne formy násilného správania a intolerancie (rasizmus, šikanovanie a kyberšikanu), tiež na internetovú bezpečnosť (pozitíva  a negatíva internetu, sociálnych sietí, šírenie dezinformácií). Dotkli sa aj rôznych závislostí (na automatoch, počítačoch, mobilných telefónoch, fajčení a žuvacom tabaku, alkohole a iných omamných látkach).

            Ďakujeme.

        • Riaditeľské voľno
          • Riaditeľské voľno

          • Riaditeľka školy v súlade s ustanovením § 3 ods. 10 vyhlášky č. 231/2009 Z. z. oznamuje, že na deň 20. 03. 2024 bolo rozhodnutím riaditeľky školy ZŠ v Ľubici udelené žiakom 5. – 8. ročníka tejto školy riaditeľské voľno podľa § 150 ods. 5 zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov z organizačných dôvodov – zabezpečenie bezproblémového priebehu TESTOVANIA 9-2024 a vyslanie pedagógov pre výkon externého dozoru na iných školách.

        • Beseda so spisovateľkou Andreou Gregušovou
          • Beseda so spisovateľkou Andreou Gregušovou

          • Spisovateľ je človekom, ktorý vytvára nový svet z ničoho. Dáva  život postavám, prenáša nás do rozprávok a dáva nám možnosť cestovať do rôznych časov a miest prostredníctvom svojich kníh. Svojou tvorivosťou nám dovolil stať sa svedkami nekonečných príbehov.

            Do našej školy prijala  pozvanie spisovateľka Andrea Gregušová, ktorá nás poctila svojou návštevou dňa 04.03.2024.  Žiaci sa na jej príchod pripravovali nielen čítaním jej tvorby, ale aj ilustráciami, ktoré zdobili naše chodby. Porozprávala  nám o svojej práci, písaní, tvorbe kníh, záľubách, inšpiráciách, ale aj  o svojom súkromí a zvieratkách. Priblížila nám, ako vznikala kniha Operácia orech a porozprávala o dobrodružstvách Červíka Ervína.  Položili sme jej množstvo otázok, na ktoré vždy pohotovo odpovedala.

            V závere besedy sme mali  autogramiádu a fotografovanie. Potom sme sa jej všetci poďakovali, obdarovali ju darčekmi a na záver sme si  spoločne zaspievali.
            Milá pani Gregušová, ďakujeme Vám za návštevu, príďte zas!

            Mgr. M. Ivančáková, Mgr. K. Belišová

          • Vážení rodičia a priatelia školy!

          • Aj tento rok môžete prispieť 2% zo svojich daní. Tento príspevok Vás nič nestojí, pretože daň by ste inak odviedli štátu. Vaše 2% pre nás znamenajú prejavenie dôvery a podporu pre rozvíjanie našich aktivít v prospech Vašich detí. Vyhlásenie nájdete na stránke školy. Naše združenie sa dá podporiť aj inak, a to pri Vašom nákupe cez internet /Dobromat/ bez toho, aby Vás to stálo jediný cent navyše.

            Ďakujeme veľmi pekne.

            Združenie KRPŠ /Klub rodičov a priateľov školy pri ZŠ Ľubica, IČO:48459071/

        • Olympijský odznak všestrannosti
          • Olympijský odznak všestrannosti

          • V tomto školskom roku sa naša škola zapojila do projektu olympijský odznak všestrannosti.  Žiaci súťažili medzi sebou v šiestich disciplínach. Našim žiakom sa podarilo získať deväť bronzových odznakov a dva strieborné odznaky. Každý súťažiaci obdržal certifikát s percentuálnym vyhodnotením svojich výkonov. Bola to skvelá príležitosť zapojiť sa do celoslovenského projektu s možnosťou porovnať svoju pohybovú výkonnosť s ostatnými rovesníkmi.

            Bronzové odznaky získali: Kačmarek Matej, Krajč Filip, Andriianov Dmytro, Hanesovský Adam, Jantošovič Dominik, Reľovská Nina, Relovský Ján,Harabinová Liana, Krajčová Karin.

            Strieborné odznaky získali: Harabin Lukáš a Ordzovenská Daniela.

            vyučujúci TSV

        • Fašiangy v ŠKD
          • Fašiangy v ŠKD

          • Fašiangy v ŠKD sa niesli v karnevalovej atmosfére. Stretli sa tu princezné, rytieri, futbalisti, víly, zvieratká, či Včielka  Maja. Deti v maskách si spolu zasúťažili i zatancovali. K dobrej atmosfére prispeli aj Zuzka a Antónia, študentky zo Strednej pedagogickej školy v Prešove. Touto cestou sa chceme poďakovať rodine Hurajtovej a Kapolkovej za chutné šišky, po ktorých sa len tak zaprášilo. Na záver si detičky odniesli malý darček za ich kreativitu a šikovnosť.      

                                                                                                                                              Vychovávateľky ŠKD

          • Európske certifikáty kvality 2023 eTwinning

          • V januári 2024 boli udelené európske certifikáty kvality (EQL) za rok 2023. Ocenené boli tie projekty, ktorým boli udelené národné certifikáty kvality (NQL) minimálne v dvoch rôznych krajinách a projekt bol nominovaný niektorou Národnou podpornou organizáciou.

            Na Slovensku bolo udelených 97 európskych certifikátov kvality. Srdečne blahoželáme oceneným pani učiteľkám a pánom učiteľom! Sme radi, že európsky certifikát získala aj naša škola s projektom Erasmus – Boli sme susedia, teraz sme priatelia.

            PaedDr. Eva Raffajová

             

        • Karneval
          • Karneval

          • V piatok 2. februára 2024 sme pre žiakov prvého stupňa pripravili karneval. Všetci prišli vyobliekaní vo vynikajúcich a zaujímavých maskách do vyzdobenej telocvične. Čakali na nich rôzne zábavné súťaže a tance, počas ktorých sa všetci zabavili a vytancovali. Porota priebežne hodnotila masky, tanečné výkony i úspechy v súťažiach. Ďakujeme všetkým prítomným žiakom, triednym učiteľkám a pani asistentkám za krásny spoločný čas. 

            PaedDr. E. Raffajová a Mgr. I. Ličková

  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje